Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture vydání

Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462079/mid_pruvodce-svetem-fermentace-podle-fa-rA0-462079.jpg 5 2 2

Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých chilli omáček, kvašeného ovoce a ovocného želé, kombuchy, a dokonce i alkoholických ciderů a medoviny. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista – spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.... celý text

Žánr:
Kuchařky

Vydáno: , Anag
Originální název:

The Farmhouse Culture Guide to Fermenting


více info...

Vydání (1)


Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture

papírová kniha 2021, Anag

ISBN: 978-80-7554-332-5

Štítky knihy

konzervace a sterilace potravin kvašení, fermentace

Autoři knihy

Kathryn Lukas
americká

Kniha Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chci si koupit8x