Hadžime Isajama citáty

japonská, 1986

Citáty (38)

Ale i když jsi silný, tak nemůžeš dělat všechno sám. To proto musíme všichni najít své vlastní role.


Ať už dobrý či špatný, přítel či nepřítel, slunce na všechny svítí stejně.


Bez ohledu na to, jakou možnost si vybereš, nikdo nebude moci říct, jestli je to dobře nebo špatně, dokud nepřijdeš k nějakému výsledku, vyplývajícího z tvého výběru. Jediná věc, kterou můžeme udělat, je věřit, že nebudeme litovat své volby.


Co si myslíte že bude zítra? Budete zítra jíst? Budete moct dostatečně spát? Na tohle myslíte? Bude ta osoba vedle vás zítra na živu?


Je dobré vidět někoho, kdo má odvahu jít, ale nezapomínej zůstat naživu.


Je to jen můj osobní názor, ale... Věřím, že právě bolest je nejlepší cesta k disciplíně.


Jediný kdo dokáže porazit titány je démon.


Jestli je tu něco, čemu nerozumíš, nauč se tomu rozumět. Stojí to za riziko našich životů.


Jsou to naše setkání a loučení, která nás posunují v před. Kam, to nemůže nikdo říct.


Kde si myslíte, že tato fraška začíná? Není to proto, jací lidé opravdu jsou? Mimochodem, já nejsem tak hloupá, abych si hrála na vojáky v tomto světě.


Kdybych se nestal vojákem, nemusel bych přemýšlet o tom, kdo bude v té hromadě vedle.


Kdysi jsem měl touhu žít podle ideálů a napravit svět, ale poznáš lidi, najdeš si přátele a časem jsem měl ženu a dceru. Už se dále nestarám o to, co se mi stane. Ale pokaždé co lžeš sám sobě, něco cenného uvnitř tebe zemře. Ale na oplátku toho se staneš schopný ochraňovat více věcí, co jsou pro tebe důležité.


Když vezmeš na sebe tuhle roli, tak tu vždy bude někdo kdo ji na sebe převezme.


Lidé, kteří neodhodí něco důležitého pryč, nikdy nemůžou doufat, že něco změní.


Musíte být speciální? Musejí vás druzí uznat? Já si to nemyslím. Nakonec, když přijde na tohle dítě, tak je v pořádku, pokud se nestane někým velkým. Proč by měl být lepší než ostatní? Už teď je úžasným, protože se narodil v tomto světě.


Nehledě na to jak jdou věci špatně, vždy můžeš přijít s nejlepším řešením.


Nechci říkat že to bylo špatně nebo ne, protože to také nevím. Opravdu jsi udělal chybu?


Nelíbí se mi pojmy "dobrý člověk" nebo "špatný člověk", protože to je nemožné být dobrý pro každého nebo úplně špatný pro všechny. Pro některé jsi dobrý, zatímco pro ostatní jsi špatný člověk.


Nemám žádné právo ti říkat, jak máš žít svůj život. Takže tohle je jenom moje přání; Žij svůj život s hrdostí.


Nemáš jedinou šanci vyhrát, pokud nebudeš bojovat.


Není v tom žádný rozdíl. Nehledě na sny nebo přání které máte, nehledě na to, jaký šťastný život jste až do teď žili, to co se stane s vaším tělem po zásahu bude to samé. Všichni dříve či později zemřou. Ale znamená to snad, že náš život neměl žádný význam? Že narodit se do tohohle světa nemělo žádný smysl? Řekli by jste to samé našim mrtvým přátelům? Byl život těch vojáků zbytečný? Ne, nebyl! My jsme ti, co dají smysl jejich smrti! Tito stateční muži a ženy! Tito nebozí muži a ženy! Jediný, kteří jim mohou dát respekt jsme my živý! Zemřeme tu a svěříme dalším generacím smysl našeho bytí! Tohle je jediná cesta, kterou můžeme jít proti tomuto krutému světu! Vojáci, nechte svou krev vřít! Nechte mě slyšet vaše hlasy! Vojáci! Bojujte!


Nezáleží na tom, že jsi slabý. Je tam někdo, kdo ti pomůže. Možná, že je hned nepotkáš, ale prostě běž, dokud je nenajdeš.


Po vstupu do průzkumné legie začaly tyto příběhy o rozloučení. Nezáleží na tom co nebo kdo, vždy skončíme rozděleni smrtí. Nikdo z nás to nemůže přijmout snadno. Můžeme stěží udržet naší mysl jasnou. Bolí to.. Tak moc.. Já vím. Ale i tak se musíme pohnout kupředu.


Pokaždé co lžeš sám sobě, něco cenného uvnitř tebe zemře. Ale na oplátku toho se staneš schopný ochraňovat více věcí, co jsou pro tebe důležité.


Pokud si myslíte, že je to přirozené, že se lidé obětují, aby zachránili ostatní, jistě chápete, že někdy jediná smrt může zachránit mnoho životů.


Pokud tu někdo, kdo může přinést změnu, bude to ten, kdo je ochoten něco obětovat. Bude to někdo, kdo může zahodit svoji lidskost, aby se porazil monstra.


Pokud vyhrajete, budete žít. Pokud prohrajete, zemřete. Pokud nebojuješ, nemůžeš vyhrát!


Pouze vítězové mohou žít. Tento svět je takto krutý.


Před naší smrtí jsme nemohli cítit žádnou hrdost ze spáchání naší oběti. Poslední co jsme všichni cítili, byl strach a samota.


Rozdíl mezi tvým rozhodnutím a mým je má zkušenost. Ale nemusíš se na to spoléhat. Vyber si: věř sám v sebe nebo věřit v průzkumnou legii a mne. Nevím... Nikdy jsem nevěděl, mohu věřit ve své vlastní schopnosti nebo v ostatní. Ale nikdo neví, jak to dopadne. Takže se rozhodni podle toho, čeho budeš litovat nejméně.