Jolilinka Jolilinka diskuze u knih

☰ menu

Úklony a úklady Úklony a úklady Gail Carriger (p)

Aha, tak to je blbé :/ A nevíte náhodou, kdy bude trojka tady u nás?

01.08.2016


První První Kiera Cass

Kniha sama o sobě příběhově byla dobrá, každopádně to byl nejhorší díl celé série. Když si America konečně uvědomila, koho z těch dvou chce, stejně celou knihu řeší, zda mu to říct, nebo ne, po celý děj neproběhla žádná významná událost, Celestina "proměna" mi přišla tuctová a jako by autorka Celestu prostě musela takhle změnit, aby jí pak sedl ten konec. Ten měl být nejspíš dojemný, nečekaný zvrat nebo něco takového, což se ani trochu nepovedlo, vůbec mě to nenadchnulo a říkala jsem si, kdy už se konečně prokoušu na úplný konec, útoky rebelů během celé knihy byly naprosto nudné, jelikož se ve všech třech dílech opakuje pořád to samé. První rozhodně není matoucí název: děj je průhledný jak voda ve skleničce, už na začátku knihy víte, jak to skončí, k tomu se během celého děje omílá jedno a to samé klišé... Tato kniha byla velkým zklamáním. Jediným autorčiným štěstím je poutavý styl psaní, díky kterému se to dost dobře čte, takže nemáte problém s tím přečíst knihu za pár dní, nebo i za jeden, podle toho, kolik máte času, samozřejmě.
Takže to stručně shrnu - nebylo to nic moc, rozhodně od toho nic neočekávejte, ale určitě si ji přečtěte, protože jednou dvakrát se možná přece jenom stalo něco, co jsem až tak úplně nečekala. Pohodové, nenáročné čtení ;)

09.01.2016 2 z 5


Návrat Návrat Sophie Jordan

Úžo, Jacindu nenávidím ještě víc než předtím, stejně tak Willa, a nebudu to tady obkecávat, je to fakt zvláštní, ale co se týče postav, má naprosto stejný názor jako DiDi123456789, fakt, úplně totálně stejný. Tamře to moc přeju a to s Miriam mě hodně překvapilo, i když je to mrňavá mrcha, dostalo mě to :( Je mi jí líto. Blbá Jabel ._.
Jinak nejhorší díl série, oproti předchozím mě docela zklamal.

16.11.2014 4 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Já taky :))))))))))))

16.11.2014


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

MOC MOC MOC MOC se těším! je to jedna z mých nejoblíbenějších knih, nemůžu se dočkat, až si to přečtu!

16.11.2014


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Hmm, zní to zajímavě.

16.11.2014


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Protože Sophie Jordan je jen její spisovatelské a umělecké jméno, ve skutečnosti se jmenuje Sharie Kohler.

16.11.2014


Aliance Aliance Veronica Roth

Miluju spoilery, ale vím, že spousta lidí taky, takže i když jsem to měla v plánu, nebudu je sem dávat, a pokud, tak jenom malé, které neprozradí rozuzlení. Takže jestli někde uvidíte napsané MINI SPOILER, klidně si to přečíst můžete, zas tak moc toho vážně prozrazovat nebudu. Protože polovina lidí si to přečte a pak je v něčem ._. Lidi, fakt, dávejte před to, než něco napíšete a konec tak prozradíte, varování!

Vyprávění ze dvou pohledů mi nevadilo, jen se mi to ze začátku trochu pletlo. Pak už v tom nebyl problém. Jinak byla ale kniha nudná, nezáživná - MINI SPOILER!!! - a až Nitin útok knihu oživil. To ale zabralo jen pár stránek a dost mě to nudilo :( Tris a Tobias si totálně vyměnili role, z Tris se stává tvrdý generál a z Tobiase troska s neúplnou, rozporuplnou povahou a sebevědomím pod bodem mrazu. To se mi líbilo a Tobias mi byl hned sympatičtější :) MINI SPOILER!!! - Odchod za město byl nudný a sice jsme se dozvěděli spoustu věcí, ale fakt si nemyslím, že lidi zajímá, jak vznikly frakce, spíš co je všechno za městem a to se autorce nepovedlo. Konec byl smutný a oba hrdinové byli pořádně potrestáni, Tobiasův trest byl ale horší, hlavně z psychického hlediska. A - MINI SPOILER!!! - jak bude žít dál? A co jeho láska k Tris? Jak to s ní je?
Celkově ale fajn, sice je to nejhorší díl z celé série, ale bylo to pěkné.

15.11.2014 4 z 5


První První Kiera Cass

Obálka vypadá senzačně, moc se na knihu těším. Ale ten název... "První" - vždyť to prozrazuje děj!

08.11.2014 2 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Páni, moc se těším, i když do Selekce jsem se ještě nepustila XDDDD

08.11.2014


Terienina minulost Terienina minulost Michaela Burdová

Chtěla bych si ji přečíst, ale jen zapůjčit v knihovně, což bohužel nejde :( Jako e-knihu si to kupovat rozhodně nebudu, když je to jen takový dodatek.

31.10.2014