buccaneerka buccaneerka diskuze u knih

☰ menu

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Moje první sci-fi kniha, která mě uchvátila, ačkoli nejsem fanoušek sci-fi žánru. Zajímavá myšlenka, při které mě napadá, že Jules Verne psal sci-fi, které je pro nás dnes už realitou, tak kdoví....

A mám ráda nápadité knihy, což tato byla díky deníkovým záznamům člověka, jehož inteligence stoupá a zase padá...

29.08.2016 5 z 5


Doktoři Doktoři Erich Segal

Kdo má rád knihy z lékařského prostředí a zamilované romány, toho určitě neodradí rozsah této knihy. Laura a Barney spolu vyrůstali, spolu se dostali na medicínu, ale pak se jejich cesty rozešly. Laura se vdala, ale po rozvodu se znovu setkává s Barneym. Je jim oběma skoro 40, a rozhodli se mít spolu dítě. Narodí se jim chlapeček Harry, který trpí nevyléčitelnou chorobou. Bývalý spolužák z medicíny však právě pracuje na vývoji enzymu, který by Harrymu pomohl. Přestože je to nezákonné, Harry se uzdravil. Jen není jasné, zda to bylo oním enzymem nebo lékem jednoho východního léčitele.

01.08.2016 4 z 5


Kalibův zločin Kalibův zločin Karel Václav Rais

Poměrně útlá knížka patřící ke klasice 19. století. Nicméně námět je aktuální i dnes, přestože forma bude poněkud jiná. Chamtivá matka provdá dceru Karlu za Vojtu Kalibu, který žije sám se starým otcem. Karle a její matce šlo samozřejmě především o chalupu. Jednou ve vzteku chytí syna Karla pod krkem, dostane se do vězení a když se z vězení vrací, najde Karlu s jiným. Vojta zabije motykou Karlu a když ho za tři dny přijdou vyslýchat, leží v bezvědomí a za pár dní sám zemřel.
Je to dost smutný příběh.

01.08.2016 5 z 5