J. M. Dillard

americká, 1954

Populární knihy

/ všech 6 knih

Nové komentáře u autorových knih

Neobjevená země Neobjevená země

Klasická klasika! Důstojné rozloučení s klasickou posádkou. Mimochodem... ve filmu hrála zrádnou Martii modelka Iman, manželka Davida Bowieho.
kolacky


Nejzazší hranice Nejzazší hranice

Nejhorší je, když jedinec s nejlepšími úmysly chová jako pako. To se pak dá spolehnout jenom na naši klasickou trojku, jak to udělal admirál Caflish.
kolacky


Uprchlík Uprchlík

Skvělá kniha. Film jsem viděla nesčetněkrát ale až díky výzvě jsem zjistila že je natočen podle knihy.
Dida86



Uprchlík Uprchlík

Napínavý příběh, který byl také zfilmován. I filmová podoba byla výborná.
baji42


Odpor Odpor

Říkala jsem si nejdřív, že vyšší hodnocení dám, protože děj rychle ubíhal, byl přímočarý a přitom akční, takže na úvahy o ději nebyl tolik prostor. Po přečtení ale přišlo uvědomění, že je to jen recyklace nápadů již využitých Borgů, jelikož zničení královny tu bylo dokonce dvakrát, zas je tu Locutus a kapitán opět proti Borgům jde hlava nehlava (Lilliyn proslov v Prvním kontaktu vyšuměl...). Jediná opravdu zajímavá změna bylo vytváření královny a Beverlyino odhalení možnosti, jak ji jednou provždy zničit. Překvapilo mě teda taky, že Alfa kvadrant je proti borgské aktivitě stále tak nehlídaný, že si té krychle krom Picarda nikdo nevšiml. Člověk by si myslel, že se po dvou střetech poučili a brali to víc vážně... hlavně Janewayová, která se návratu Borgů evidentně brání jak Kornelius Popletal návratu Voldemorta v Harry Potterovi. Smrt v zimě sice hleděla víc do budoucna a nerecyklovala staré zápletky, zase ale byla hůř napsaná. Fakt by to chtělo víc se vydat "do neznáma", pak mě třeba tahle série bude bavit podobně jako Titan. Jako zajímavý příspěvek k tématice Borgů doporučuji spíš komiks The Hive od Brannona Bragy, Terryho Matalase a Travise Ficketta. 6/10.... celý text
Adasin