Jana512 Jana512 diskuze u knih

☰ menu

Veľký objav Veľký objav Ulf Ekman

Původní komentář, který jsem napsala po přečtení, mi by přesunut do diskuse. Proto píši další.
Mám vztah k ekumenismu a protože sv. Brigita je známá založením kongregace "brigitek" a má řadu pobožností k ranám Kristovým, ke Krvi Kristově a pod., je mi blízká, tak mi udělalo radost, když velký objev skrze ni našli i hrdinové této knihy.

22.04.2022


Jako rozlámaný chléb Jako rozlámaný chléb Peter G. van Breemen

Autor P. Peter G. van Breemen, má doktorát atomové fyziky. S přehledem sobě vlastním, nás chce vnést do vztahu s Bohem a lidmi prostřednictvím Písma. To nás ujišťuje o Boží lásce, která nás nejen stvořila, ale provází nás celým našim životem. Dává nám poznat co Bůh od nás očekává. A plněním tohoto poznání nám činí život smysluplný a užitečný.

19.10.2021 5 z 5


Kniha zvláštních nových věcí Kniha zvláštních nových věcí Michel Faber

Zvláštní mise Petera na cizí planetě, se mi zdála zdlouhavá, ale oceňuji dokonale promyšlené situace na nové planetě. Bylo mi však při všem tom líto Beaty, která jej přivedla na dobrou cestu k víře a on, asi jako nadšený konvertita, ji dokázal opustit. Myslím si, že i když měl velkou touhu pomáhat zprostředkovat poznání Boha na jiné planetě a ona mu asi nebránila, přesto měl mít ohled na závazky z jejich manželství. Po čase to poznal, že patří k sobě a dokázal opustit i ty, s nimiž jej pojilo prostředí, ve kterém žil a vykonával úspěšnou evangelizační činnost.

24.12.2019 4 z 5


Velký objev - Naše cesta do katolické církve Velký objev - Naše cesta do katolické církve Ulf Ekman

Brigita a Ulf, stejná jména, jako v manželství sv. Brigity, patronky Evropy, pocházející ze stejné země, vedla současné manžele Brigitu a Ulfa k hlubšímu poznávání katolické nauky, až k jejich plnému přijetí. Jejich úvahy mohou být pro nás přínosem.

23.10.2018 5 z 5