Marthas Marthas diskuze

☰ menu

Technické potíže?

To Rintintin: Trefa. Nezobrazuje. Zkoušel jste to nahlásit do sekce Napište nám https://www.databazeknih.cz/napiste-nam a kontaktovat webmastery. Zrovna nemusí sledovat tohle vlákno. Anebo tom možná vědí a předělávají to. Ale člověk nikdy neví.

17.04.2024


Bazar na Databázi knih

To Majsha: To zajisté ne. :(

12.04.2024


Bazar na Databázi knih

To vladimir3043: Spousta zajímavých, leč stále nezodpovězených otázek. Palec hore. Dá se říci, že uvidíme.

09.04.2024


Bazar na Databázi knih

Připojuji se k Majshe, ač sama již dávno neprodávám, přesto mě tato problematika zajímá taky.
Co bude do budoucna se sekcí Bazar na DK, co s ní plánujete dál, Dane?

08.04.2024


Technické potíže?

To yellowbanna: Trochu si s tím pohrát. Odstranit, že jste ji přečetla, odkliknout zatržítko, aby tam nebylo, ten koment můžete nechat. Zapamatovat si data.
A po té, zatrnout nejdříve kniha přečtena a teprve poté, ohvězdičkovat.
Mně se stává to samé, pokud přesunu knihu do přečtených tím, že jí pouze ohvězdičkuju a systém to tam přesune sám.

07.04.2024


Bazar na Databázi knih

To vladimir3043: Já jsem na Dk od roku 2014. S tím, že občas jsem prodávala své osobní přebytky někdy od půli toho roku. Tehdy jsem to brala jako dobrou možnost zadarmo poslat své již nepotřebné knihy dále a ještě u toho něco utržit. Samozřejmě, že jsem přispívala tehdy dobrovolně na rozvoj. Na začátku roku 2019, než se zpoplatnily nabídky, jsem uzavřela jako prodávající svůj poslední obchod a pak jsme stihla ještě než byly zpoplatněny poptávky sehnat jednu pro mě důležitou knihu. A od té doby jen koukám, jakým směrem to s bazarem jde. Neprodávám zde, ani své volné kredity jsem nepoužila. Nedivila bych se, kdyby to za nějaký čas vzalo s bazarem stejný konec jako na konkurenčním webu, i když z jiných důvodů.
A ohledně dotazu, kolik lidi mohou dostat za své knihy jako předávající v LK. Mnoho asi ne. Já mám zkušenost s knihami Ber.nek kde, pokud jste odevzdal knihy do výkupní hodnoty 1000, -Kč. Tak abyste získal vratkový poukaz na knihy ve výši 20%, tak jste u nich musel utratit 2000, -Kč.
V LK určitě mají taky dost podmínek, aby na vratku dosáhlo co nejméně lidí.

05.04.2024


Technické potíže?

To Lenka. Vílka: Nikoliv, ještě den před mým hlášením tam bylo cca 3037 e -knih zobrazeno, i když jsem byla nepřihlášená. Je to taková lákačka. Důkazem, že šlo o technickou je i to, že teď tuším po opravě tam svítí 3000 + e-knih. Možná je zobrazení jiné na webovém zobrazení a jiné v mobilním anebo záleží i na browseru.

29.03.2024


Technické potíže?

Asi nějaká technická, ne? Před přihlášením v přehledu svítí 419 000 registrovaných uživatelů, coř je ok ale hned vedle 0 e-knih zdarma. Přitom ještě včera tam bylo tuším něco přes 3 000. Nebo je to jinak.

28.03.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

10.03.2024
Sekci Knihy jsme malinko přepracovali, aby byla více inspirativní a pomáhala lépe objevovat nové a zajímavé knížky.

Opravdu nevím, proč by sekce Knihy v momentálním stavu měla být inspirativnější, vy ano?
Mně se tak, jak byla dříve líbila více, a navíc byla i přehlednější. Až na to, že po převodu na nový web blbnulo filtrování, hmm.
Teď už rozhodně vím, že takto nic nového neobjevím.

16.03.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

Co se touto změnou zase sleduje, snad lepší nevědět. Slovíčkaření a věčné přesuny. Asi není nic potřebnějšího.

06.03.2024
V detailu knihy jsme přejmenovali první záložku "Komentáře" na "Hodnocení", kde kromě Komentářů a Recenzí najdete i odkaz "Hvězdičky", kterým si můžete zobrazit jednotlivá hvězdičková hodnocení uživatelů.

08.03.2024


Potřebuji poradit....

To krny: Za mě není zač. Hlavní je, že to bude správně. Jinak ten odkázek je oficiální místo pro hlášení, tak už příště budete vědět kam s žádostí. Dokud tu nebudete déle, tak doporučuju to vlákno: https://www.databazeknih.cz/diskuze/chyby-na-webu-6/prosim-o-opravu-146?page=526#new Jinak je i jiný způsob hlášení a to přes formulář, ale to spíše až se tu s tím sžijete. A pak máme speciální odkaz na chyby ve štítcích atd. https://www.databazeknih.cz/diskuze/chyby-na-webu-6/chybne-stitky-upravy-a-opravy-3606?page=9#new a i jiná důležitá diskusní vlákna např., když se nám zdá, že něco nefunguje, jak má https://www.databazeknih.cz/diskuze/chyby-na-webu-6/technicke-potize-1880?page=93#new a spoustu dalších. Přeju, ať se daří při objevování Dk.
To jirin@: Díky, žes to vysvětlila. Něco z toho i vím, ale vždy je nejlepší, když to vysvětlí ten, jenž do toho vidí nejlépe. :)

05.03.2024


Potřebuji poradit....

To krny: Nejjednodušší bude to probrat a požádat případně o doplnění moderátory v tomto vlákně: https://www.databazeknih.cz/diskuze/chyby-na-webu-6/prosim-o-opravu-146?page=526#new
Myslím, že postačí i zkopírovat tento příspěvek, kdyby jim ještě něco chybělo, tak se vás v diskusi optají.

02.03.2024


Prosím o opravu

Prosím, chtěla bych se zeptat, proč byla u této knihy smazána série?
https://www.databazeknih.cz/knihy/kouzla-rodu-thornu-kouzla-rodu-thornu-465954
Obzvlášť teď, když vyšel bonusový díl https://www.databazeknih.cz/knihy/tajemstvi-domu-thornu-527635
a dle jeho konce se nedá vyloučit, že autorka napíše další díl.

Předem díky, za odpověď.

29.02.2024


Prosím o opravu

To asam: Díky.

27.02.2024


Prosím o opravu

Prosím u knihy https://www.databazeknih.cz/knihy/tokijsky-motyl-tokijsky-sen-520472 změnit typ vazby z flexovazby na pevná/vázaná
Knihu mám právě doma a k flexovazbě jsem se tu jednou již vyjadřovala. Prý v ČR není příliš obvyklá, protože je dost nákladná, méně vydrží a navíc tu máme pouze jeden stroj, co ji dokáže vyrobit.
A tahle kniha není šitá, ale lepená. Navíc ani první díl nebyl flexovazba. Není zrovna obvyklé měnit typ vazby v průběhu série.


Předem díky, za opravu.

25.02.2024


Jakou kuriozitu jste našli v knize?

To tatjana1737: Vidím, že se moc neshodneme. Já bych jako náplň brala spíš osvětu ve stylu "Salám do knihy nepatří, přátelé". :D Mohli bychom být něco jako spolupředsedkyně v té dětské sérii od Robin Stevens. Otázka je, kdo bude Daisy a kdo Hazel? :D Jsi blond anebo máš asijský původ? :)
Přeju hodně zdaru na výletě.

15.02.2024


Jakou kuriozitu jste našli v knize?

To tatjana1737: Co takhle "Už žádné chlupy v knihách" anebo "Salám do knihy nepatří, přátelé"? :D

To reader.007: Díky za nabídku malého "výletíku" pro náš právě vznikající klub, ale já tě budu muset s díky odmítnout, proč? Za prvé taky tu máme knihbudku, sic jsou s ní prý jen potíže a jednoho času u ní snad hlídkovala i policie, to zda stále hlídkuje, netuším. Snad policisté kontrolovali, zda si toho "zájemci" neodnáší příliš, nevím. A za druhé mám doma málo polic a knih, že bych pár knihbudek taky mohla zásobit. Většiny se mi nechce vzdát, i když u některých kousků se už léta snažím jich humánně zbavit - prodejem. Kvituji, že se mi poslední dobou pár kusů zase podařilo udat. Asi potřebovaly knižní bazarové trhy též nějaký čas na postcovidovou ozdravu.
Ale rozhodně nebráním tady tatjaně1737, aby tvou nabídku využila :)
Ještě taky vůbec nevím, zda chce do klubu vstoupit, a jaká bude jeho oficiální náplň. :D
Lidi už jsem vám říkala, že mi mapy a plány fakt dávají zabrat :D

14.02.2024


Jakou kuriozitu jste našli v knize?

To tatjana1737: Taky nikdy nenajdu nic tak zajímavého. Pouze sem tam to, co píšeš ty. Nechceš založit klub? :D

14.02.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

Abych nebyla za věčnou hnidopišku, tak je načase i pochválit. :D Chválím tedy, že konečně si lze zvolit jazyk, v němž chceme zobrazit výsledky vyhledávání. Co chválím méně je už samotný vyhledávač. Naposledy jsem hledala knihu Máj dle názvu. A našeptávač mi vyhodil všemožné: třeba knihy téhož názvu od R. J. Kronbauera a M. Wanek a nějakého autora toho jména. Jen Karel Hynek Mácha nikde. Musela jsem nechat zmizet našeptávání a prostě to odentrovat a pak byl ve výsledcích první. Netušila jsem, že si našeptávač vybírá, co našeptá podle procentuálního ohodnocení. Mácha byl holt modrý a tak nestál za našeptání, nebo jak si to mám vysvětlit?
Vyhledalo se dále včetně výše uvedeného toto : Historie včel, Robinsonka, Majonéza k snídani, K majáku, Znamení vlka, Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy , Máj/Kytice - Karel J. Erben (uznávám, že to je blízko, ale není to ono), Modrá, Strážce majáku... a dále nekonečno výsledků, kde figuroval maják či jméno autora na Maj . Zkrátila jsem, aby tu uživatelé netrávili mládí čtením mého výpotku.
Otázkou zůstává, když je to takový problém a já znám autora, co teprve u uživatelů, jež ho neznají.

12.02.2024


Technické potíže?

Na FB psali, že se vychází vstříc stížnostem na zobrazování u menších obrazovek viz. chytráč atd. Koukala jsem do nápovědy, tam změna ještě uvedená není, tak se na tom asi ještě pracuje.
Já mám komp, tak se mě to díky bohu netýká. :D

12.02.2024