magnolia magnolia diskuze u knih

☰ menu

Hard Land Hard Land Benedict Wells

Na knihu jsem se těšila, protože Na konci samoty se mi líbila. Bohužel, při čtení Hard Land jsem zjistila, že mám vadný výtisk - text pokračoval, ale byl z úplně jiné knihy (2 knihy v jedné!) a e-shop mi nedokázal poslat náhradní, prý mají všechny vadné. Smůla, snad najdu nějakou bez vady někde jinde. Tak zatím nedočteno.

03.05.2023


Rododendron: Za horizontem osudu Rododendron: Za horizontem osudu Pavla Pavlíčková Kovaříková

Přidávám odkaz na ukázku z knihy... někoho naláká, jiného odradí...

26.04.2021


Hororová čítanka - I.díl Hororová čítanka - I.díl Jan Nejedlý

Knihu jsem nečetla, jen ji zapisuji do fondu knihovny - přišla s ostatními dary v rámci projektu Česká knihovna - a fakt nevím, jestli ji vůbec dát do oběhu. Občas si nějaký dětský čtenář, i ten začínající, žádá "horory" a pár mírně strašidelných knížek tu máme. Jenže tato nová, ta připomíná historky vyprávěné na táboře - čím hnusnější historka, tím větší efekt. Opravdu nevím, co s takovou "dětskou" knížkou... Zajímalo by mne, co v jiných knihovnách: Půjčujete ji? Co říkají děti? A nestěžují si rodiče? Jak jsem do ní nakoukla, je mi dost odporná.

01.09.2020


Náš velký útěk Náš velký útěk Andrea Hejlskov

https://www.csfd.cz/film/396808-tohle-je-nas-svet/prehled/
Doporučuji film tématicky podobně zaměřený.

11.01.2019


Genialita ptáků Genialita ptáků Jennifer Ackerman

Jak knížka vypadá uvnitř? Má nějaké obrázky a nebo je jen hezká obálka a jinak chudo? Děkuji za případné odpovědi.

10.01.2019


Kam zmizela Anna Kam zmizela Anna Lenka Juráčková

U knížky mi nesedí 2 věci: formát a vzhled jako pro předškoláky (+ větší písmena) a k tomu třináctiletý hrdina v příběhu určeném pro děti od 9 let. Ať si čte každý co chce, kdy chce, ale je to matoucí.

07.01.2019


Tajemství sedmi ještěrek Tajemství sedmi ještěrek Veronika Černucká

A to jsem ještě při několika náhodných návštěvách webů menších městských knihoven, našla v návštěvních knihách dotaz typu: mohli byste koupit knihu..., je prý moc dobrá - hádejte jakou a od koho? Byl to třeba jeden jediný příspěvek, tak i takhle se to dá dělat.

06.08.2018


Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Kniha obsahuje na sebe navazující romány, dříve vydané jako Stanice odložených lásek a Dokud se budeš smát. Takové vydavatelské fígle nemám ráda.

24.05.2018


Ženy 60+ Ženy 60+ Pavla Frýdlová

Knížka má dost zvláštní vazbu - je vázaná, šitá, ale nemá pořádný hřbet! Místo toho klasického s názvem knihy a jménemautora, jsou vidět svázané stránky a černé nitě, vše zalité lepidlem a nabarvené narůžovo, takže to barevně ladí s deskami, ale vypadá to divně, nedokončeně (nebo poškozeně) a ještě hůř to bude vypadat v regále. Mám ráda neobvyklé úpravy knih, ale tohle je moc. Jinak je typograficky povedená a i obsah bude zajímavý.

21.03.2018


Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Trochu mě znepokojilo, že v jednom mega knihkupectví mají jako autorku této knihy uvedenou Martinu Vašákovou (roč. 1964), ale je to jen chyba (která by se stávat neměla). Tak jsem trochu hledala a našla rozhovor se skutečným autorem (aspoň doufám):
https://www.novinky.cz/kultura/446710-spisovatel-martin-vasa-muj-hrdina-zjistuje-ze-za-stesti-si-muze-jedine-on-sam.html

07.11.2017 5 z 5


Vzhůru do divočiny Vzhůru do divočiny Erin Hunter

Děkuji, já si to myslela, doufám, že u toho tentokrát vydavatel nezůstane a brzy budou další.

22.08.2016


Vzhůru do divočiny Vzhůru do divočiny Erin Hunter

Mohl by mi někdo objasnit, o jaký díl z jaké série opravdu jde? Máme zatím z kočičí série jen Divoké kočky z r. 2006 a nevím, jestli tato navazuje, je totožná ale s jiným jménem nebo je to úplně jinak. Ani zdejší informace mi nepomohly. Děkuji.

22.08.2016