Michal Březina citáty

česká, 1977

Citáty (4)

Campbell je nervózní jak gama záření před olověným bunkrem. Ten magor si myslí, že asi přistaneme uprostřed Pykadyly sérks, přímo na střechu nějaký drožky, která nás odveze na patentní úřad, nebo co. (Měsíční deník)


Jack byl známý tím, že si své texty většinou cucá z prstu. Vymýšlel si dokonce i rozhovory. Mnohými byl za to obdivován, avšak měl i spoustu nepřátel. Většinou je tvořili sami údajně zpovídaní. (Jack & Merick)


Ještě mě vyškolil v podávání první pomoci. Trvalo to asi pět minut. Bod jedna byl o tom, jak zacpat díru ve skafandru, a bod dvě o tom, jak dotyčnýho rychle umlátit k smrti, abysme mu ušetřili trápení, když to nevyjde s bodem jedna. Ve vakuu dostává první pomoc úplně jiný význam. (Měsíční deník)


Merick seděl a šklebil se na oplechovaného doktora jako opice na svého inseminátora. Celá ta prohlídka mu přišla přinejmenším zbytečná. Nechápal, proč se vůbec nechal velitelem základny přemluvit, aby na ni zašel. Možná má opravdu psychické problémy, možná že velitele opravdu naštvalo, když kvůli kartám vymazal z vojenské mapy hospodu U spadlého drátu. Možná že má opravdu nervy na pochodu. Rozhodně nechápal, proč mu kvůli přirozené prchlivosti vyšetřovali prostatu, navíc tak složitou cestou. (Jack & Merick)