Arya26 Arya26 diskuze u knih

☰ menu

Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Danago - Tato kniha je podle skutečné události, Bob vážně existuje. Už mě přestává bavit poslouchat předsudky vůči kočkám. Já sama mám doma několik psů a koček (proto to můžu srovnat), a tak můžu jen potvrdit to, že i kočka může být nejlepší přítel člověka. Můj kocour Miky je fantastické zvíře, které na mě nedá dopustit a máme spolu skvělý vztah, upnul se na mě. Podle mě se kočky často upnou jen na jednoho člověka a tomu pak projevují svou lásku. Moje kočky nemají moc v oblibě cizí lidi a i k ostatním členům rodiny nemají tak silný vztah jako ke mě. Z toho vyplývá i to, že si lidé co nemají kočky myslí o kočkách, že jsou to chladná a odtažitá zvířata.Pravda je, že psi mi připadají víc otevření a (někteří!) by šli s každým. Pes není kočka. Bob si získal oblibu hlavně svou otevřeností vůči cizím lidem. Tímto komentářem jsem nechtěla nijak psi shazovat, já sama je taky miluju, ale myslím si, že oba dva druhy, které tak často soupeří o přízeň lidí mají mnoho kladů, ale i záporů.

28.06.2017 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Nevíte jak překladatelé vytvořili ze jména Magnus Bane jméno Krasomil Pohroma ? Je to docela vtipné :D hledala jsem mortal instruments na anglické wikipedii a vcelku mě to zarazilo :D :D :D !!!

21.03.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Feyre patří k těm postavám, které máte chuť vyliskat a uškrtit, aby se konečně vzpamatovali.

19.02.2017 3 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Momentálně jsem dočetla celou sérii a protože se učím anglicky, tak jsem začala Harryho číst v angličtině. První díl není opravdu nijak těžký, doporučila bych ho všem, kteří znají českou verzi (film/kniha) a nemohou se rozhodnout, jak začít číst anglicky.

27.12.2016 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Akemi4 a Teribookoholik - Naprosto s vámi souhlasím, myslela jsem, že jsem jediná, komu to nepřipadalo tak senzační :), postava Tamlina byla hodně slabá. Daleko víc se mi líbil Lucien a Rhysand.

16.12.2016 3 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

SPOILERY
Při dočtení knížky mě pohltil smutek, protože už není další díl :( !!!! Naštvalo mě že Rowlingová zabila většinu mých oblíbených postav - Siriuse, Remuse, Freda, Dobbyho, Hedviku :( ! Musím ale říct, že se mi zakončení celé série líbilo. Začátek byl sice trochu pomalý, ale pak se vše rozjelo.

16.12.2016 5 z 5


Cech objevitelů Cech objevitelů Kevin Costner

jaké to je?!

14.11.2016


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Kdyby dala Rowlingová Tichošlápkovi aspoň nějakou epickou a hrdinskou smrt, která by zachránila několik životů, a nebo by si aspoň dala čtenáři nějaký ten pocit, který nedokážu přesně vysvětlit, ale takové to - Každý jednou musí nějak skončit, a tak by podle mě měla nejlepší postava dostat tu nejpromyšlenější a nejúžasnější smrt ze všech. Ne nějaké pitomé propadnutí obloukem. Ta Rowlingowá mě tím fakt naštvala, když už chce své postavy zabíjet, tak už pořádně. Šlo poznat že se jí do toho moc nechtělo a prostě to přenechala Belle... Jediné co musím přiznat je fakt, že Sirius by asi nechtěl zemřít stářím, ale spíš při nějakém souboji. Nevím dneska vážně nedokážu popsat své emoce a rozhořčení.

11.11.2016 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

1v8na : Jak chceš vytvořit sympatickou psychopatku :D ?!

09.10.2016 5 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Eumenida - Taky si myslím, že to nakonec asi tak dopadne a dřív se podívám na seriál :D. Stejně z HBO tam toho tolik přepsali, tak asi z toho ve finále budou dva různé konce :D !

22.09.2016 5 z 5


Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Mám technický dotaz - jsem asi blabá, ale co je na té knize tolik protikřesťanského ?

02.07.2016 5 z 5


Upír Lestat Upír Lestat Anne Rice (p)

Lestat je asi má nejoblíbenější postava, dokonce jsem psala o něm charakteristiku :D.

26.05.2016 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Pozor obsahuje spoilery:Třetí díl byl podle mě ze všech nejlepší. Xemerius měl naprosto geniální komentáře :D . To že Gwendolyne je adoptovaná mě nepřekvapilo tušila jsem to už v prvním díle. Jak se ukázalo St. Germain měl něco za lubem. Po této knížce si musím dávat pozor na našeho dějepisáře, protože je to taky taková Whitmanka :D ! A konec byl nádherný Gwendolyne a Gideon forever - co víc si přát. Mrzí mě, že se celý příběh uchýlil ke konci, ale skončilo to nádherně. PS: Gwen je vážně teta pana Bernharda :D ?!!!

12.04.2016 5 z 5


Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

claudiecarmen : Nevím, na co narážíte, ale každý má zde právo hodnotit. Povídky jsem pochopila, ale že se mi nelíbily je čistě pouze mé osobní hodnocení - od toho tu databáze je ;) . Všichni máme svůj vlastní vkus - vy máte ráda Čapka, já třeba Tolkiena. Vy byste mohla o tom, co čtu já taky prohlásit, že je to blbost, ale já nebudu prohlašovat, že jste to nepochopila a tak nemáte právo to hodnotit. Pokud vím, tak v naší zemi funguje právo svobodného názoru. Hezký den

06.02.2016


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

No doufám, že to vydají co nejdříve (poslední dobou mám tendence narážet do zrcadel a bojím se pavouků víc než obvykle :D ).

23.12.2015 5 z 5


Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Deny el Infian : Glisselda nemůže být gay, protože je žena. Je to lesbička !!! Ten konec mě taky zaskočil - blbější jsem snad nečetla a to je už i lepší konec u Eragona :)

06.12.2015 3 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Mishak: Přesně :DD !!!!!! Akorát menší oprava - Alyssa ,Morfeus a Alison mají křídla podobná těm motýlím (nemají peří) a Slonovinová je naopak s přízněná s labutí a tak má opeřená křídla. Jinak mě se o té knížce taky zdálo :) .

07.10.2015 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Knížka plná detailů díky kterým je příběh skutečnější. Bylo tam plno postav a trochu jsem se v nich ztrácela. Konec mě nepřekvapil ,protože jsem viděla seriál, SPOILER! ale znovu jsem prožívala Nedovu smrt. Proč zrovna Ned?!!!! KONEC SPOILERU

30.07.2015 5 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Asi můj nejméně oblíbený díl z celé série , ale to neznamená že by byla kniha špatná. Knížka se mi líbila až na závěr kdy tragicky zemřel Oromis a Gleader. Jediné mínus bych dala za to že se příběh z větší části odehrával u trpaslíků a někdy to pro mě bylo dost nezáživné.(Možná ta část nebyla až tak dlouhá , ale já moc trpaslíky nemusím.) Jinak kniha byla po kvalitě dobrá , ale místy až moc zdlouhavá.

27.12.2014 5 z 5