Ronin Roujin Ronin Roujin diskuze

☰ menu

Knižní parfémy používáte nebo se obejdete bez vůně papíru?

reader.007
Pro mně je nejdůležitější příběh a styl a když je dobrý, tak nevnímám, zda je na displeji mobilu, obrazovce čtečky, papíru nebo toaletním papíru, jakou má papír gramáž, jakým fontem je vysázený a zda jsou písmenka v barvě 0,0,0,95 nebo 0,0,0,80.
Proto si raději přečtu e-book od Eca než 50 odstínů šedi i kdyby byly vytištěny na píře silném půl centimetru a voněly přes dvě zdi.
Prostě nechápu ten hate, který papíráci kolem sebe šíří. xD

04.12.2014


Knižní parfémy používáte nebo se obejdete bez vůně papíru?

notburga
Doporučuji nakupovat na německém Amazonu. Kindle přijde na +/- 50 éček a na různých webech lze snadno dohledat postuop nákupu z reichu krok po kroku včetně obrázků.

04.12.2014


Nejhezčí (nejpovedenější) obálky knih

elfos
Vždyť je sporné, zda tento výtvor je možné vůbec považovat za regulérné obálku.
Jen špatně čitelný text přes neupravenou fotografii, defaultnm fontem, bez špetky invence.
Jediné, co někdo udělal, je, že že vybral fotku.

04.12.2014


Knižní parfémy používáte nebo se obejdete bez vůně papíru?

Leiah
Je vidět, že moc legálních knih nekupujete. U digitálních knih (na rozdíl od analogových) většina prodejců nabízí možnost si po ztrátě dat si knihu opětovně stáhnout.

25.11.2014


Hledám knihy na téma...

Teplouš (tedy pokud nejste homofobní)

23.10.2014


U které knihy jste se smáli nahlas?

---- Roselunda 1928
To jsou jsou opravdu Hvězdy nám nepřály tak špatné? Já myslel, že jde jen o takové citové vydírání, možná tochu kýč ale že by to bylo takl špatně napné, že by to bylo k smíchu, to jsem nepočítal. Zejména vzhledem k tomu, jak se nad nimi rozplývalo spousta lidí. Ale když se něco podobného stalo s 50SG a Poslední aristokratkou, tak je i toto možné. Každopádně díky za varování.

23.10.2014


Knižní parfémy používáte nebo se obejdete bez vůně papíru?

A oceňovat knihy jenom podle vůně a ne příběh je normální?

23.10.2014


U které knihy jste se smáli nahlas?

Aristokratka je ale takový humor ve stylu Teletele, který vám možná při správném rozpoložení (ideálně podpořeném nějakou návykovou látkou) třeba sedne ale jindy vám pěkně leze na nervy.

25.07.2014


Bookfan sirotci

Já se už pomalu bojím sáhnout po knize, kterou chválí zde nebo v čtenářské skupině na FB. Zatím to bylo téměř samé zklamání. Od Siročince, po Staříka, přes Aristokratku. ze zlodějky knih mám vyloženě strach.
Jediná výjimka byl dan Brown, kterého jsem si poslechl a shledal, že není tak hrozný, jak jsem se obával. Ale ani ne tak dobrý, abych si nějakou klihu opravdu přečetl. Ale do sluchátek na cestu mu dám šanci.

24.05.2014


Nejhezčí (nejpovedenější) obálky knih

Valkyrie
http://www.tabletmag.com/images/features/feature_3955_story.jpg

New Ways to Kill Your Mother
http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/ea/6e/45/ea6e4572920970d1a12b77a6a507a77d.jpg

The Great Gatsby
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lfyxqjN9Kt1qbkvkpo1_400.jpg

Experimental Geography
http://nikolasschiller.com/images/experimental_geography_book_cover.jpg

The Snowman
http://www.1stwebdesigner.com/wp-content/uploads/2011/05/jo-nesbo-the-snowman1.jpg

Empire Rising
http://www.1stwebdesigner.com/wp-content/uploads/2010/11/book-cover-design-johnnymaddog10.jpg

Jenny & The Jaws of Life
http://www.1stwebdesigner.com/wp-content/uploads/2010/11/book-cover-design-20.jpg

What The Internet Is Doing To Our Brains
http://www.1stwebdesigner.com/wp-content/uploads/2010/11/book-cover-design-33.jpg

The Last Days Of Publishing
http://www.1stwebdesigner.com/wp-content/uploads/2010/11/book-cover-design-45.jpg

23.03.2014


Bookfan sirotci

Pokud by se podařilo přetáhnout i databázi (tedy většinu starých recenzí) o návratu bych uvažoval. Bookfan se mi líbil víc. Byl modernější (jak vzhledem, tak funkčně) a vyhovoval mi i úvodní feed. Kdybych měl vše zadávat znovu, tak bych se na to už asi vykašlal.

02.03.2014


Nejhezčí (nejpovedenější) obálky knih

U té Kukačky mi nějak nesedí kerning písmen a u té Kupole bych asi vybral jiný font bez disrt efektu, který je v kontrastu k té čisté ilustraci. Má ten zkomolený název nějaký význam?

21.02.2014


Čtečky e-knih

Robur
jak je vidět (přečtu pár stánek) tak ten tablet ke čtení nepoužíváte, čtečka je zrčena ke čtení, tzn. vezmu čtečku a minimálně půl hodiny v kuse čtu.

09.02.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

Když jsem si kupoval svoji první čtečku (cca dva tři roky nazad) tak kolega (přes kterého jsem to kupoval z USA) nabízel ještě třetímu kolegovi, jestli se nepřidá. Ten se zaklínat vůní papíru a nikdy v životě. No a před týdnem mi píše, zda nevím odkud postahovat nějaké e-booky. Sice ještě nemá čtečku ale jen tablet či telefon ale i on zjistil, že je nepohodlné tahat navíc batoh, když mohu dát několik knih do kapsy.

E-booky a papírové kniohy jsou jako rozum a chtíč. také nemohou být v opozici natrvalo.

04.02.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

Ta radost, když si rootnete tu čtečku a nahrajete si svoje spořiče nebo přidáte nějaké vychytávky navíc. Tomu se žádné vybarvení ilustrací pastelkami (jediný upgrade papírové knihy, který se mi kdy povedl) nikdy nevyrovná. Vlastně jsem na základce přimaloval pár slavným osobnostem knír nebo hitlerovskou patku!

04.02.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

Azizi
no já vámnevím ale v součastnosti jsem se nesetkal s tím, že bych v běžném knihkupetví narazil na ručně psanou, všude je to jen samá "knižní" konfekce,
chrlená stroji a až na několik nakladatelství je nadstavbou jen ta vůně

U spousty knih, které se mi jinak líbily, by mne obálka papírové knihy spolehlivě odradila. No, alespoň toho Nesba te vydávají znovu. S lepším překladem, a hlavně koukatelnými obálkami.

Naproti tomu taková Dívka na klíček. Tu bych si možná koupil v analogui jen pro tu obálku. Ale takhle pěkně udělaných knih je tak 15%?

Pražský hřbitov jsem si koupil papírový. Protože byl pěkně udělaný a měl i "verneovské" ilustrace a v době, když jsem s s ní potkal v knihkupectví, jsem nevěděl, zda budou součástí oficiálního e-booku. U pirátského jsem si tím mohl být jistý ale zase bych musel čekat, až skončí doba hájení.

04.02.2014


Bookfan sirotci

Jj, Bookfan už to má za sebou. Doména propadlá a už na ní kempuje nějaký doménový spekulant.

Že majiteli nestála ani za to půlkilo, které stojí eu doména, znamená, že není žádná naděje na zlepšení situace a web je kompletně odepsaný.

04.02.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

Na německém Amazonu jsem kupoval Kindle 5 (za 50 éček) a naprostá spokojenost. Před týdnem jsem si to zopakoval a kupoval (téměř) to samé kolegyni v práci.
Pro sebe jsem to kupoval před Vánoci a kindle přišel do Zittau málem už druhý den. Kolegyně si k tomu kindlu kupovala i obal a tam jsme čekali cca týden na ten obal, který šel z jiného skladu v UK.
Ze Zittau jsem využil služby http://mailboxde.cz/, která sloučila zásilky a zajistila dopravu do ČR. Stojí to podle toho, kajou si vyberete dopravu, pojištění a podle váhy zásilky max. do dvou kil.
Jak Amazon, tak mailoxde vás po celou dobu informují pomocí e-mailů o tom, co se děje a kde se vaše zásilka nachází.
Postup objednávky je na několika webech podrobně popsán.
http://www.eboocek.cz/2012/11/jak-poridit-kindle-v-dobe-krize/

01.02.2014


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

Jo ale když si na chytrém telůefonu i s poměrně velkou obrazovkou pustíte "plnou" verzi webu, tak se vám tam buď nevejde nebo budete mít místo písmenek šílené blechy. A pokud by jste na nějaký web chodila z mobilu častěji, tak vás bude čím dál tím víc otravovat neustále něco posouvat, zvětšovat...

19.01.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

Nejvíce se výhody elektronických knih projeví, když se máte stěhovat. Pokud poctivě vše zálohujete na různá cloudová nebo i necloudová úložiště, tak se obejdete i bez té USB klíčenky do kapsy, kdežto u papírových knih budete přemýšlet, které knihy si můžete do nového bytu vzít a které ne a jak se vše přestěhovat.

19.01.2014