Agatha Raisinová a otrávený koláč diskuze

Agatha Raisinová a otrávený koláč https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130707/bmid_agatha-raisinova-a-otraveny-kolac-cOR-130707.jpg 4 184 56

Agatha Raisinová série

1. díl >

Agatha Raisinová, úspěšná londýnská podnikatelka, se ze dne na den rozhodne skoncovat se svým dosavadním životem. Prodá nejen svou PR firmu, ale i londýnský byt a odstěhuje se do poklidné anglické vesničky Carsely, kde si chce užívat předčasný důchod. Jenže po krátkém čase si uvědomí, že Carsely je na ní až moc poklidné a že se jí nedaří navázat přátelské vztahy s místními. Rozhodne se proto zúčastnit tamější soutěže o nejlepší koláč, a to přestože za celý život tak nanejvýš ohřívala jídlo v mikrovlnce. Aby měla šanci vyhrát, koupí koláč v jednom z nejlepších londýnských lahůdkářství a hodlá ho vydávat za svůj výtvor. Jenže soutěž se nakonec nevyvine podle jejích představ, arbitr se na ni dívá skrz prsty a po ochutnání jejího koláče navíc zemře. Agatha je tedy najednou podezřelá z vraždy, a nadto musí přiznat, že podváděla. Aby mohla očistit své jméno, nezbývá jí nic jiného než sama vypátrat, kdo skutečně vraždil. zdroj: www.pitaval.cz... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Motto
Originální název:

Agatha Raisin and the Quiche of Death , 1992


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

woodward
20.03.2016 5 z 5

Já jsem poradil Agathu Raisinovou (myslím knihy) mojí sestře a pak jsem se jí zmínil o tom, že to zrovna za pár dnů mají dávat v bedně. Sám jsem na to nekoukal - někde jinde dávali něco jiného, ale ségra mi pak vynadala, že takovou hrůzu už dlouho neviděla.

Koka
05.03.2016

Ntb. - jsem upřimně ráda, že nejsem jediná, kdo naletěl a koukal na tu trapnost v domnění, že se to jistě nějak vyvrbí, když je to produkt Anglie :=))), a také že ten můj názor na film a obdiv k architektuře té obce také ještě někdo sdílí. Alespoň se pořád nemusím cítit jako takový exot, který vidí všechno jinak, než druzí. Co na to čtenáři? Opravdu je i ta kniha tak pitomá, jak její filmová verze ?


nightlybird
04.03.2016

Koka - Tys dopadla ještě dobře, já byl navíc mystifikován ženou, že je to adaptace A.CH., takže jsem na to od půlky čuměl jako pako v očekávání, že se to nějak vystříbří.
Každopádně plusem (jediným) byly doškové střechy - to se dnes už opravdu v reálu asi neuvidí.

Koka
02.03.2016

Včera jsem v TV shlédla britské televizní zpracování tohoto příběhu a musím alespoň sem se vyžalovat a napsat, že něco tak trapného, přepjatého, hysterického, špatně zahraného, nelogického jsem už dávno neviděla. Obrazové zpracování uboze a bez vtipu parodovalo všechna dějová klišé, která jen na téma "bohatá londýnská manažerka zahrabaná v zaostalé vesnici" lze rozehrát. Jediné, co stálo za koukání, byly pohledy na starou tradiční architekturu té obce, kde se to natáčelo. Zdá se, že to byla opravdu autentická obec a její úhlednost byla neuvěřitelná Ale jinak, než děj tohoto vykonstruovaného chaotického příběhu.