Andělin popel diskuze

Andělin popel https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23360/bmid_andelin-popel-cqJ-23360.jpg 5 361 88

Anděla série

1. díl >

Autobiografické vyznání, vzpomínky stárnoucího muže na dětství a mládí, které prožíval v třicátých a čtyřicátých letech v Irsku. Zpráva o neuvěřitelně strádajícím, ale sounáležitém a často komickém životě irské rodiny vypovídá nejen o životních zvratech a stereotypech, ale také o dobové atmosféře této éry dvacátého století. Tragikomické autobiografické vyznání je působivým dokladem ryzího irského naturelu, sepsané s hlubokým citem a velikým stylistickým uměním.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Academia
Originální název:

Angela's Ashes , 1996


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Sandik
13.01.2024 5 z 5

JakeTheDog: Doporučuji si o té situaci tehdy v Irsku něco zjistit. Tvrdit, že všechna ta v knize popisovaná hrůza je jen jakýmsi samoúčelným trápením čtenářů je především výraz naprosté ignorance... Samozřejmě je to román nikoli realistické líčení autorova skutečného života ale od reálných situací které se tehdy v Irsku skutečně na mnoha místech děly to rozhodně nemá daleko. Ale i kdyby to bylo nakrásně celé vyfabulované, jako že není, i tak je to přece nesmírně silná literatura. Ne?

Roneta
30.04.2017

Kdo nabídne tuto knihu + druhý díl odehrávající se v Americe.Dekuji


dubakm
13.05.2016

ber-tram: To jako myslíš vážně? Víš vůbec něco z historie Irska a jeho lidu, nebo jsi jim tuhle nálepku dal pouze z nějakého vlastního poznatku? Samozřejmě ti tvůj názor neberu, ale nazvat je pakáží vystavuje vizitku hlavně tobě.