Nico Nico diskuze

☰ menu

U které knihy jste se smáli nahlas?

Hlava XXII :)

29.01.2013


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Číst 8 knih denně, to se člověk musí hodně kopat do zadku nudou. Osobně teď nestíhám číst, jsem ráda, když lousknu 2 - 3 knihy měsíčně, nepočítám odbornou literaturu (která má ale bohužel momentálně přednost).

Btw, když už ten čas najdu, tak jsem radši v přírodě než zalezlá s knihou.

19.03.2012


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Já si vždycky než knihu začnu číst, přečtu poslední větu. je to taková moje tradice a pak mě to drží v napětí, protože z poslední věty není zas až tak moc zřejmé jak kniha dopadne :)

09.02.2012


Jak číst knihy?

Já bych chtěla číst mnohem víc, to co chci, ale na vysoké škole musí člověk většinou číst knihy ke svému oboru. Na beletrii nemám prakticky čas, takže se těším, až školu dodělám a budu si užívat lehkou četbu :) Nejvíc jsem přečetla na střední, tam se člověk nemusel tak učit.. Knihy, které ale začnu číst, si dopředu po zralé úvaze vybírám, takže si i většinu pamatuju. Některé úplně živě :)

Knihu mám většinou spojenou s nějakým obdobím svého života nebo s nějakými situacemi. Takže když si vzpomenu na Válku s mloky, vybaví se mi letní podvečer na Ladronce, láhev gambáče a cesta lesíkem domů. Když si vzpomenu na Malého Lorda, vybavím si prababičku, která mi ho dala k narozeninám a fialovou poličku, ve které jsem ho měla. Nebo Deníky od Virginie Woolfové mi připomenou knihkupectví na Smíchově (tuším tenkrát Luxor), kde jsem knihu poprvé viděla ve výloze :)) To mě na tom baví..

11.01.2012


Různé knižní kluby - zkušenosti s nimi

Jsem clenem Knizniho klubu (neboli bux) uz dlouho a nic takovyho se mi nikdy nestalo. Ano, poslali dalsi katalog a i kdyz jsem si pak delsi dobu nekoupila knihu, tak katalogy chodily dal. Ale ze by mi prisla jen tak z niceho nic kniha, to ne....

07.01.2012


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Kdyz mi bylo tolik co Tobe, psala jsem. Doma na stroji. O nejakych lesnich zviratkach. O dva roky pozdeji jsem zacala psat znovu a pak se me to nejakou dobu drzelo. Lide kolem me, kteri take psali, dneska uz pomalu vydavaji knihy a zapisuji se do almanachu soucasne literatury. Ja jejich ambici nejak nedokazu pochopit a myslim, ze jeste dvacet, tricet let pockam :) at je o cem psat ;) i kdyz je pravda, ze bych rada vydala svoji diplomovou praci - ale takovy blbosti se nepocitaj ;)
Pis sobe pro radost. Jednou na to budes v dobrem vzpominat... ;)

05.01.2012