Petrasuvicka Petrasuvicka diskuze u knih

☰ menu

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Tak původní verze filmu měla pět a půl hodiny, a ta nejspíš s knihou seděla mnohem lépe, ale požadavky na kino verze nejsou bohužel takový, aby jim prošel do kina tak dlouhý film. Chtěl to udělat na dva díly, jako Hunger Games, ale to mu zatrhli, tak to musel sestříhat na dvě a půl.

15.01.2016 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Knížka řekne téměř vždycky víc, než film, Když se to tak vezme, Gejša, Schindlerův seznam a mnoho dalších, mělo filmové zpracování oproti knížce okleštěné (a to i tak měl Schindler rovné 3 hodiny), protože jinak by ten film musel mít přinejmenším 4 hodiny, aby se tam narvalo všechno. Je lepší se neupínat ke knižní předloze. Rozhodně tam bylo všechno, aby se smysl a děj dal pochopit.

28.05.2015 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Zítra je premiéra v Londýně a už teď to má dost slušné recenze a ohlasy od kritiků

15.04.2015 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Kniha je konečně zfilmovaná, celá se natáčela v České republice, zejména v Praze a premiéru bude mít na jaře. Tady je upoutávka

https://www.youtube.com/watch?v=za9fnCc-IbQ

27.01.2015 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

No...takhle, on natáčí film High Rise, věžák, kde lidi žijí jako ve vlastním světě, kde je úplně všechno. Jen není podzemí jako Silo, ale nad zemí a já ty dva filmy zaměnila. Myslela jsem si, že Silo je připravovaný film High Rise. Ale v podstatě jde o totéž, jen s trochou odlišnosti. Proto jsem ten příspěvek pak smazala, když jsem si všimla, že jsem si spletla dvě různé knížky znějící stejně, takže i proto to nemůžeš najít. Nechtěla jsem tu někoho mystifikovat, takže se za ty mylné informace omlouvám.

Nicméně by bylo super, kdyby do hlavní role dali někoho jako Hiddlestona. Jinak o tom Ridleym Scottovi jsem zahlídla něco jenom v komentářích tady na databázi. Nic víc k tomu taky nevím. V mým hledáčku je především zfilmovaná verze Dítě číslo 44, takže svou pozornost zaměřuji na jinou zfilmovanou knihu O:-)

04.07.2014