Gisula Tscharner

švýcarská

Nové komentáře u autorových knih

Les a louka na talíři Les a louka na talíři

Pro toho, kdo se trochu o bylinky zajímá, kniha neobsahuje až tam moc nových rostlinných objevů, ale obměny receptů jsou nápadité a kniha je psána s takovou láskou k přírodě a s moudrostí, že mám chuť vyběhnout na louku a hledat začínající jarní bylinky, medvědí česnek tlačím očima a denně se modlím pro déšť, vláhu, ať se kořínky napijí. Kuchařka bylinných specialit ze mě nebude (nejčastěji "vařím" stylem utrhnout a strčit do huby), ale ta dochucená vína určitě zkusím. Jak jen autorce závidím podhorské prostředí...... celý text
pajaroh


Les a louka na talíři Les a louka na talíři

Milovníky přírody tato kniha prostě musí zaujmout. Je libo čipsy z kopřiv a nebo zajímavě znějící polévku z kostivalu? Ano, i takovéto kousky si pro nás autorka připravila a já jsem opravdu zvědavá, až některý z receptů vyzkouším na vlastní kůži (a chuťové pohárky).... celý text
Blaufik


Les a louka na talíři Les a louka na talíři

Napadlo vás někdy, když jdete přírodou nebo třeba jen parkem, že rostliny kolem vás jsou jedlé? Že i obyčejný šťovík, kopřiva nebo pampeliška vám mohou dát základ na dobré jídlo? Že ne? A co kdybyste dostali návod - kuchařku, která vám ukáže taje přírody a ještě vás navnadí na dobrotu na talíři? Les a louka na talíři je toho důkazem. Grada na konci června vydala svou netradiční kuchařku, která je plná inspirativních receptů a nejen jich. Jsou v ní krásné fotografie a povídání o přírodě a jak jejích darů využít co nejvíce. Já si na zkoušku vybrala recept Nebeský malinový koláč, protože letos jsme měli malin požehnaně. V receptu jsem tedy nepoužila čerstvé maliny, ale zamražené, protože je přeci jen už po sezoně a kupovat je v krámě nehodlám. Aby toho nebylo málo, tak jsem si k němu přidala i malinový krém a kokos na ozdobu. Koláč jako takový mi totiž přišel lehce suchý a s malinovým krémem je to teprve to pravé, co mají mazlíčkové rádi. Kokos jsem zvolila k vůli tomu, že jsem jej použila na vysypání formy a myslím, že se dobře doplňuje s chutí malin.... celý text
Medvědářka



Les a louka na talíři Les a louka na talíři

Netradiční kuchařka, v níž se autorka vrací k osvědčeným receptům a rostlinám našich babiček, které můžou být chutným zpestřením naší stravy. Kromě receptů kniha obsahuje také mnoho popisů použitých rostlin a míst, kde se dají najít. Velkým plusem je nádherné grafické zpracování knihy. Velká většina fotek je opravdu úžasná a na první pohled naláká. Tento druh četby obvykle nevyhledávám, ale za možnost přečíst/prohlédnou si tuhle knihu jsem vděčná. Už teď plánuju, co všechno vyzkouším za recepty. Pokud má člověk aspoň trochu rád vaření, přírodu kolem nás a zkoušení nových věcí, je tahle kuchařka ideální.... celý text
TheMelorry

Gisula Tscharner - knihy

2020  83%Les a louka na talíři

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky Příroda, zvířata

Štítky z knih

Tscharner je 0x v oblíbených.