A. D. Miller

anglická, 1974

Nové komentáře u autorových knih

Sněženky Sněženky

Kniha mě příliš neuchvátila. Ačkoliv kniha není obsáhlá, přišla mi těžkopádně napsaná. Asi jsem nepřišla na chuť autorově stylu psaní.
Jája92


Sněženky Sněženky

Největším kladem téhle knihy je autorova znalost reálií. Je znát, že v tomhle světě nějakou chvíli pobýval a nasál dostatečně atmosféru i specifika ruského žití. Ať už je to každodenní život v moskevských ulicích, bezohledný boj o moc, všudypřítomná korupce, vláda peněz, nebo deziluze z lepších zítřků po pádu železné opony. Z pohledu člověka, který tuhle dobu zažil je jednání hlavního hrdiny sice trochu naivní a od začátku si říkáte, jak může být někdo tak blbej, ale o to víc působí příběh věrohodněji. Přestože má kniha necelých 200 stran, za odpoledne jí nepřečtete. Miller píše jazykem plným metafor, přirovnání a vyjadřuje se v dlouhých souvětích se spoustou odboček. Vyžaduje si vaši plnou pozornost a postupně vás vtáhne do marastu nevlídné ruské zimy.... celý text
SSTknihy


Sněženky Sněženky

Můj duševní slovník je bohatší o jedno slangové slovo. Moje představa o ruském člověku se potvrdila a prohloubila. I já podléhám určitému druhu fascinace touto krajinou, která mě vábí a odrazuje zároveň. Adresátkou této zpovědi bych být nechtěla a v textu mě ty "odskoky" rušily. Ale už pro to prostředí a jinakost příběhu mě tohle čtení celkem bavilo.... celý text
Luciefever



Sněženky Sněženky

Z popisu zimní Moskvy mrazí a dýchá podivná nostalgie. Kniha má silnou atmosféru, krásné hořkosladké momenty a silný závěr.
Šárka_D


Sněženky Sněženky

Kniha mě bohužel nepřesvědčila o své kvalitě, koupila jsem si jí asi za 20Kč v Levných knihách, ale i tak jsem cekala více.
herotabe53