Musvar Musvar diskuze

☰ menu

Připomínky

Já tam teď mám pouze tlačítko „Koupit“, nic dalšího

19.12.2023


Připomínky

Zdravím, přemýšlím, kam to mám napsat: dříve se v mém seznamu knih „Chci si koupit“ zobrazovala u knih informace, jestli jsou nabízené v bazaru. Teď musím každou zvlášť rozkliknout, abych to zjistil. Nešlo by původní nastavení obnovit?

19.12.2023


6) Kniha od ukrajinského autora/autorky

Gogol určitě ano.

02.01.2023


Prosím o opravu

Myslím si, že tohle jsem neudělal. No co, hlavně že jedna z těch dvou tam zůstala :)

06.05.2022


Prosím o opravu

„Dobrý den,
bohužel jsme byli nuceni smazat vámi přidanou knihu: Horácké nářečí: besedy s dědouškem Ondráčkem II.
S nejvyšší pravděpodobností nesplňovala podmínky pro vložení, nebo zde již byla a vy jste ji vložili duplicitně.
Zeptat se můžete případně v Diskuzi.“

– Zdá se, že jsem jednu knihu jedním klikem vložil dvakrát. Nějaká chyba v matrixu? Zajímalo by mě, jak se taková věc může stát.

05.05.2022


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Co už s tím, jede se dál močálem černým kolem bílých skal :) Naštěstí Databáze není jediný bazar na internetu. Musíme se smířit, že spoustu úzkoprofilových knih tady stáhnou pod sebe překupníci, ale při troše trpělivosti se jich nakonec dočkám někde jinde.

14.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

PanPredseda: Jasně. nejedná se o podvod, jde o neetické a nemorální chování. Takové vlákno tu ale není, proto jsem svůj komentář vložil do vlákna, které bylo tematicky nejbližší. Ale už jsem pochopil, že bazar slouží ke generování zisku a nemorální uživatelé platí úplně stejnými korunami jako ostatní uživatelé, takže tato diskuse nadále ztrácí smysl.

14.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Koka: Myslím, že to je prostě nabídka dohodou, kdy cena není nastavena, tak se tam objevuje 0

12.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Zajímalo by mě, jestli je tady takových profilů víc, nebo je to tento jediný. Podle mě je Greegor touto činností na celé Databázi unikátní.

11.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Terror: dávám lajk

11.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Lenka.Vílka: Já samozřejmě taky chápu, že každý je zodpovědný sám za sebe. Lenost a neinformovanost ostatních různí vykukové využívají, co je svět světem. Jenom si myslím, že Databáze nějaký etický kodex má, a férový obchod by mohl a měl být jeho součástí. Zvlášť když jsem slyšel, že nejsem zdaleka první, kdo si tady Greegora všimnul.

11.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

reader.007: samozřejmě že to není zločin. Ale to je taková babišovská argumentace – já neříkám, že to je trestné, ale je to nemorální (neetické). Vnímám rozdíl mezi tím, když někdo shání knihu a díky poptávce ji sežene, a když tohle někdo dělá masově za účelem překupnictví. Je logické, že pokud to ten člověk může dělat, tak to dělá. To je jedna otázka. Druhá otázka je, jestli Databáze knih má takovéto neetické chování systémově tolerovat. Samozřejmě naprosto respektuji to, jestli je někomu morálka lhostejná. Takoví lidé prostě jsou.

11.10.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Co si myslí administrátor tohoto webu o profilu překupníka Greegor, který se snaží od neinformovaných uživatelů vykupovat knihy za 10–20 % jejich reálné ceny?
https://www.databazeknih.cz/uzivatele/greegor-148290

10.10.2021


Technické potíže?

Dobrý den,
opakovaně se mi stává u knih, které nemají ISBN, že se mi po pokusu uložit knihu objeví absurdní hláška „Zdrojový odkaz knihy není platná www adresa“. Jistěže je platná, jinak bych ji nemohl na internetu vyhledat a otevřít. Někdy se mi podaří najít jiný web, který je uznán za platný, ale vložení několika knih už jsem musel vzdát, protože mi to špatně nastavený algoritmus webu prostě nedovolil. Šlo by s tím něco udělat?
Děkuji

20.06.2020


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

LooneyCZ: jsem bohužel nedotčen předešlými komentáři, sympatiemi a antipatiemi. Takže mi zdejší diskuse přijdou dostatečně bizarní, aby mě dokázaly překvapit :)

27.11.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Lector: jen drobnost – určitě to není méně ctihodné, jen mě prostě to čtení aktuálně baví víc :)

27.11.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Lector: tento problém neznám, protože se diskuse až na drobné připomínky k fungování webu neúčastním. Jsem zcela zahlcen čtením knih, takže nemám čas o nich diskutovat :) Ale chápu, že to může být obtěžující pro někoho, kdo diskusi nějakým způsobem používá, podobně jako ty zvláštní literární hry, co tady pořád běží. Možná by to byla výzva pro vylepšení diskusního fóra, aby se výzvaři mohli uzavřít do své "místnosti" a neběžely všechny příspěvky v hlavním vláknu. Jedním z důvodů, proč mě fórum neoslovilo, je i jeho nepřehlednost. Těch vláken je moc, často se objevují duplicity a je obtížné se v nich orientovat. Když chci něco řešit, vždycky váhám, kam to vlastně mám napsat. Ale chápu, komunita je velká a lidé, kteří rádi čtou, často i rádi píšou.

27.11.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Omlouvám se, ale ta diskuse tady je tak bizarní (celou jsem si ji prošel), že jsem neodolal a vložil jsem další hloupý příspěvek, kterým jsem její úroveň ještě snížil. Já vím, to se nedělá :) Jinak na Sienu jsem určitě nereagoval, četl jsem jen toto vlákno diskuse. Mně je to v podstatě jedno, neurážím se, výzvu k životu nepotřebuju, ale baví mě. Kdo chce, může se jí účastnit a chválit ji, kdo nechce, nemusí se jí účastnit a může vést provokativní diskuse o jejím smyslu. Samozřejmě mě může zarazit, proč někdo, koho výzva nezajímá, potřebuje věnovat tolik svého času, aby ostatním vysvětlil, že nemá smysl. Ale budiž, tak jest demokracie.

27.11.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Předem chci říci, omlouvám se. Patřím mezi mentálně retardované, kteří, jsouce limitováni vlastním nedostatečným intelektem, nechávají se ke čtení inspirovat komerčně pokleslou čtenářskou výzvou. Ve své knihovně mám sice asi 1500 knih, z nichž dobrou polovinu jsem ještě nečetl, ale přesto se nechám každý rok trestuhodně zmanipulovat, abych si formou losu vybral k přečtení něco, co by mě samotného nenapadlo, a ještě – navíc(!) – mě to baví. Je to má vina, má veliká vina.

26.11.2019


Legál/ilegál (download)

No aspoň se něco děje :)

22.11.2019