lucie9998 lucie9998 diskuze

☰ menu

Poznej knihu podle citátu

reader.007 - ANO, 7. je úryvek z povídek z jedné kapsy od Čapka. On má tak specifický styl, uplne ty povídky miluji.

15.05.2020


Poznej knihu podle citátu

margox - ANO správně, 6. je Egypťan Sinuhet.

14.05.2020


Poznej knihu podle citátu

Super nápad, taky přidávám citáty, z těch pěti jsem bohužel žádný neuhodla :-D

6. Myslil jsem si, že jsem jako lékař již uvykl na smrt a utrpeni, že jsem se otužil proti zápachům a ošetřování vředů a hnisajicich ran, když jsem však začal sloužit v Domě smrti, zjistil jsem, že jsem jako to dítě a nic neznám.

7. Byla to běžná policejní událost: ve čtyři hodiny ráno přejelo auto v Žitné ulici opilou stařenu a v největší rychlosti ujelo.

8. Vincent si uvědomí, že to nadužívání vulgarit je patrně chorobné. Nutkave užívani vulgarismů - jak se tomu říká? přemítá rychle. Možná je to příznak nějaké otcovy duševní poruchy, napadne ho.

14.05.2020


2. Kniha, která má v názvu den v týdnu

Doporučuji pro ženy Čtvrtky v parku, je to milý příběh... Já to četla asi tři roky zpátky, takže teď mám smůlu a hledám něco jiného. Díky za tipy v této diskuzi.

12.04.2020


Knihy, které zanechají výraznou duševní stopu

Četla jsem jich víc, co ve mě zanechaly stopu, ale takové ty, co mě dost ovlivnily jsou asi tyto: Laurent Gounelle - Muž, který chtěl být šťastný, Filozof, který nebyl moudrý, Bůh chodí po světe vždy inkognito, Den, kdy jsem se naučil žít. Don Miguel Ruitz - Čtyři dohody. Nuck Vujicic - Život bez hranic. Anita Moorjani - Musela jsem zemřít.

30.03.2020