Yokolobuna Yokolobuna diskuze

☰ menu

20.) kniha s černobílou obálkou

Irsaf: Nejspíše ano, sám jsem některé knihy ve výzvě prečítal a měnil aby seděly co nejpřesněji. Nakonec je to však na každém a na jeho svědomí. Jak říká Metla, někteří do výzev zařazují naprosté nesmysly...

23.11.2019


20.) kniha s černobílou obálkou

Mariva: zadání rozhodně splňuje "Bez filtru"... tu budu nakonec do tématu číst já. Nicméně se na to vůbec netěším :). Nebo neuznáváte ani odstiny šedé? V tom případě by to skutečně bylo hodně obtížné téma. Sám jsem se ptal autorů výzvy a bylo mi řečeno, že je schůdný i barevný nápis... je to prostě na čtenáři. Ale jasně, i já chci splnit co nejpoctivějším způsobem.

15.08.2019


13.) Kniha autora jehož jméno i příjmení začíná na stejné písmeno

Gity: Já před půl rokem při zařazení Cartera do výzvy taky přemýšlel, jestli je pro téma relevantním autorem a myslím si, že ano. I zde na DK je jako zkrácenina vedena C. Carter. Chápu vaši připomínku s "Ch", a kdyby šlo o českého autora se jménem třeba Chrudoš Cipísek, podmínka by splněna nebyla. Angličtina však nic jako písmeno "Ch" nezná, proto jméno i přímení autora vnímám jako začínající na písmeno "C". To, že se čte v obou případech jako "K" to jen podtrhuje.

02.07.2019


20.) kniha s černobílou obálkou

LadyCharlene: Před pár měsíci jsem se na nesrovnalosti u zadání dotazoval přímo tvůrců a bylo mi sděleno, že v případě tohoto tématu lze brát i knihu, kdy je černobíle vyvedený vlastně pouze ilustrace přebalu, název knihy potažmo autora už může být klidně vyveden barvou... ale je to jak říkáte, tedy na každém.

Já momentálně v rámci tohoto tématu rozečetl "V pasti" a tam už to trochu vnímám jako malý úkrok stranou zadání. Obálka černobílá je, ale těm zpropadeným ptákům na obálce svítí zlatě kukadla :D. Chci se tedy zeptat na názor ostatní? Co "V pasti (Birdbox)"? Splňuje? Pravděpodobně to prostě přečtu a ke konci roku nahradím jiným kandidátem pro čisté svědomí ;). Takhle to už budu muset udělat u "Jako zabít ptáčka", kde jsem se v žebříčku nachytal... Tohle mi tedy jako typický příklad knihy ženské autorky s hlavním mužským hrdinou nepřijde :(.

06.06.2019


5.) Kniha od ženské autorky s mužskou hlavní postavou

Na základě doporučení přímo tady u výzvy jsem v této kategorii přečetl Jako zabít ptáčka od Harper Lee… upřímně mi to přijde trochu sporné. Dá se Atikus Finch označit za hlavní postavu? Podle mne z jistého úhlu pohledu rozhodně, z jiného je však hlavní postavou vypravěčka Čipera... co myslíte vy? Pravděpodobně si do tohoto bodu nakonec přečtu něco "vhodnějšího" :).

08.03.2019


2.) Kniha, která má lichý počet stran

Přidávám svůj tip... https://www.databazeknih.cz/knihy/tajne-dejiny-muz-se-zlatym-torkezem-29431 Děj končí na straně 389, což je zároveň i poslední označená strana...

11.02.2019


2.) Kniha, která má lichý počet stran

Zdravím, koukám, že nejsem sám, kterému přišlo zadání trochu matoucí. Ptal jsem se tedy přímo DK prostřednictvím příslušného formuláře a bylo mi řečeno, že se prostě počítá poslední očíslovaná strana. Spoustu zábavy u plnění výzvy :)!

28.01.2019


CREW ne??

Aha :(. Tak to je nemilé zjištění. Sám jsem si lámal hlavu, proč tu některé Crwe jsou a některé ne... chystal jsem si dát tu práci a chybějící přidat, ale pak jsem naštěstí našel tohle. Pořídil jsem celkem 26 výtisků :). Dost mě mrzí, že si většinu z nich nebudu moci přidat do knihovničky. Rozumím tomu, že jsou tyhle publikace trochu sporné. Nejde o typické časopisy, ale ani typické komiksové knihy. Proč mají některé ISBN a některé ne, je mi skutečně záhadnou. Osobně bych asi taky razil heslo, že tu má být všechny (to bych rozhodně preferoval), nebo žádné.

07.03.2018