noir noir diskuze

☰ menu

Poraďte autory podobného typu

Při hledání Poeovi a Lovecraftovi podobných autorů bych navrhoval obstarat si knihu: http://www.databazeknih.cz/knihy/bezejmenne-mesto-a-jine-povidky-3674 a v ní si přečíst Lovecraftovu dlouhou stať "Nadpřirozená hrůza v literatuře". To je působivý průvodce makabrózní literaturou podle Lovecraftova gusta a doporučených autorů jsou tam desítky... Je jen škoda, že spoustě z nich česky nic nevyšlo, ale i tak se tam najde spousta tipů na inspirativní literaturu pro sychravé podzimní večery u krbu... zmíněni jsou například Arthur Machen, M. R. James, Robert W. Chambers, William Hope Hodgson... za hřích určitě stojí i autoři jako Stefan Grabinski, Alfred Kubin, Gustav Meyrink... z současných pak hodně z těch, kdo píšou povídky a romány v rámci tzv. lovecraftovského hororu.

04.09.2015


Následovníci Kafky

Inspirace Kafkou, možná volnější, než očekáváš, ale je, například tady:

http://www.databazeknih.cz/knihy/prirucka-praveho-detektiva-217840
http://www.databazeknih.cz/knihy/mesto-mesto-21645

Určitě se najdou i další...

21.05.2015


Hledám knihy na téma...

Avis: Zdravím, zkus China Miéville... Král krysa, Kraken, Město & Město, Nádraží Perdido, to by podle mě mohlo splňovat požadavky.. nebo John Meaney: Píseň kostí; Jeff VanderMeer: Veniss Underground... všechno je to dark urban fantasy.

27.01.2015


Hledám knihy na téma...

Existuje i antologie hororově-erotických povídek... Žhavá krev, myslím, že divný je to tak akorát:)

http://www.databazeknih.cz/knihy/zhava-krev-58420

23.10.2014


Fantasy pro muže

Kvalitní pohádková fantasy je třeba i Malý, velký http://www.databazeknih.cz/knihy/maly-velky-96217

13.05.2014


Hledám knihy na téma...

Kvalitní, originální horory píše kromě Kinga třeba Joe Hill (Kingův syn), Dan Simmons (Temné léto, Terror...), Clive Barker (Knihy krve, Věčné zatracení, Noční rasa...), James Herbert, Peter Straub, ze starších H. P. Lovecraft + antologie Hlas krve, Tichá hrůza, Kniha hrůzy...

11.05.2014


Antologie, povídky, povídkové sbírky

Ve fantaskním žánru zkus i Jonathan Carroll: Země smíchu nebo Měsíční kosti, další autoři jsou třeba Stefan Grabinski, Kelly Link nebo Michal Ajvaz...

11.05.2014


Knihy v angličtině

rokofak: Jestli ještě sháníš ty dvě knihy, zkus tenhle anglický second hand http://www.awesomebooks.com/ V téhle chvíli obě mají, ve vícero vydáních. Poštovné od dvou knih nahoru zdarma (platí pro zasílání do ČR). Obchod vyzkoušen, mám od nich doma několik polic.

30.05.2013