Kapis Kapis diskuze u knih

☰ menu

Před Incalem Před Incalem Alejandro Jodorowsky

...můj koment byl přesunut do diskuze, kdyby někoho zajímal...

11.05.2022


Před Incalem Před Incalem Alejandro Jodorowsky

OK, tak se to stalo už po páté nebo po šesté a komentář k této knize byl smazán bez udání důvodu, pouze s arogantní zprávou jednoho admina, že se se mnou takto otravuje poprvé a naposled, nehodlá mi nic vysvětlovat a ať si přečtu pravidla, jinak mi zdejších virtuálních skoro 10 let a spoustu hodin komentování jednoduše smaže a nebude se se mnou párat, že lidi si prej na mě stěžujou. Takže jsme zpátky tak 40-50 let, kdy aktivní udavači hlásili stážcům tisku a morálky pochybení a špatný úkrok z jediné povolené stranické linie. Nejsme ani moc daleko od toho, že za nepohodlný názor nebude jen likvidace virtuální a třeba profesní, ale zcela jistě i fyzická, vítejte děti v nové totalitě, kterou tak tupě si necháte na sebe uvalit a ještě tomu nadšeně tleskáte. O hladu, potmě, zchudlí, ale naprosto "svobodní a nezávislí" budeme šít spacáky pro ukrajinské cygoše a držet hubu a krok!

No, hlavně teda mě mrzí, kam se tato databáze posunula, býval to zcela svobodný prostor, před cca rokem a půl tu začali mizet komentáře, uživatelé, celé diskuze, je to strašná škoda a více lidí mi píše, že je to tu přestává bavit. Sám úplně nemám kdoví jak chuť tady pokračovat, ale pár lidí mě povzbudilo, ať vytrvám, tak já tedy zkusím vytrvat, přece jen mě baví ty komenty semtam ještě psát! Jestli to je ale tady cílený stav, tak se to daří velice dobře - to jsme to za těch 30 let svobody a demokracie dopracovali, jen co je pravdaaláska!! A přitom by stačilo napsat jasně, kde je problém, co přesně vadí a ne hned mazat.

Takže ok, nejdu hlavou úplně proti zdi, jsem chápavý mladý muž a dávám zde svůj koment znova, upraven tak, aby nebyl obscénní a vulgární a tudíž neurazil žádnou přecitlivělou strážkyni obecného blaha či zoufale osamělou domovní tajemnici s vypaseným kocurem. Je třeba si ale uvědomit, že tato kniha a knihy Jodowersa obecně jsou obscénní a vulgární. Hodně obscénní a vulgární!! Takže mi přišlo vtipné a trefné koncipovat svůj koment v duchu této obscénní a vulgární knihy. Více se v tom hrabat nebudu, tak jdem na to (původně 6.4.2021):


Pecka, bomba, úžasná jízda Jodowersem ke kořenům Honíka (ve významu knihy "Jak se bude jmenovat?" jako hovorové označení křestního jména Jan) Difoola. Drsné, brutální, zvrhlé, nesmlouvavé, krvavé, úchylné, úžasné, vulgární, až by určitě někteří mohli být i pohoršeni! Já tedy pohoršen nebyl a užil jsem si to od prvního panelu po poslední. Kresba Zorana je podobná Moebiovi, evidentně to byl i záměr, navázat na Incal, ale přijde mi víc okulahodící.

Alechandro se s Honíkem vůbec nemazlí, chudák už od děcka žije v bordelu, kdy i jeho matka je nebohá - pracovnice v sexuálním byznyse/významově i žena zahýbající svému muži - z Červeného prstence, nacházejícího se v nižších úrovních šachtoměsta, kde jsou - sexuální pracovnice/významově však i ženy nectící manželský slib - živé, žádné robotické homeo - prostitutky/ženy zahýbající svému muži, tentokrát ve významu čistícího nástroje na toalety!! To je snad jasné. Autorovi se geniálně povedlo popsat západní konzumní společnost, i oddělení superelity od normálních lidí, které můžeme sledovat v dnešní v době poměrně drasticky. Aureoly (ne nepodobné adrenochromu) sice ještě nemají, ale jinak to tam všechno je. A o těch - pracovnicích v sexuálním byznyse ve významu čistícího nástroje na toalety - a jejich dětech to celé je - více prozrazovat nebudu, bo bych už brojleroval. Gadžopádně méně té mystiky a více brutal HC mi velice sedlo.

Jsem nadšený - doporučuje 9,48 z 10 mutovaných homeo - homosexuálů - s bio - zadními částmi těl - z Pluta 8. Mám pochopitelně v pevné vazbě, ale kupujte to i v broži. Tato trilogie je z celého Jodowersa to nejlepší (dle mého), stojí to fakt za to, a je ve finále i jedno, v jakém se to čte pořadí, určitě není problém začít tímto dílem.

99/100

Tak snad je ten komentář teď mnohem lepší a splňuje i trockistické nároky na čistotu kultůůůry.

10.05.2022 5 z 5


Odsunuté děti Odsunuté děti Marek Toman

To je zase svinstvo, v rámci běžícího přepisování historie, které tu nastavuje narativ, že Němci byli ti největší chudáci, my jsme byli ty svině a největší svině pak Rusi, kteří zahájili 2.světovou (holocaust jim zatím kupodivu nikdo nepřipisuje). A ještě, aby to nebylo tak okaté, tak na to zneužijí chudáky děti.

V roce 1938 bylo odsunuto 380 tisíc Čechoslováků z pohraničí. Fašističtí Heinleinovci je mnohdy hnali pouze v tom co měli na sobě a spousta lidí přišla úplně o všechno. Mezi těmi statisíci lidí nebyly žádné děti? Jejich příběhy nestojí za to, aby je někdo zaznamenal? Nebo snad nejsou zajímavé? Nebo to byly prašivé české děti, mýlím se?

Chce si mi blít!

04.10.2021


Krvavé levandule Krvavé levandule Marian Kechlibar

Tak, zdá se, že vzhledem k tomu co vysloužilí generálové a i aktivní vojáci píšou vládě - a její odpověď je - vezmeme vám výsluhy a zavřem vás - velice aktuááální.

11.05.2021 5 z 5


Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? Jana Bobošíková

Hehe, prý žumpa a dá tu Forum24, to se bavím a Novičok? Tomu se smějou už i moje děti a to jim není 10, ale Siena, kvalitně ideologicky zformátovaná, to bere vážně, bo ji to sedí do jejího pohledu, já asi umřu :D

Tím jsi na sebe bezelstně prozradila asi víc, než jsi chtěla, nepotřebuju více, děkuji za krásné dopoledne, budu se usmívat ještě večer a za mě na chvíli končím. Hehehe, nic, odcházím a omlouvám se všem, že jsem tu psal věci, které z knihou nesouvisí. Nedělám to často.

18.03.2021


Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? Jana Bobošíková

Nějakou dobu už ji znám z příspěvků v různých vláknech, několikrát už poučovala a moralizovala i mně, a už to holt po tom, co jsem strávil asi 2 hodiny čtením jejich dalších příspěvků pod různými knihami, nešlo. Nemám nervy z oceli. Třeba půjde do sebe:)

16.03.2021


Útěk z Kůstkova (barevné vydání) Útěk z Kůstkova (barevné vydání) Jeff Smith

Nechápu jednu věc - zavedl jsem barevné vydání tady jako novou sérii - má to jiné ISBN, je to v jiné vazbě, má to jiný rozsah a je to oproti původnímu vydání barevné a někdo to odmazal a je to smatlané všechno dohromady. Pokud se chci dopočítat k počtu knih, co mám doma, tak mi to tu není ulehčeno. A co kdybych měl doma více vydání jedné knihy? Taky bez šance. Proč třeba není tady jeden odkaz na knihu a pod tím různá vydání? Abych si mohl zaškrtnout přesně to moje co mám? Taky u některých sérií je v titulku i jméno série s pořadovým číslem a až pak název samotného dílu - a někde to není, např. zde. Prostě to nechápu tu nekonzistentnost, co tu vládne. Taky jsem párkrát psal na adminy, že by bylo fajn mít možnost dát si do doporučených celou sérii - protože si to tam zaplevelovat jednotlivými díly (kdy jich mohou být i desítky) je blbost a pak se to tam ztratí - stačilo by tam mít, že je oblíbená celá série. No, nikdo mi nikdy neodpověděl. Škoda.

No a k tomuto novému barevnému vydání v pevné vazbě, které je zcela jiné, než to původní, ale já to musím psát do jednoho kompostu, mohu říct jen jedno: Barva je to, co geniálnímu Kůstkovi při prvním vydání chybělo. Je to paráda a má to mnohem lepší atmosféru!!!!

29.11.2018 5 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Plagiát Durrellova Mluvícího balíku.

02.01.2018


Šumava umírající a romantická Šumava umírající a romantická Josef Váchal

Jest ostatně věcí přirozenou, že všude tam, kde zájmy lidské střetnou se s přírodními, krása hyne; les ustupuje polím, příbytky opeřenců domovům tvorů na pevných nohách a skály v štěrk mění svou tvářnost; co však nejnerozumnějším činem lidským zůstává, je zasahování do vlastní činnosti přírodní tam, kde živelná dění, málo posud a částečně jen člověkem ovládaná, samy prospěšný nakonec stav zemi vytvářejí, třeba spočátku působení jich zhoubným býti se zdálo.

23.09.2017


Oko světa Oko světa Robert Jordan (p)

Nečetl, neznám to, ale vykrást takhle obálku, to jsem snad ještě nezažil.
Viz: http://www.databazeknih.cz/knihy/zaklinac-povidky-1-vyd-zaklinac-vecny-ohen-13877

19.10.2016


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

Lord Snape: já nakonec psal, aby si to vztahovačné povahy moc nebraly na sebe - ale OK, můžu souhlasit s tím, že Zeman pobuřuje lidi skrz celým spektrem - ale stejným způsobem s ním skrz celé spektrum jiná část lidí rezonuje. Píšeš, žes to nečetl ani nehodnotil, ale zároveň, že je to sračka. Tak se v tom teď nevyznám. Nevím, co dávají za zprávy na Nově, ale nedívám se už na žádné, jelikož pravdy se tam člověk nedobere ani u sporu paní Kadrnoškové, komu patří větev s jabkama přesahující na zahradu paní Kolouškové. Ale jsem přesvědčen, že Zemanovy názory na Sýrii na těchhle zprávách nepůjdou a přejdu pro tentokrát to tvoje urážení o tom, že něco podobného sleduju na Růžku. Tam se zásadně dívám na Ordinaci!

Jsem rád, že už jsou ty Štítky změněny, protože to bylo opravdu trapné - a osobní názory moderátorů by neměly vstupovat do oficiálních popisů tohoto webu.

09.09.2016


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

Jsem si myslel, že to je diskuze o knize, ale evidentně je o Zemanovi. Je s podivem, jak se všichni nesmiřitelní Zemanovi odpůrci ohánějí tím, jaký je to vulgární alkoholik. Že ten rádobyumělec Černý postaví fakáč jak dům na Vltavu, to už je ale v pořádku, vulgarity Karla "pankáče" jsou naprosto v pohodě a to jaký notoricky vychlastaný děvkař byl Havel to se říkat vůbec nesmí, tam je to vše OK, dyť ta láska-pravda ne? Dvojí metr jak ušitý. Já knihu nečetl, ale jak to tu vidím, asi si ji pořídím. Nejsem žádný Zemanův extrafanoušek, ale tahle hysterie, jak se tu můžou blbečci uodpadovat, aniž knihu viděli, mě moc baví. Myslím, že Zemanovy názory třeba na Syrský konflikt nebo Rusko jsou velice rozumné, ale je mi jasné, že nezdravě sebevědomá fejsbuková mládež se znalostmi nula a rozhledem akorát na nejbližšího Pokémona, to pobrat nemůže. (Tohle si prosím Vy, kterých se to netýká nevztahujte plošně na sebe).

09.09.2016


Milý pane kníže Milý pane kníže Monika Elšíková

Znovu obnovená radost z prezidentské volby - že nevyhrál tento rakušák nebo co to je, který by vždy prosazoval zájmy cizích elit a ne našeho národa.

09.09.2016 odpad!


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

BB: Cože? Jaká nenávist? To jsem asi ťal do živého.

LordSnape: OK, já si jen trochu zavtipkoval, v žánrech je to spravené, ale ty štítky normální uživatel změnit nemůže.

08.09.2016


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

Ještě se mi moc líbí jak nějaký kavárensko-hipsterský (můj tip) admin, který ještě má furt počítám na retro batohu placku s Karlem pankáčem tady dal přednost svému politickému názoru před objektivní a nezávislou práci pro web. Nejdřív tato kniha byla zařazena jako esoterika, dívčí romány, teď aspoň vztekle tomu přiřadil štítky komunismus, nacismus, demagogie, propaganda, narcismus. Připomíná mi to rozmazlené vzteklé děcko, které nedostalo svoje cukrátko, tak aspoň kope kolem sebe. Je to ve finále spíš k smíchu, ale připadá mi to pod úroveň - hlavně být v davu, co je proti Zemanovi, je dobré...ach jooo, jak slabomyslné.

08.09.2016


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

To je sranda. To se zase všichni tou jedinou správnou láskou, pravdou a americkými vlajkami ověšeni kvičouni, kteří neunesli prvního přímou demokracií zvoleného prezidenta, můžou uodpadovat. Jako ze Zemana si nesedám na prdel, ale ta jednotně vedená hysterie, kterou předvádí ti naši tzv. umělci a média, už musí být přece každému trapná. Se těším, až Zemana zvolí lid na dalších 5 let, to teprve bude, to se v Praze zblázní :-D a pak bude třeba změnit zase volební systém, protože tohle "jim" nevyšlo.

07.09.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

no o nynějším směřování jsem taky nic nepsal, já jen tak zažertoval o pár věcech po roce 89, ale samosebou nikomu neupírám jeho pohled na svět, rád se o tom pobavím. Tak a myslím, že stačilo, mějte se, trochu se nám to zvrtlo;)

19.05.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

ježiš, vy ještě píšete?
No, nic - v prvním příspěvku jsem psal Češi 1990-2005 "Jak si nechali všechno rozkrást, nasrat na hlavu a jak se stali kolonií." Tady je mezi řádky skryt ten makroekonomický údaj - mrkl jsem na sekundu do googlu a za rok 2013 odteklo od nás 300 miliard.


Za 11 let bilion:



a vy mi tu budete vykládat něco o odlišném pohledu na věc. A ještě mi předhazovat něco o ráji na zemi, o kterém nepadlo ani slovo. A že se (hlavně) v Praze můžete posrat vzteky, když vám nevyšel za prezidenta ten rakušák nebo co to je, je taky holt pravda i když jinak plnou hubu "demokracie". Jste celé republice s tímto pro smích.

18.05.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

No vidíte a zase jsme u té vztahovačnosti. Já nic z toho nepsal o Vás nebo na Vás. Pokud si prostě myslíte, že na některá (aspoň ta makroekonomická) nezpochybnitelná fakta může mít někdo jiný náhled, tak jsme v oblasti pocitologie. Tudíž tato debata už ztrácí smysl, točíme se v kruhu.

Nashledanou a nezapomeňte nafasovat červenou kartu zase někdy (to byl nevinný vtípek;-))

K.

11.05.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

Co bude nikdo neví, já svým jistě vtipným komentářem (přesunutým do diskuze), pouze chtěl naznačit, že zdaleka ne všechno je tu v pořádku už teď, že některé "modly" jsou opěvovány až fanaticky, přitom některé jejich činy jsou minimálně diskutabilní. Že nám tady už skoro nic nepatří a ročně odpluje 500 miliard korun do zahraničí, je také smutnou pravdou (a tu pak na nic nejsou peníze). Ohledně hysterie a kampaně proti Zemanovi (o kterém nemám žádné valné mínění), která zaměstnává Prahu už třetím rokem, jak kdyby tahle země neměla kupu jiných problémů, je až skoro zbytečné psát. Takové "zpravodajství" na ČT, které si platíme, to je přímo výsměch uvažujícím lidem, cenzura funguje skvěle i v té naší tzv. demokracii.

No a já si zkrátka myslím, že o těchhle krutých pravdách se žádný komiks ani seriál dělat nebude - je to tak jaxi proti kurzu dnešnímu, i když na to právě by ty koncesionářské poplatky jít měly. A tak měl vyznít i ten můj koment, co bude a jak bude nevím, ale teď si hrajeme na demokracii a přitom je to dávno vyprázdněná slupka, kterou se banda pokrytců stále zaštiťuje, i když je to všechno kapku jinak.

Mějte se pěkně.
K.

10.05.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

Víte Marie, já tady neobhajuju minulost a o nějakém ráji na zemi nepadlo ani slovo. A jestli tady předhazujete nějakou potenciální cenzuru, či perzekuci za názory, tak aspoň u toho prvního se zkuste podívat na zprávy a pak si zjistit, co se opravdu ve světě děje a snad získáte trochu jistější představu.

A nebuďte prosím tak vztahovačná, moje žena má podobné názory jako Vy a není z Prahy, u nás doma panuje pluralita názorů. Všimněte si, že na rozdíl od Vás, já se Vás nesnažím urážet nějakou jednoduchostí či nepochopením, Vašeho názoru si vážím. A i když jste tak útočná, ještě musím říct, že máte přezdívku podle opravdu krásného města.

Mějte se pěkně
Kapis

06.05.2016


Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 Pavel Kosatík

Tak by mě zajímalo, jestli budou pokračovat i po roce 89. Třeba: Česi 1993 "Jak Havel ztratil morální a etickou integritu." Češi 1990-2005 "Jak si nechali všechno rozkrást, nasrat na hlavu a jak se stali kolonií." Češi 2013 "Jak v Praze neunesli demokraticky zvoleného prezidenta a můžou se vzteky posrat." A určitě by se dalo pokračovat, ale cosi mi říká, že to by bylo minimálně nedemokratické :)

06.05.2016


Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

http://blisty.cz/art/80166.html

10.12.2015


Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

Patricio: No máš pravdu v tom, že za mě: jsem to nečetl, ale k tomu snad diskuze je, není to v komentářích k přečtenému. A navíc ta diskuze už od začátku v podstatě není o knize, ale je spíš o nějakých principech, si to přečti od začátku....

A myslím, že ujeté je spojovat okupaci cizí země s obranou vlasti, když by bylo potřeba...

03.03.2015


Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

já myslím, že o vojácích a armádě si může uvažovat kdo chce, stejně jako o všem jiném. NATO je zločinecká organizace, s "obranou" to nemá vůbec nic společného. To co provádí v Afghanistánu je prachsprostá okupace cizí země. A my se na tom podílíme, říkejte si co chcete. Ty džihádisty proti Sovětům však Američani moc dobře vycvičili a vyzbrojili, není se co divit, že tam NATO prohrává. Náš civilizovaný západ tvoří v této ubohé zemi už třetí generaci lidí, kteří nezažili nic než válku a pak se moc divíme, že terorismus ve světě roste, když ho takhle vytváříme. Stejně jako v Iráku a Sýrii, kde se podporují "umírnění ozbrojenci" chacha. No aby pak ten IS nebyl tak silný, když má Americké a Saúdské peníze, zbraně a výcvik. Na netu jsou studie, které prokazují, že bezpilotníková kampaň, ilegálně vedena USA v různých zemích zabije na 1 teroristu 50 civilistů a vytváří nové a nové nepřátelé, kteří přišli o rodinu i majetek a nic než otevřená náruč radikalizace jim v podstatě nezbývá. To je přesně to, co ta tzv. "válka proti terorismu" přináší, nové a nové teroristy.

Ještě, že jsou mezi nima i takoví, kteří mají rozum a svědomí:
http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Veteran-ktery-vratil-medaile-a-mluvil-o-zlocinnem-NATO-Do-debaty-se-zapojil-general-a-exministr-obrany-A-slo-se-az-na-dren-352236

03.03.2015