Victoria Schwab citáty

V. E. Schwab · pseudonym

americká, 1987

Citáty (88)

Když vám všechno hned proklouzne mezi prsty, naučíte se vychutnávat dotyk příjemných věcí na kůži. Neviditelný život Addie LaRue


Koukám, že to vaše stěhování byl pořádnej boj. – Jo, to byl. Vidím, že jsi taky pěkných pár bitek zažil. – Jak si k ní přišel? – Pracoval jsem jako špión, ale moc mi to nešlo – A k téhle? - Potyčka se lvem. - A k téhle? – Chytil jsem piraňu holou rukou. - A k tomuhle? – Za to může Historie. (Archiv)


Láska zůstala, ale důvěra je ta tam. (Dveře do prázdnoty)


Láska a ztráta jsou jako loď a moře. Když stoupá jedno, stoupá i druhé. Čím víc milujeme, tím víc můžeme ztratit. Jediný způsob, jak se vyhnout ztrátě, je vyhýbat se lásce. Svět by pak ovšem byl nesnesitelně smutný. Zaklínání světla


Mackenzie Bishopová, jsme dobrý tým. (Archiv)


Mackenzie? Můj den už vypršel? – Ještě ne. (Archiv)


Mackenzie. – Rolande prosím. Nedokážu ho najít sama. - V první řadě bys ho vůbec neměla hledat. - Neprosila jsem tě o to už celé týdny. (Archiv)


Mít něco a potom o to přijít je daleko krutější než nemít nic. (Dveře do prázdnoty)


Mít někoho rád člověka poděsí. Zvlášť když už někoho ztratil. Je jednoduché si začít myslet, že to za to nestojí a že život nebude tolik bolet, pokud si nikoho nepustíš k tělu. Ale to potom nežiješ. Jestli cítíš jen polovinu z toho, co on, neodháněj ho. (Dveře do prázdnoty)


Mít někoho rád člověka poděsí. Zvlášť když už někoho ztratil. Je jednoduché si začít myslet, že to za to nestojí a že život nebude tolik bolet, pokud si nikoho nepustíš k tělu. Ale to potom nežiješ.


Můj den pomalu skončil, viď? – Jo, pomalu jo. (Archiv)


Mysl je jako zjizvené tělo, ale to ona nese všechna naše tajemství. Slabá mysl Archiv ohrožuje.


Na světě se děje spousta nenormálních věcí. - Archiv


Nedívej se na mě tak těma svýma velkýma hnědýma očima. - Nejsou hnědý. Jsou oříškový. Copak sis nevšimla těch zlatavejch záblesků? (Archiv)


Neexistuje správná útočná nebo obranná pozice. To nejhorší, co můžeš v boji udělat, je přestat se hýbat. (Dveře do prázdnoty)


Nejdůležitější pravidlo lhaní je říkat co nejčastěji pravdu. - Archiv


Nejradši bych mámě prozradila, čím si každý den procházím. Nejradši bych jí to vmetla do obličeje. Nejradši bych jí řekla pravdu. Ale nemůžu. To bych nikdy neudělala. Vím, že nemůžu. A tak udělám jedinou věc, kterou v tu chvíli můžu udělat. Odejdu. (Archiv)


Některých snů je těžké se zbavit. - Archiv


Nemáme předepsaný odchod. Knihovníci slouží tak dlouho, jak uznají za vhodné. A vzhledem k tomu, že dokud jsme tady, nestárneme…. (Archiv)


Nesmíš to nikomu říct. Ani rodičům. Ani svým kamarádům. Ani Benovi. Proč ne? – Lidi nedokážou o mrtvých uvažovat rozumně. – Jak to myslíš? - Kdybys někomu řekla, že existuje místo, kde v jiném slova smyslu spí jeho máma, bratr nebo dcera, udělal by cokoliv, aby se tam dostal. (Archiv)


Nikdy se nespoléhej na nic, co k sobě nemůžeš pevně připoutat. Můžeš o to snadno přijít. (Archiv)


Nikomu o tom neříkejte. A dávejte na sebe pozor. – Jako vždycky. (Archiv)


Normální život by se k nám nehodil, i kdybychom se o něj pokoušeli.


O náhodách mluví lidé, kteří jsou příliš líní na to, aby se snažili zjistit pravdu. - Archiv


Pochyby nejsou zločinem, jen testem naší víry. Mohou nás zlomit, ale také posílit. Jsou přirozené, ba co víc – nutné! (Dveře do prázdnoty)


Pokud Eli opravdu je hrdina a Victor se ho snaží zastavit, znamená to, že on sám je padouch? (Victor Vale) Neobyčejní


Pokud někomu chcete namluvit, že je všechno v pořádku, nejhorší věc, kterou můžete udělat, je usmát se. Někteří to dělají automaticky skoro jako tik, jiní záměrně, protože si myslí, že ostatní jim zbaští cokoli, pokud při tom blesknou chrupem. Ale pravdou je, že lež s úsměvem prochází daleko hůř, jako by si člověk sám vyřezal do masky díru. - Dveře do prázdnoty


Pokud se budeme snažit své problémy ignorovat, nakonec nás roztrhají.


Pořád ještě bys chtěl moje území? - Samotný bych ho asi nechtěl, ale kdybych k němu dostal i tebe, tak jo. (Archiv)


Potýkáme se s drobnými technickými problémy, slečno Bishopová. Omlouvám se za způsobené nepříjemnosti. - Jaké technické problémy? – Problémy drobného charakteru. (Archiv)