Arad Arad diskuze

☰ menu

Fantasy pro muže

Rád bych se Vás zeptal, co Vám nejvíc chybí ve fantasy, co jste vlastně vždy ve fantasy chtěli a nedostali to, co byste do fantasy dodali, kdybyste ho sami psali. Může se jednat vážně o cokoliv :D

23.06.2020


Fantasy pro muže

Snad to zvládnu, díky za upozornění :)

11.02.2018


Fantasy pro muže

Já přečetl celé Hledání ztraceného času, nemám problém se složitostí :D :)

09.02.2018


Fantasy pro muže

Díky moc :), byla mi doporučena, leč zklamala mě paměť :D

09.02.2018


Fantasy pro muže

Zdravím, nevíte někdo náhodou jak se jmenuje kniha, kde působí mág ve službách Anglie proti Napoleonovi?

09.02.2018


Stará římská literatura

Díky Vám všem za návrhy, některé jsem již znal, některé jsou novinkou. Konkrétně mě to zajímá z perspektivy římského rámce, James Joyce použil pro Odyssea řecký, tak mě zajímalo, jestli se dá najít něco podobného v Římě.

02.01.2018


Stará římská literatura

Zdravím, můžete mi doporučit knihu, legendy, báje, eposy, cokoliv ze starého Říma?
Hledal bych něco podobného řecké Ilias a Odysseia. Ideálně jeden navazující příběh.

02.01.2018


Poraďte autory podobného typu

Díky, na ty ruské autory se zkusím podívat :)

20.08.2017


Poraďte autory podobného typu

Zdravím, zbožňuji Woolfovou, Prousta, Joyce, Musila, většinu knih, které jsem chtěl pořídit už mám, bohužel však nevím moc o dalších autorech. Máte někdo nějakého autora k doporučení? Případně i nový román.

20.08.2017


Proud vědomí

No, mě by zajímalo, jestli by někdo šel do knížky v žánru, kde byste proud vědomí nečekali. Věděli byste to předem.

05.06.2017


Proud vědomí

Takže pokud byste třeba narazil/a na knihu dejme tomu fantasy či červenou knihovnu psanou převážně proudem vědomí, zaujala by Vás, nebo byste se vyděsila a utíkala z knihkupectví pryč?

02.06.2017


Proud vědomí

Myšlenky postav, niterné představy, imaginace. Používali ho Faulkner, Joyce, Proust, Woolfová.

02.06.2017


Proud vědomí

Jak to máte s proudem vědomí? Máte ho rádi, vyhýbáte se mu, vadí Vám? Umíte si představit, že byste četli nějaký netradiční žánr psaný v tomto stylu?

02.06.2017


Středověk-zajímavé knihy a estetika

Zdravím,

zajímalo by mne, zda-li nemáte k doporučení nějakou knihu zabývající se středověkými zajímavostmi, cokoliv týkající se běžného života až po obléhání. Zajímaly by mne také knihy o architektuře a vnímání krásy. Mám přečteny Dějiny krásy a pár méně známých publikací.

03.03.2017


Lov v antikvariátu

Jak jsem již zmínil, mimo literární dílo, tím nevylučuji čtení knihy. Pokud Vám snad jde o zbytečné kupování knih, zajímá mě bibliografie z hlediska sběratelského a papír z hlediska vytváření nového knižního papíru - domácí pokusy :), tzv. recyklace knih, které už si svoje odsloužily.

13.01.2017


Lov v antikvariátu

Mimo literární dílo mne zajímá také typografie, grafika a hlavně kvalita papíru, případně bibliofilie. A má otázka směřuje k antikvariátům. Vy, kteří je navštěvujete, kupujete někdy také knihy jen na základě jejich vzhledu, obálky, kvalitního papíru a zajímavé barevné kombinace? Máte nějaké doporučení ohledně takových nákupů v přijatelné cenové relaci? Mohli by jste případně uvést místo? Já sám bydlím kousek od Ostravy a zatím jsem moc nepochodil. Hodil by se však i nějaký antikvariát například v Praze.

13.01.2017


Fantasy pro muže

Otázka je, jestli to průměrný čtenář fantasy vůbec chce. Sám jsem v jistém tvůrčím procesu a z toho hlediska mě zajímá, jestli by čtenář fantasy měl zájem o složitější, vícevrstvou fantasy, nebo by taková kniha skončila zapomenutá. Otázkou také zůstává, jestli by si taková kniha našla v tomto okruhu čtenářů své příznivce, nebo by spíše zapadala do jiného rámce, tedy např. čtenářů společenských románů, kteří by je naopak z důvodu, že je fantasy nečetli.

27.10.2016


Fantasy pro muže

Zajímalo by mne, co čtenáře táhne k fantasy, jestli na něm mají rádi oproštění od běžného života, bohatost, nebo snad epický příběh. Zajímalo by mě, co čtenářům také chybí, a co by popř. změnili.

26.10.2016