Tahir Shah

anglická, 1966

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat

Opravdu uměli staří Inkové létat? Tato otázka nedala autorovi spát a rozhodl se tedy vypátrat, jak to s dávnými peruánskými okřídlenými indiány opravdu bylo. Z Anglie toho příliš nevybádal, proto se rozhodl pátrat po stopách záhadných Inků přímo na místě a vydal se na dobrodružnou výpravu rovnou do jihoamerického Peru. Tam se cestou do amazonské džungle setkává s roztodivnými týpky, dobrodruhy, podvodníky, ale také s indiánskými šamany. 
Celá tato výprava je sledem všemožných komických a bizarních příhod, často bojem o přežití nebo alespoň o zachování příčetnosti. Kniha se mi četla krásně, příběh byl velmi poutavý a napínavý, moc hezky napsaný. Často jsem se u některých příhod dost nasmála. Doporučuji všem, kdo se rádi v příběhu zatoulají do exotické a nebezpečné džungle a také pokud jste zvědaví na odhalení tajemství pradávných indiánských obřadů!... celý text
lexikon_tf


Hledání dolů krále Šalamouna Hledání dolů krále Šalamouna

Docela pěkný cestopis. Zase malinko něco jiného, než třeba H+Z. O člověku, který hledá zlaté doly krále, který snad ani neexistoval si myslím, že je snílek. Ale na druhé straně, snílci přece mění svět. Každopádně je to dobrá kniha.... celý text
Messilina


Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat

Skvělá kniha, hlavně její závěr. Od autora jsem četla již jednu knihu a byla jsem mile překvapena, že i tato kniha se mu velice povedla.
zolanda1883



Čarodějův učedník Čarodějův učedník

Krásně napsaná kniha, která mě obohatila, co se týče mého názoru na Indii. Moc hezky se četla, člověk nemohl přestat, byl nádherně vtažen do děje.
zolanda1883


Čarodějův učedník Čarodějův učedník

Z velké části vymyšlený "cestopis". Pokud skutečně chcete něco vědět o Indii, ztratíte čtením této knihy čas.
slumdog