RaptoR RaptoR diskuze

☰ menu

Jak naložit s knihami, které už nechceme?

Když už jednou za pár let dělám čistku v knihovně, vystavím prostě celý pakl na aukru za nějakou vtipnou částku, třeba 20 knih za 150 Kč... a vždy se někdo najde :)

03.03.2014


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

lukasresl: To jsou typické gamebooky od livingfantasy... Pokud vyšel i takový komiks, jsme stejně zvědavý jako Ty na jeho název :)

03.03.2014


Mangy, komiksy

Nejlepší komiks? Těžko říci. Rozhodně Moore a všechny jeho věci. Watchmeni jsou super, jtejně jako film (však se taky dlouho počítali mezi "nezfilmovatelné" komiksy), V jako vendeta, Z pekla, i Top 10 nebo Liga vyjímečných :)
Preacher je zajímavý, i když dle mého soudu např. Sandman nebo Návrat temného rytíře jsou lepší. Hitman je zábavný, Usagi je parádní, stejně jako Blacksad (ta kresba!!!).
Ale snad nejlepší superhrdinský komiks, který jsem v češtině četl je Daredevil omnibus od Bendise. Pecka :)

03.03.2014


Hledám knihy na téma...

Po Robertu Jordanovi stále pokukuji, ale budu se muset trochu zorientovat v tom, jak jdou jeho díla za sebou. Jinak českou fantasy jsem nečetl, to přiznávám :) Z doslechu můžu ještě doporučit Juro Červeňáka, který si tady vybudoval taky pořádnou fandovskou základnu. Od D. Eddingse jsem četl jen Rubínového rytíře, ale po pravdě už si to moc nepamatuji :)

03.03.2014


Jakou knihu právě čtete?

Kmotr mě přesvědčil o tom, že Puzo se stává mým oblíbeným autorem :)

14.10.2013


Jakou knihu právě čtete?

Tři muži ve člunu i na toulkách jsou parádní :)
Na MKP se těším a připravuji asi 3 roky, ale zatím nebyla ta správná nálada. Ale Měsíční zahrady už jsou připravenys mezi ostatními nepřečtenými knihami. Nebude dlouho trvat a taky se do nich ponořím.
Nyní ale čtu klasiku; Kmotra od M. Puza. A zatím jsem velmi příjemně potěšen tím, jak moc odpovídá film své knižní předloze.

10.10.2013


Hledám knihy na téma...

Asfalt a celkově Kopřiva je prostě jedna mega hustá akce. A fakt parádní! Rozhodně nebudeš zklamán.

01.10.2013


Fantasy pro muže

John Moore píše zajímavé věci. Stejně tak Markus heitz. ten sice neí moc dětský, ale je neskutečně čtivý. Jeho tetralogie "Trpaslíci" má za sebou třetí české vydání (během deseti let!). trochu mimo je Usagi Yojimbo. Zpracování samurajských legend do komiksu. Celkem dvacet knih, které jsou opravdu návykové. I pro někoho, kdo nemá rád komiksy. A nesmím zapomenout na sérii "Staré království" od Gartha Nixe, pojednávající o rodině nekromantů.

http://www.databazeknih.cz/serie/stare-kralovstvi-56

Adam Roberts zase píše parodie. Četl jsem od něj "Silmámilion" a kupodivu to není tak hrozné, jak to vypadá :)

30.09.2013


Hledám knihy na téma...

Záleží na úhlu pohledu. Mě jako ateistovi to prostě vadilo. Kulturní odkazy Evropy patří do jiné kategorie než historická fantasy, tudíž zde nechci polemizovat.

24.09.2013


Hledám knihy na téma...

Letopisy Narnie nejsou špatné, jen mi tam vadil náboženský podtext, který se autor ani nesnažil skrývat. Ale myslím, že kdybych je četl mladší, byl bych z nich nadšený.

24.09.2013


Hledám knihy na téma...

M. Moore je vtipný, série Dragonlance klasická, Hra o trůny dospělácká, Malazské knihy padlých asi to nejlepší (a nejtěžší) co můžeš sehnat, některé knihy od Lukjaněnka originální, Markus Heitz (Trpaslíci, Legendy alfů) velmi čtivý a Červeňáka už někdo zmiňoval :)

20.09.2013


Issac Asimov

Líto Ti to být nemusí. Sérii o Nadaci předchází také dvě knihy - "Kosmické proudy" a "Oblázek na obloze". Stejně Asimov psal knihy o Nadaci na přeskáčku (původně se jednalo o trilogii, až po velkém zájmu čtenářů dopsal Asimov další čtyři díly).
Abych se ale dostal k tématu; Všechny návaznosti k sérii o Nadaci jsou velmi volné, určitě se v sérii o robotech nedozvíš nic zásadního, co by ovlivnilo Tvůj pohled na universum Nadace :)

20.09.2013