4laras 4laras diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Tak jo, mám tu jednu záhadnou knihu, kterou jsem četla tak před 10-15 lety, když mi bylo okolo 10. Moc si toho nepamatuji, ale třeba můj popis někoho trkne.

Příběh je z pohledu kočky, mám pocit, že kniha začíná, když je ta kočka zavřená v útulku. Odtamtud ji dostanou jiná zvířata, která mají magické schopnosti. Poté se všichni spolu vydají na nějaké dobrodružství (něco nebo někoho hledají?) a v jednom momentě ta kočka zjišťuje, že má taky magické schopnosti telekineze - je tam kousek o tom, že dokáže zvednout kyblík.
Část, kterou si pamatuji je, že navštíví muže s želvou, která má schopnost zmrazit čas a muž je alchymista. Želva zmrazí čas a muž jim uvaří nějaký velmi důležitý lektvar.
Vím, že to není moc, ale pokud někoho něco napadne, budu ráda, pokud mi to napíšete sem, nebo do soukromé zprávy. Děkuji moc.

28.11.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zetuška, moc děkuji... Samozřejmě že je to Klespas :D

28.05.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj,
Nedávno jsem si vzpomněla na knihu, co bych si opět chtěla přečíst, ale samozřejmě si nepamatuji jméno...
Byl to historický román z Ameriky, těsně po válce severu proti jihu. On se přestěhoval na Sever, kde na něj všichni pohlíží špatně.
Myslím, že s hlavní hrdinkou se potkává poté, co ona spadne do řeky a on ji zachrání. Co se děje potom si opravdu nepamatuji, ale určitě vše skončilo dobře a svatbou...
Bohužel to je vše, co si pamatuji. Kdyby vám to někomu něco říkalo, byla bych ráda :)

28.05.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Pajaroh, moc děkuji

02.03.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den,
hledám knihu, o které se mi zmínila knihovnice, ale nevzpomněla si na její název. Je to o holčičce, jejíž otec je na moři, a do jejich jim schránky padají otázky o smyslu života. Moc toho o tom nevím... ale prý se o té knize říká, že díky ní se lépe dá chápat filozofie...

02.03.2018


Hledám knihy na téma...

https://www.databazeknih.cz/knihy/sepotani-sepotani-225977

Zkuste toto. Je to také z prostředí Alenky v říši divů.

10.02.2018