tester tester diskuze u knih

☰ menu

Breviář pozitivní anarchie Breviář pozitivní anarchie Vlastimil Vondruška

Napsal někdy některý autor lepší knihu? Sem s ní.

19.01.2018


Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Břetislav Kafka

Z knihy...Lidstvo musí vycházet ze základů a zaměřit se NEJDŘÍVE NA HUMANITNÍ a teprve pak na praktické vzdělání.....
V reálu je tomu naopak. A bez prioritního humanitního vzdělání lidstvo zkolabuje. Denně nám tom media potvrzují.

12.10.2017


Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať Matematika - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať Tony Crilly

Bohužel komentář nenapíšu, protože ke knize díky lokalizační diskriminaci nemám možnost knihu zapůjčit. Tak si čtu aspoň komentáře od čtenářů, kteří knihu přečetli. To je výhoda DK. Bez DK bych nevěděl nic. Zde najdu od čtenářů i doporučení na jiné podobné knihy. Např od schidlo...přečtěte si "Jazyk matematiky" od Devlina. Případně "Problémy pro třetí tisíciletí" též od Devlina. Touto knihou spíše ztratíte čas.... Bohužel jsem dnes zjistil že v okolí mého vidlákova není ani jedna z těchto knih. Proto jako negramota nemůžu psát kvalitní příspěvky.

26.09.2017


Vaříme s Láďou Hruškou Vaříme s Láďou Hruškou Ladislav Hruška

Bohužel, přes všechny hromy a blesky do Hrušky, Hruška stále žije a získává na popularitě. A malá poznámka. Gurmáni, domníváte se že ze surovin prodávaných v supermarketech se dá něco kvalitního uvařit? Negativními příspěvky nelze Hrušku zničit. Je to kvalitní a výstižná dobová literatura. Zůstane na věky uložená v paměti národa.

02.09.2017 5 z 5


Bible Svatá Bible Svatá neznámý - neuveden

Proč je Bible nejčtenější a nejrozšířenější kniha na světě?
Američané mají Bibli položenou všude a všichni se s ní ohání.
Je to pozůstatek po kolonizátorech, kteří byli všichni křesťané.
Už by s tím měli něco dělat.

24.07.2017


Bible Svatá Bible Svatá neznámý - neuveden

Víra v Boha vysvětlit jde, ale ten kdo nemá s vírou osobní zkušenost to nemůže pochopít......V tom je to kouzlo víry.

23.07.2017


Bible Svatá Bible Svatá neznámý - neuveden

Víra v Boha vysvětlit jde, ale ten kdo nemá s vírou osobní zkušenost to nemůže pochopít. To lze vypozorovat z diskuzí. Proto rodiče a škola v dřívějších časech učili děti víru v Boha už od útlého věku. Dítě víru přijalo a ztotožnilo se s ní. Pak už v životě pokračovalo. Argument že víru si může člověk vybrat až dospěje je zásadně špatný. Člověk pak už začne racionálně uvažovat a víru a Boha nepochopí, odmítá a nepřijme. Jsou to pro něho neznámé abstraktní pojmy, jako je nemožné pochopit např. abstraktní obrazy atd.
Tam by měl autor obrazu vysvětlovat jak k tomu zobrazení dospěl a proč atd. Nejlépe je když člověk zná prostředí ve kterém autor žil nebo navštívil a které ho inspirovalo k abstraktní malbě toho obrazu. (Kandinskij)
Obvykle začne dospělý člověk uvažovat o víře až na něho dosáhnou nějaké nepříznivé události.
Vím o čem mluvím, protože jsem byl k víře vedený moji babičkou od roku 1936.
Víra v Boha je pro člověka i celou společnost podmínka pro spokojený život nejen jeho, ale i okolí. Pokud se víra vytrácí nebo vůbec není, dochází k rozpadu společnosti vlivem gradující a nezadržitelné převahy zla, násilí atp..
Povinnou náboženskou výchovu na školách zrušili komunisti na školách v roce 1948 a byl to největší zločin, kterého se dopustili. Založili zárodek degradace morálky s navazujícím vlivem na všechny oblasti života, hlavně rozpad rodiny. To pokračuje viditelně v dnešní době. Národ který se odkloní od Boha zahyne.
To je náš reálný úděl. Odkazy na špatné činy církve jsou jen odkazy na její zneužití lidmi, nikoliv na její princip a poslání.
Může se říct že víra v Boha je pro lidi berlička s níž řeší úspěšně život. Něco podobné jako pomocné elementy v matematice, bez nichž nelze některé příklady vůbec vyřešit.
Jinak je to s vírou u Islámu. Islám si uvědomuje potřebu předávání víry dítěti od narození. Proto má Islám 100%ní jistotu, že věřící budou všichni. Zde má zřetelnou převahu nad křesťanstvím.

23.07.2017


Vaříme s Láďou Hruškou Vaříme s Láďou Hruškou Ladislav Hruška

Člověk by neřekl kolik je zde špičkových kuchařů. Pochopitelně jim Hruška nechutná. V jednom šiku do Hrušky kopou v domnění že Hrušku zlikvidují. Bohužel viditelná ruka reálného trhu hlasuje pro Hrušku.
A nevidím zde nějaká doporučení na kvalitní kuchařku. Jen zlostné kvílení a proklínání.
Co kuří oko superkuchaři?

18.07.2017 5 z 5


Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Ladislav Hruška

Socky musí také něco jíst a Hruška to pochopil. Zábavné jsou kabaretní pořady v TV o vaření online. Vždy se pobavím. Že málo lidí kupuje jiné kuchařky? Za to můžou jejich autoři. Neodpovídají požadavkům doby. Hruška je jednička.

18.07.2017


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160414IPR23196/committee-on-legal-affairs-meeting-21042016-(am)
Čapek předběhl svoji dobu. Dnešní doba reálně předbíhá Čapka. A je to dosti drsné.

22.09.2016


Neviditelný Neviditelný Jaroslav Havlíček

Že by byl Švajcar nějaká vyjímka?

15.06.2016


Zakletý Jarášek Zakletý Jarášek Marie Hovorková-Naumanová (p)

O chlapečkovi, který se stal mouchou.

18.05.2016


Babička Babička Božena Němcová

To anyzek... ono ještě žijí normální LIDÉ? Je to čím dál větší vzácnost. Babička je s plynoucím časem a degradací lidí čím dál častěji odsuzovaná. Ti čtenáři za to nemůžou, jsou to následky moderní výchovy a moderního pohledu na svět. My staromilci si babičku vychutnáváme.

28.04.2016


Ptáci, zvířata a moji příbuzní Ptáci, zvířata a moji příbuzní Gerald Durrell

A nejlépe se to čte přímo na Korfu. Tam, kde neduživá Sisi ke zdraví přišla. Když je zmínka o knize přehlušují mně to vzpomínky na pobyt na Korfu. Nádherné místo !!

17.04.2016


Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Ladislav Hruška

Hruška vytřel elegantně všem autorům kuchařek a vydavatelům čočky. Uměl si najít místo na trhu.
Číst spílání superkuchařů atp., je docela zábavné. Na Hrušku nemají, tak jeho dílo znevažují. Hruškovi držím palce.

19.02.2016


Strategický koncept využití intelektuálního kapitálu v procesech přeměny současné společnosti Strategický koncept využití intelektuálního kapitálu v procesech přeměny současné společnosti kolektiv autorů

http://www.sckn.cz/ceskeknihy/html/titul.php?id=81542 je to neprodejná publikace ... cena 0Kč.
Moje využití intelektuálního kapitálu v procesech přeměny současné společnosti je nulové. Je to velká škoda pro mne i pro společnost.

13.02.2016


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Adoptované dítě jako hračka pro ukojení svého mateřského pudu. A adopce tohoto typu dítěte je hračka dokud dítě nedospěje. Pak vás strhne do exekutorské propasti. Tam se autorka nedopracovala. To bude asi v dalším dílu. Mohl bych ji inspirovat, ale nemám na ni kontakt.

08.02.2016


To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Je to pěkné. Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá a protože jsme se zvířaty žili od nepaměti. Veterinařina je pěkná makačka, ale radost ze zachráněného zvířete člověka uspokojí. Stačí se třeba podívat do očí zachráněného telátka.

18.01.2016


2666 2666 Roberto Bolaño

Nečetl jsem to, ale zaujaly mne komentáře. Orientace velmi špatná. Zde vyniká výhoda e-knihy v PDF. Poznámky atd., dá se vyhledávat a vracet a znovu se vybraným místům věnovat.

09.01.2016


Babička Babička Božena Němcová

To blackcoffee .... došlo k pozitivnímu prozření. K opaku, že by se někomu Babička atp. zhnusila nedochází. Během života se člověk mění a otvírají se mu oči. Začíná chápat to, čemu dosud nerozuměl.
Zhnusila se někomu nějaká knížka kterou měl před tím rád? Babičku určitě doporučuji, ale někomu se zatím nezdá vhodná k četbě.

09.01.2016


Věčně zpívají lesy Věčně zpívají lesy Trygve Gulbranssen

Podle komentářů soudím, že to stojí za to. Jdu po tom, když je to jako Klosterman. Život na venkově je poctivější, pravdivější a srozumitelnější než život ve městě plném hnusné architektury a hemžícího se grázly všeho druhu.

02.01.2016 2 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Nic z toho jsem nečetl, ale komentátoři mně opět utvrdili o svých kvalitách tím, že napsali výstižné komentáře. Vítězství dobra nad zlem, to každému lahodí a působí dobře na psychiku. Děj probíhá podle představ čtenáře. Je to něco jako červená knihovna v hobiťáckém prostředí. Vidím že existují knihy, které jsou pro lidi čtivé a uklidňující. A takové se budou číst stále a budou stále v oblibě. Skrytá touha po spravedlnosti se u čtenářů k jejich radosti naplňuje. Celkem dobrý přehled o knihách a o čtenářích mám z komentářů. Knihy bych přečíst nestíhal.

30.12.2015


2666 2666 Roberto Bolaño

Číst komentáře je dobré. Tato gulášovitá kniha propasírovaná mým alzhajmrem by mě v tisknuté formě mohla psychicky ublížit, protože by mně svoji zamotaností přetížila zbytek paměti v mozku. Pak mozek nemůže vůbec pracovat. Zamotanost některých knih mně odrazuje od jeich četby. Takové dílo jedině jako e-kniha s možností vyhledávání, poznámek, vracení se atd. Takže vím co nemám číst. Knihu doporučuji jen čtenářům s větší operační pamětí.

30.12.2015


Hejno bez ptáků Hejno bez ptáků Filip Doušek

Podle komentářů je to pestré a proto bych to četl jen v PDF abych se v tom dokázal orientovat. Zdá se že je to ke čtení a hlavně inspiraci ve všech možných aspektech života. Každý tam určitě něco pro sebe najde. Knížka s rozmanitou nádivkou.

29.12.2015


Hospoda Jamaica Hospoda Jamaica Daphne du Maurier

To marcela6183 ....co jako já milují déšť, temné lesy a neuspořádané shluky křoví....., nízko se převalující mraky, semtam bažinka, rašeliniště, větve stromů až skoro na zemi, torza stromů bez listí nebo jehličí obalená mechcem, nevědět kde vlastně jsem, dohlednost 1-20m-to je nádhera, to je zážitek. Tam se dostat tak se z toho bez GPS nedá vrátit do civilizace. To si dávám do knih které chci číst.

27.12.2015


O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

A teď-jak se to čte těm kteří na Korfu byli a kteří tam nebyli? Jaké mají představy, jak četbu prožívají? Je mezi tím rozdíl? A Korfu kdysi a dnes.

24.12.2015


Bible Bible neznámý - neuveden

Která kniha měla na morálku lidí tak velký pozitivní vliv jako Bible? Očekávám standardní odpověď zdůrazňující nejprve negativa. Při komunikaci o křesťanství se začíná vždy negativy.

17.12.2015


Boží blud Boží blud Richard Dawkins

Jen likvidací VŠECH světových náboženství lze dosáhnout kvalitního a spokojeného života všech národů a ras. Včetně celosvětového míru. Všechno převálcovat vědeckým ateizmem. To kdyby se povedlo neměli by spisovatelé na toto téma co napsat. Jen snad vzpomínky na dobu náboženské temnoty.. Je to zde ale stále diskuze ke knihám a literatuře. Čili k věci.

01.12.2015


Boží blud Boží blud Richard Dawkins

Bez osobní zkušenosti s praxí v řízením auta a jeho používání se k tomu dokážu odborně vyjadřovat. Stačí když si o tom něco přečtu. S autem jsem v životě nejel, ani ho neviděl, ale jsem odborník přes jízdu autem. Čím víc čtu a uvažuji, tím více se dostávám na úroveň automobilového závodníka. Řidiči s praxí na mně zírají a obdivují mne. To jsem jim to natřel, amatérům !

30.11.2015


Babička Babička Božena Němcová

Emočně vnímaví čtenáři babičku chválí a ti ostatní ne. Nechtěl bych být dítětem těch ostatních.

28.11.2015


Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Nečtěte to a narazíte si hubu.

28.11.2015


Sbohem, armádo Sbohem, armádo Ernest Hemingway

Co čtenář, to jiný názor na knihu. A to je správné. Ještě bych ale chtěl vidět profily hodnotitelů, ale to není povinné. Stačí řekni mně co čteš a já ti řeknu jaký jsi.

27.11.2015


Boží blud Boží blud Richard Dawkins

Byl Dawkins někdy v životě praktikující křesťan? Nepíše o něčem čemu rozumí jen napolovic, tj. o ateizmu? Má Dawkins VLASTNÍ zkušenost s křesťanstvím? Nepopisuje jízdu autem kterým NIKDY nejel a nekritizuje jeho vlastnosti? To se týká i dalších příspěvků.

23.11.2015


Diana – Její pravdivý příběh Diana – Její pravdivý příběh Andrew Morton

To D.-e.-e.- .....Nevyvolával ve mě ani ty nejmenší emoce... Na emoce je starodávný emoční specialista Zeyer. Na každé stránce minimálně jedna emoce. A vůbec-četba musí vyvolávat emoce? Neopotřebovává a neotupuje se emoční centrum čtenáře když se každou knihou znovu a jinak rozbouří? Nedojde k útlumu vnímání a vyhoření emocí?

23.11.2015


Bible Bible neznámý - neuveden

Hodnocení Bible? To dokáže ten, kdo žije křesťanským životem, pokud možno dlouhodobě. Hodnocení auta se kterým jsem nikdy nejezdil? Asi těžko. Není nad osobní zkušenost. Víra se nevěřícímu dá vysvětlit, ale pokud nemá osobní zkušenost nepochopí to. Tak to chodí s některými knihami. Čtenářům Bibli JEN doporučuji.

19.11.2015


Babička 21. století Babička 21. století Shirley Lowe

Můžete porovnat se STAROU BABIČKOU
http://www.databazeknih.cz/knihy/babicka-253

10.11.2015


Babička Babička Božena Němcová

Má STARÁ BABIČKA nějakou analogii NOVÉ MODERNÍ BABIČKY? Jestli ano pak líbí se vám víc stará nebo nová babička? Snad Babička 21. století? http://www.databazeknih.cz/knihy/babicka-21-stoleti-42019
Ta je bez komentáře a je jaksi osamocená mezi babičkami. Že by už babičky nepřitahovaly čtenáře? Novou moderní digitální babičku jsem nečetl, ale intuitivně se mně zdá že stará babička je jaksi lepší i když nezvládá nové technologie a nechodí do aerobiku. Je taková lidštější a k dětem citově přívětivější. Babička a vnoučata patří k sobě a o tom která babička je lepší by měla rozhodnout vnoučata sama. Osobně mně to víc táhne ke staré babičce. Babička má zásadní chybu. Neteče z ní krev a není tam žádná vražda kromě sebevraždy. A to je tedy pěkná nuda. zádné střílení, žádné honičky. Takový poklidný život je k uzoufání. Na Starém bělidle se zastavil čas. To není pro mladší dynamické generace. Z postoje k babičce se odvíjí i postoj části mladší generace ke starším lidem. Babičky i dědečkové se dnes moc nenosí. Je to nezadržitelný vývoj. Mladší generace si kopou vlastní hrob.

10.11.2015


Boží blud Boží blud Richard Dawkins

To má být pokus o ateistickou bibli a autora nastolit jako papeže? Ateisté věří že Bůh neexistuje, jsou tedy věřící. Náboženství odmítnout jde, ale je to celospolečenská pomalá a jistá sebevražda.

05.11.2015


Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Philip K. Dick

Nechápu proč někdo čte takové děsy? To jsou masochisti, kteří se vyžívají v konci civilizace? Co to čtenářům dává? A která verze OS Android to byla?

31.10.2015


Cikáni Cikáni Karel Hynek Mácha

Zkuste kdo máte zájem audioknihu Cikáni ke stažení zdarma.. Mně se to velice líbí. Tisknutá kniha nedokáže zdaleka vyvolat takové asociace a náladu jako audiokniha, Mně se to tak aspoň jeví. Zkoušel jsem si sám audioknihu načíst. Děs a hrůza!

30.10.2015