Joseph Paul Goebbels citáty

německá, 1897 - 1945

Citáty (9)

Ak je láska len v duši, môžeme ju nazývať platonickou; ak je len fyzická, potom je frivolná, odpudivá a zbavená krásy. Len ušľachtilé spojenie týchto dvoch faktorov tvorí ideálnu lásku.


Dejte mi média a já z každého národa udělám stádo prasat.


Dieťa sa smeje keď cíti radosť a plače keď cíti bolesť. Obe veci, smiech aj plač, robí s celým srdcom. Všetci sme sa stali takými veľkými a múdrymi. Veľa vieme a veľa sme prečítali. Ale zabudli sme na jednu vec: smiať sa a plakať tak, ako to robia deti.


Göring se jen slunil ve vůdcově záři, nikdy však nežil nacionalisticky a idealisticky. Je vinen selháním německého letectva, jemu vděčíme za to, že tu teď sedíme a musíme prohrát válku.


Pokiaľ by celé naše úsilie, práca a boj nemali nikam viesť, nebude pre mňa ťažké zomrieť. Vo svete, kde nie je miesto pre moje myšlienky, nie je miesto ani pre mňa.


Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.


V každé lásce je trochu i ze šílenství.


Všechno co děláme z lásky děláme včetně dobra a zla.


Vytvárame silnú skupinu, s ktorou jedného dňa dobyjeme tento štát, a keď budeme mať štátnu moc v rukách, začneme nemilosrdne a brutálne presadzovať našu vôľu a náš program. Keď raz tento štát dobyjeme, tak ten štát bude náš.