Dveře do prázdnoty diskuze

Dveře do prázdnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218315/bmid_dvere-do-prazdnoty-JEL-218315.jpg 4 277 48

Archiv série

< 2. díl

Mackenzie Bishopová vede dvojí život. Není pouze normální studentkou střední školy, ale také Správkyní v Archivu, v tajuplném místě, kam odcházejí spát Historie zemřelých lidí. Mac nastoupí na Hydeskou střední a snaží se dostat svůj život do tak normálních kolejí, jak je to jen možné po tom, co se v Archivu stalo přes léto. Ale nějak se jí to nedaří. Pronásledují ji zlé sny. Mac ví, že minulost je minulost a že jí už nemůže ublížit, ale vše se zdá tak skutečné. A když se noční můry začnou vkrádat do její mysli i ve dne, začne se obávat, jestli je doopravdy v bezpečí… Mezitím se v jejím okolí ztrácejí beze stopy lidé a jediné, co je spojuje, je to, že naposledy viděli Mackenzie. Kdo za tím vším stojí? A jakou roli v tom hraje Archiv? Mac se to pokusí zjistit, ale riskuje u toho své Správcovství, vymazání vzpomínek, a dokonce i svůj život.... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Unbound , 2014


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář
Beat785
Beat785
20.11.2020 5 z 5

Je to už 6 let od napsání této knihy... nevíte jestli autorka ještě plánuje napsat 3.díl, nebo už nebude???

VietHoa
VietHoa
15.10.2016 4 z 5

Nedávno byl zveřejněn název trojky - The Returned (česky Vrácené). Kdy vyjde, to neví ani v Anglii o.O


muchomurka
muchomurka
16.05.2016 4 z 5

Ahoj, psala jsem do nakladatelství a odpověděli mi, že těžko říct, že ho ani sama autorka ještě nenapsala.

Milášek
Milášek
01.02.2016 5 z 5

Ahoj..Jen jsem se chtěla zeptat, zad někdo neví kdy bude další díl!!

terka :D
terka :D
14.03.2015

Můžu se zeptat?...Existuje i 3. díl??......Umírám touhou vědět Weslyho křestní jméno :D

muchomurka
muchomurka
19.02.2015 4 z 5

Obsahuje spoilery.
Druhý díl byl kupodivu velmi dobrý, což jsem nečekala a bylo to příjemné překvapení. Zajímavě se vše dál rozvíjí, ale Owen a ty noční můry mě neskutečně štvaly. Jak se v nich neustále pitvala, ale v podstatě pořád nic neřešila a jenom utíkala. A co její vztah s Wesem? Vážně moc jsem nechtěla, aby to bylo klasické "Musím ho chránit a to nejlíp tak, že ho od sebe odeženu." Naštěstí si včas uvědomila, že to není správná cesta a moc mě potěšilo, že si to záhy uvědomila a jednala podle toho.
Celou dobu jsem byla napnutá, knížka mi ubíhala, nepřišlo mi, že by nějak výrazně opomíjela děj, přesto však jsem čekala více detailů, nevím, jako by se autorka některým vysvětlením vyhýbala, či je příliš rychle přešla. Měla jsem pocit, že něco chybí.
Rodiče Mac chápu, taky bych se o ní bála. Ale to, jak pořád vykládala, že je ta práce pro ni vším, tak tomu moc neodpovídalo její jednání. A to její tajnůstkaření je taky postavené na hlavu. Vážně by potřebovala trochu pomoci, důvěry, nevím... Škoda, že víc nevěřila Rolandovi či Wesovi. A bylo by fajn, kdyby byli v příběhu více. Doufám, že se brzo dočkám pokračování!