eva-lupen eva-lupen diskuze u knih

☰ menu

Zlomené pero Zlomené pero Sabine Ebert

Proč není u knihy napsáno, že jde o třetí díl série Válečný požár? Vždyť bez předchozích dílů děj ztrátí dost smysl. I když mi tedy hned zkraje vadí jiný překlad. Jméno hlavní hrdinky mne pak v téhle knize trochu ruší.

01.03.2024 5 z 5


Poslední Poslední Alexandra Oliva

Uf. Nechápu jak tohle může být autorčina prvotina. Skvělá kniha, kterou jsem měla (a stále ještě mám) v hlavě. Vůbec nechápu jak to někomu může připadat jako odpočinková četba. To si neumí představit, že by se to mohlo stát? A nejspíš i jednou stane? Jasně, někomu může vadit střídání děje ob kapitolu, ale má to svůj důvod a používají to i slavní autoři.
Napínavé je to od začátku do konce a i ten konec se mi líbil. Neumřou všichni, zvíře přemohla jedno nemocné (zdá se, že to zasáhlo i šelmy psovité) a nechutnosti jsou nutné. Ono by to tak prostě bylo. Není to Hunger games, ale možná blízká realita.
Pro někoho je to možná moc psychologické a nechápe hrdinčino myšlení, které je ale jen přirozenou obranou, aby se z toho nezbláznila. Neříkám, že bych se ve všem chovala jako ona, ale ona není já a - to by bylo na dlouhou diskuzi :-).
Teď ji čte přítel a také se od ní nemůže odtrhnout :-).

31.03.2018 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Teď jsem viděla dvoudílný film podle téhle knihy (Osudová láska Jany Eyrové) a tak se mi to líbilo, že si určitě přečtu i knihu. Doufám, že nebude horší. Českou zfilmovanou verzi si moc nepamatuju, ale působila na mne tak nějak pochmurně.

11.08.2016


Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné Bernard Cornwell

Sharpův ďábel má vyjít už teď v dubnu!

19.02.2016 3 z 5