Lauren Kate citáty

americká, 1981

Citáty (61)

,,Někdy se v našich životech objeví odnikud krása. Často ji nerozumíme, ale měli bychom jí důvěřovat. Vím, že ty chceš vsechno zpochybňovat. Ale někdy se trochu víry vyplatí." ~ Francesca, Muka


"Kdybys dovedla milovat tak, jako tě miluju já, byla bys neporazitelná." Mýlil se. Láska jí nepomůže Atlase porazit. K tomu potřebuje nemilosrdnost a zuřivost. "Kdybys dovedl uhasit city ke mně tak, jako já uhasila svoje k tobě, nezestárnul bys ani o den."


"Myslela jsem, že láska znamená, že si člověk připadá víc naživu," hlesla Eureka. "Tvoje láska je spíš taková jako dřív já... sebevražedná." - Vodopád


„Dny příměří byly pro anděly jako dovolená na pláži pro smrtelníky." Pád


Ale ráj je zamčený a zavřený na závoru..Musíme se vydat na okružní cestu světem,abychom zjistili,jestli do něj nezůstala pootevřená aspoň zadní vrátka.(Pád)


Ale to je jako když řekneš...,že minulost nemá žádnou cenu.(Muka)


Bojuj o ni. I když už se zdá, že je to ztracené, nevzdávej boj o lásku. (Odpuštění)


Čas je jako školní tabule,Lucindo.Všechno,co je na ní vepsáno,se dá snadno smazat.(Vytržení)


Čas je tak legrační veličina.


Čas za sebou jen zametá.


Dotkla se hromového kamene, žluté hedvábné stuhy i modrého lazuritového medailonku, který visel na dlouhém bronzovém řetízku. Hromový kámen byl symbolem její síly, žlutá mašle symbolem naděje a medailonek představoval její cíl: dostat se do místa zvaného Marais, močálové krajiny mimo její dosah, zabránit Naplnění a jednat tak, aby na ni matka byla hrdá. - Vodopád (*Podle mě by se tenhle úryvek skvěle hodil na zadní přebal knihy.)


Existence není nikdy tak zoufalá, jako když jednou okusíš krásu. Připomíná ti to všechno, co nemůžeš mít. (Odpuštění)


Je to jen překážka na cestě.


Je toho na mě moc, Luce. Proto si padlí andělé volí strany, proto lidé fandí svým týmům a družstvům. Neudělat to je tak vyčerpávající. Na osamělém vojákovi leží největší tíha. (Vykoupení)


Je uspokojivé myslet si,že váha oceánu a váha významu spolu mohou nějak souviset.(Vodopád)


Jedna slza pronikne kůži bdícího světa, druhá slza do kořenů se vpije a s Zemi navěky je veta. Třetí probudí spící svět a starým říším k moci otevře se cesta.


Každý v něco věří. (Pád)


Když hraješ něco, co zatím nikdo neslyšel, má to jednu výhodu: nikdo nepozná, když to pokazíš. (Odpuštění)


Když najdeš duši, kterou miluješ nade všechny ostatní, nenecháš ji odejít. Odpuštění


Když odmítáš dělat věci pod svou úroveň, v tomhle světě to daleko nedotáhneš. -Lucifer (Odpuštění)


Když se svým křídlem otřu o tvé,začne do mne proudit trápení.(Muka)


Krev,která nám koluje v žilách,toho ví mnohem víc než my.


Láska je taneční parket,na kterém všechny ztráty zanechají stopu.(Slza-Eureka)


Láska je to jediné,co stojí za boj.


Láska někdy potřebuje strážné anděly, kteří ji trochu popostrčí, aby se mohla odlepit od země. Ale jakmile roztáhne svá křídla k letu, zaslouží si důvěru.


Láska vždy neznamená vítězství. Někdy je vítěztvím spíše moudrá oběť nebo spolehlivost přítele.


Láska vždycky neznamená vítězství.Někdy je vítězstvím spíš moudrá oběť nebo spolehlivost přátel.A přátelství,je vlastně taky druh lásky.


Minulost je důležitá,protože v ní můžeme najít moudrost a informace.Ale člověk se v ní může taky ztratit.Musíš se naučit,jak si v sobě zachovat ty poznatky z minulosti,ale soustředit se na přítomnost.


Minulost je důležitá,protože v ní můžeme najít moudrost a informace.Ale člověk se v ní může taky ztratit.Musíš se naučit,jak si v sobě zachovat všechny ty poznatky z minulosti,ale soustředit se na přítomnost.(Vykoupení-Daniel)


Možná je láska to nejsladší,co může člověk od života chtít.