Christopher Paolini citáty

americká, 1983

Citáty (114)

Jde o to, že akt pozorování a učení je proces, který všichni sdílíme, ať si to uvědomujeme, nebo ne. A jako takový dává cíl všemu, co děláme, bez ohledu na to, jak nevýznamný se může zdát. A z tohoto cíle vyrůstá smysl. Neboť sám vesmír, který získal prostřednictvím vaší mysli vědomí, si uvědomuje každou vaši bolest a starost. Utěšujte se tedy tím, že ať si v životě zvolíte cokoliv, má to hlubší význam. Dokonce význam v kosmickém měřítku. - Jorrus a Veera, str. 185 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Je lépe hledět zeširoka než se dívat příliš zblízka a dovolit nějaké vlastnosti místa nebo situace, aby tě zastihla nepřipraveného. (Inheritance - Glaedr)


Je lepší zavázat se upřímnému bláznovi než falešnému mudrci. (Eldest - Eragon)


Je snadné být klidný, když není s čím si dělat starosti, Eragone. Opravdovou zkouškou tvého sebeovládání však je, zda dokážeš zůstat vyrovnaný i za mimořádné situace. (Inheritance - Glaedr)


Je to tak zjevné; jak by to mohlo být jinak? Ale zjevné je často iluzí. (Angela) Poutník, čarodějnice a červ


Je zbytečné hledat problémy tam,kde nejsou. ( Brom- Eragon)


Jeden život, jeden pokus udělat všechno správně, a trvalá smrt, pokud selže. - Kira, str. 238 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Jediné, co můžete dělat, je přijmout boží vůli a pokračovat v životě. Plavte, nebo se utopte. - major Tschetterová, str. 75 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Její štěstí mělo jedinou vadu,ale zato pořádnou,a čím déle o tom uvažovala,tím nejspokojenější byla,dokud si neuvědomila ,že už vlastně vůbec není spokojená.( Brisingr)


Jen málo z toho, co za něco stojí, bývá snadné. (Inheritance - Glaedr)


Jen si pamatuj, že v jistém okamžiku se tví nepřátelé mohou stát tvými spojenci. Takový už je život. (Eldest - Oromis)


Jestli chceš být šťastný, Eragone, nemysli na to, co přijde, ani na to, co nemůžeš ovlivnit, ale spíš na současnost a na věci, které dokážeš změnit. (Brisingr - Oromis)


Jména mají velkou sílu - měla byste si dobře rozmyslet, komu ho prozrazujete. Nikdy nevíte, kdy nějaký člověk použije vaše jméno proti vám. - Inarë, str. 172 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Jména mění - a určují - všechno včetně vztahů. - Kira, str. 142 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Jsme mysl samotného vesmíru. ...jsme bytosti, které si uvědomují vlastní existenci. Jsme vesmír, který pozoruje sám sebe. Pozoruje a učí se. - Jorrus, str. 185 Spát v moři hvězd. Kniha I.


K nebi stoupaly víry žhnoucích uhlíků a peklo šplhalo po svazích okolních hor. Vzduch ztěžkl mračny dýmu a k zemi se jako sníh hustě snášel popel. Údolí zakryl falešný soumrak, temný rubáš zkázy ztěžklý žalem a zhořklý vztekem. Poutník, čarodějnice a červ


Každý dělá chyby. Každý se musí prát s vlastními problémy. Kdybyste se tak nezaobírala sama sebou, viděla byste to taky. - Nielsonová, str. 331 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Každý někdy něco podělá. Podstatné je, jak se k tomu postavíte. Schovávat se není odpověď. - Nielsonová, str. 330 Spát v moři hvězd. Kniha I.


Kdo jsem,nemělo co dělat s tím,kým jsem se stala(Eldest)


Kdykoli zabíjíme, zabijeme i kousek něčeho v nás.


Kdykoli zabíjíme, zabijeme i kousek něčeho v nás. (Brisingr-Eragon)


Kdykoli zabíjíme,zabijeme i kousek něčeho v nás. ( Brisingr)


Když je zajištěný vzduch, potrava a úkryt, záleží pouze na dvou věcech. Na práci a společenství. Být sám a bez cíle je jako být zaživa mrtvý. Spát v moři hvězd. Kniha I.


Když jsem ho viděla padnout, pochopila jsem, že skutečná muka války neznamenají být sám zraněn, ale dívat se, jak jsou zraněni ti, na kterých nám záleží. (Brisingr)


Když jsem viděla Fäolina padnout,pochopila jsem,že skutečná muka války neznamenají být sám zraněn,ale dívat se,jak jsou zraněni ti,na kterých nám záleží. ( Brisingr)


Když můžeš získat cokoliv tím,že vyslovíš pár slov,nebude ti už záležet na cíli,ale jen na cestě k němu.(Eldest)


Kolo času se otáčí a role se mění. (Inheritance - Eragon)


Krátit si den rozjímáním o všem zlém, co by se nám mohlo přihodit, znamená otravovat si štěstí, které už máme. (Brisingr - Safira)


Láska může být hrozným prokletím,Eragone.Díky ní můžeš omlouvat i ty největší nedostatky v chování druhého člověka. ( Brisingr)


Měl jsem dost času na to, abych se naučil, že zlost jen málokdy něčemu pomůže... Odlož starosti a soustřeď se jen na svůj úkol. Co bude, bude. Trápit se kvůli tomu jenom zvětší pravděpodobnost, že se tvé obavy naplní. (Inheritance - Glaedr)