LordSnape Online LordSnape diskuze u knih

☰ menu

Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

Budete tu knihu reklamovat? Není možné, aby se hřbet jen tak rozlepil...

01.01.2023


Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

Mě zaujalo, že se ti rozlepil hřbet. To je ta kniha tak nekvalitně udělaná nebo jsi s ní lomcovala při čtení? :-D

01.12.2022


Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

No a? Je vám 80 a bojíte se, že to nestihnete?

27.11.2022


Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

Ta kniha má přes 1100 stran. To chcete ten překlad bez redakční úpravy a korekcí? Nechci se Talpressu zastávat, ale tohle překládat asi sranda nebude, když je tam takový rozsah...

16.11.2022


Židokracia Židokracia Marián Magát

Kniha tady je, protože DK je databáze. Taky je tu Mein Kampf, ta antisemitská Jedovatá houba nebo, jak se to jmenovalo... Určitě se shodneme, že obsah není dobrý, ale za to tady nikdo přece nemůže. Těch obránců socialismu tady je také mnoho. Takovéhle knihy slouží spíše hlavně pro studium lidem, kteří mapují antisemitskou scénu, pro antropology, sociology atd.

31.03.2022


Židokracia Židokracia Marián Magát

Ad SputnikV: Už mi ani nestojíte za odpověď. Je to váš názor, ale ten se nezakládá na pravdě, jak napsal už PanPredseda. :-) Jestli těm plkům fakt věříte, je mi vás líto...

04.02.2022


Židokracia Židokracia Marián Magát

Sputnik V: "..SSSR při porážce fašismu je dnes přímo povinné. a v násilí může vzplanout taky."

To ale není pravda, naopak po x letech okupace a diktování ze Sovětského svazu vyšlo najevo, že nás Rudá armáda prakticky "osvobodila" jen ze svých pohnutých zájmů, my jsme jim byli jinak u prdele a vyšla najevo i zvěrstva, co příslušníci této armády páchali na civilním obyvatelstvu. To např. u US Army, co osvobodila Plzeň nebylo nikde prokázáno... To byli prostě normální vojáci na misi v Evropě.

02.02.2022


Nesmrtelný Cheops Nesmrtelný Cheops Valery Esperian

@67pista Ano, kniha byla skutečně za jedno Euro, ale pokud jste koupil celou sérii. A navíc to bylo v italském originále a byla to akce vydavatele jen na tři dny v dubnu. Tak moc nekecejte, jak jsou tady knihy drahý. Není to pravda.

05.12.2021


Oko světa Oko světa Robert Jordan (p)

Nečetl a neznáš a přitom je to hrdinská fantasy klasika, co brzy zamíří i do televize. Nebýt Jordana, Sapik by zřejmě psal úplně něco jiného. To, že se použije jeden obraz pro více obálek s kosmetickými změnami je normální, pokud si zakoupíš práva na to.

05.09.2021


Taiko Taiko Eidži Jošikawa

Bude nové vydání v listopadu.

28.08.2021


Musaši Musaši Eidži Jošikawa

Bude nové vydání v říjnu.

28.08.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Nezamrzla mi klávesnice, ale nemám čas na tyhle dohady, taky musím pracovat a jsme čerstvě po stěhování do baráku, tak dělám práci ještě doma. Myslím si, že toho bylo vyřčeno dost a sám jsem už nemusel reagovat... A to, že jsou tu i profily, co mají jedno či tři hodnocení a pokaždé jen odpad je teda v pořádku. O tom nikdo nemluví, protože dávat účelově nízké hodnocení je ku prospěchu DK.

25.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

@lisak11 Možná kdybyste účelově nelhal ve svých vyjádřeních , které navíc nebyly podloženy, mohli jsme si jen vyměnit protichůdné názory a jít si po svých. Jakmile se ozvalo pár dalších lidí, dělal jste jakoby nic a tvářil se, že jste vlastně nic nepřikrášlil. Jako krásný pokrytec. Vzhledem k tomu, že my oba nemáme pražádný vliv na pravidla, tak to nemá cenu dál rozebírat. Pláčete tady jako kdyby vám slunce upeklo nejmilejší hračku. Běžte prosím dělat to, co jste dělal ty léta předtím na DK - nic. Děkuji za pochvalu mé slovní zásoby. Snažím se. Zainteresovaný nejsem, nejsem v žádném obchodním ani jiném vztahu s autorem nebo nakladatelem, knihu jsem zatím nehodnotil, ač ji mám doma.

23.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

lisak11 Haha, to jsem se pobavil, to mě úplně utřelo. Je vidět, že oslovení bylo opravdu na místě. Tleskám.

23.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

My jsme mohli komunikovat normálně, ale ty výmysly a překrucování ze strany lisak11 a dalších pohádkářů byly prostě nesmyslné. Šířit polopravdy a lži by vám šlo, ale jakmile se někdo ozve, je hned za interesovanou osobu a někoho, kdo nemá nadhled. Ta kniha byla psaná strašně dlouho, Jakub postoval při psaní obrázky i ukázky, a tím se ještě déle se na ní čekalo. Je logické, že zvedla tolika ohlasů ať už z jakékoliv strany. Nejlepší pro autora je i to, že díky vám všem, je kniha ještě populárnější. Kdyby nikdo neřešil těch pár hodnocení od fanoušků, jistě by tato neplacená reklama neměla takový impact.

Myslím si, že úpravu jste si konečně vydupali, tak jste snad spokojení. Někde jsem četl, že hodnocení se propíší až po 20 ohodnocených knihách. Je otázka, zdali je to i plošně zavedeno na ty, co mají dnes na kontě jednu knihu ohodnocenu, anebo až u nově vzniklých profilů.

Už jsem to tu psal jednou a píšu to znovu. Počáteční hodnocení se po pár měsících stejně srovná, až si to načtou i lidé mimo Coraab svět.

23.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Jakub jen reagoval na blbečky jako lisak11. Někteří šířili síru i mimo DK. Kdybych byl stejný, tak vytáhnu obligátní "A cos pro tu databázi udělal ty?" Dle počtu přidaného obsahu nic. Jen remcáš, závidíš a stavíš se do role ochránce místních pořádků. :-)

22.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

@Lisak11 Si to představujete nějak jednoduše. Autor vyzval fanoušky, aby udělili hodnocení, to je celé. Nikde nepsal, že mají dávat pět hvězd ani se jednorázově registrovat. To jsou prostě výmysly a z vaší strany nepodložené. Mohu sem ten post klidně nasdílet. Vaše zobecňování je směšné a predikce, jaké by hodnocení kniha měla bez fanoušků, je také úsměvná. Však se to časem srovná. Je jasné, že jako první hodnotí ti, co se o knihu či autora zajímají, než lidé, co o ní zatím neslyšeli a třeba ani vztah k tématu nemají. A už se tam objevily i dosti kritické komentáře. Podobný trend jsme mohli před lety pozorovat i u knih od Guy Gavriela Kaye. Také se ke knize pak dostali lidé, co nebyli úplně cílovka a hodnocení začalo klesat.

21.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Znám autora i dění okolo knihy. Coraab je svět, který je tu s námi už 20 let a nabalil na sebe hodně lidí a jsou tam i fanoušci, co prostě účet nemají nebo nechtějí, protože je zkrátka databáze neberou, ale chtějí aspoň ohodnotit knihu ze svého oblíbeného světa. Znám i případy, kdy takhle se uživatel takzvaně "chytl". Znám i profily, co mají třeba 3 knihy ohodnocené a pak je to přestalo bavit. Jakub požádal lidi o hodnocení na DK a Legie.info, ale nikde nepsal, jaké mají dávat knize dávat. Je mi jasné, že spousta lidí měla recenzivní výtisky.

06.06.2021


Kapesní Crowley Tarot Kapesní Crowley Tarot Aleister Crowley

Máte někdo karty už doma? Jak jsou velké? Jako ty z balíku s knihou Tarot - zrcadlo duše anebo ještě menší jako mini?

30.10.2020


Star Wars - Darth Plagueis Star Wars - Darth Plagueis James Luceno

14.10. je konečné datum dotisku.

02.10.2019 5 z 5


Lasenikův tarot Lasenikův tarot Pierre de Lasenic (p)

Nakladatelství Trigon chystá nové vydání! Datum zatím neznámé.

21.05.2019


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

@Armin1984 Ty budeš dobrý chudáček. Tipuju to na DSSS nebo třešně. Jsem v půlce knihy a Tabery jen prostě nežvaní, ale má vše ozdrojované, nevymýšlí si a na onu "pravdu", kterou zřejmě každý vidíme jinak, dá-li se to tak říci, nahlíží z různých úhlů jako správný novinář. Když by zastánci demokracie nemohli psát a vydávat knihy, kam by se poděli všichni ti populisté, stoupenci totalitních zřízení anebo marxisté? A to jsem zrovna nedávno poslouchal, jak je nejlepší systém oscícenský absolutismus. Jen by mě zajímalo, jaké jsou jeho hranice. Kde je ta čára, kdy panovník se bere ještě za kompetentního v rozhodování, co je pro lid to nejlepší? V demokracii máme aspoň jednou za 4 roky možnou výměnu svých zástupců... Ani jsi tu knihu nečetl a jen plácáš.

A všiml jsem si, že odpad dávají jen fandové Zemana a Trumpa a myslí si o ostatních, jak jsou labilní a dementní. Krásné. Pro hlupáka každý hloupý. :-)

10.10.2018 4 z 5


Kartosský gambit Kartosský gambit V. Mahaněnko (p)

Třetí díl by mě vyjít do konce roku a další začátkem 2019.

30.08.2018


Sektor osm Sektor osm Michael Atamanov

Do konce roku by měl vyjít další díl.

30.08.2018 5 z 5


Tulák Tulák Peter Newman

Ale není to jako Tetovaný, protože oproti Brettovi Newman neumí psát...

30.07.2018 1 z 5


Ghost in the Shell 1 Ghost in the Shell 1 Masamune Shirow (p)

Je lepší. Opravdu si s tím Křivánková vyhrála. Dostala i za překlad cenu Muriel.

26.12.2017 5 z 5


Američtí bohové Američtí bohové Neil Gaiman

Jsem u 6. dílu a strašný teda.

16.11.2017


Šantaram Šantaram Gregory David Roberts

Je to jedna kniha, ale Radioservis to ve vydání z roku 2015 nesmyslně rozdělil do tří svazků po patnácti kapitolách, které se však prodávají dohromady.

13.10.2017


Propast času Propast času Roman Bureš

Tak už jsou zas dvě vydání. Dan ho přidal. Tím to u mě končí. :-)

29.05.2017 3 z 5


Propast času Propast času Roman Bureš

Tak nakonec jsem byl nucen udělat double obálku, páč tady to nevydrží, když si každý myslí, že jde o duplikát....

28.05.2017


Propast času Propast času Roman Bureš

Ahoj všem. Mám původní obálku město/les a po dohodě s moderátorem jsem přidal další vydání i když se stejnými ident. znaky, ale s původní obálkou. Je možno tedy dát si do knihovny tu verzi, kterou máte doma. :-)

27.05.2017


To To Stephen King

Já zas včera četl, že to bude na dvě části (filmy)... :-/

31.03.2017


To To Stephen King

Včera jsem to viděl. Bude kino zas. :-)

30.03.2017


Nesmrtelný příběh Nesmrtelný příběh Catherynne M. Valente

Právě teď v Levných knihách za 49,- Kč.

25.03.2017


Slon mizne Slon mizne Haruki Murakami

Kéž by vyšlo i v překladu pana Jurkoviče. :-)

02.03.2017


Atlasova vzpoura Atlasova vzpoura Ayn Rand (p)

Mám to doma z knihovny, tak jsem na tu nádheru zvědav. :-)

21.02.2017


To To Stephen King

@doktorking Ano, proto tam radši nechodím, páč mě ty limitky v US vždy rozčílí. :-) Já naštěstí Kinga nijak nežeru, ale tohle jsme prostě chtěl. Je to základ hororu, což je pro mě i starý Barker. :-)

27.11.2016


To To Stephen King

"Vyděl" a "opravdoví" skvost? Hochu, nechci tady působit jako gramatický nácek, ale tohle vypadá na doučování z pravopisu a nutnost otevřít knihu pravidel spíš... Já jsem onehdá Betě psal před vydáním, ti to konzultovali s King fans na FB a těm se to prý líbilo. Dvě vydání jsou z důvodu, že ta jedna je limitka v boxu a druhá obyč. vázaná pro ty, co nechtějí box.

26.11.2016


To To Stephen King

Ježiši, obálka fakt na mě nemá pražádný vliv. Vůbec to při čtení neřeším. To je argument jak noha. Nicméně v recenzi na XB-1 psali, že překlad je revidovaný.

25.11.2016


To To Stephen King

Šlo mi primárně o tvrdou vazbu a box a ten nákres u limitky se mi líbil víc, než ten dětský klaun na černém pozadí... Měl jsem tu brožku a tu jsem prodal. Nicméně jinak se vším souhlas. Dobrovský je tragéd.

24.11.2016