Tereza Boehmová životopis

česká, 1976

Životopis

Tereza Boehmová vystudovala žurnalistiku a Masovou komunikaci na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Absolvovala stáž v Lidových novinách, pracovala pro českou redakci BBC a byla výkonnou ředitelkou Fóra žen. Rok žila v USA, kde studovala Women Studies na University of Washington v Seattlu. V roce 2003 nastoupila do MF DNES jako editorka rubriky Názory. Během mateřské dovolené s dcerou Annou publikovala fejetony v různých časopisech a začala psát blogy na adrese http://boehmova.blog.idnes.cz.
V soutěži o bloggera roku 2007 se umístila na 3. místě.[1] V roce 2008 se stala administrátorkou blogu iDNES.cz a od dubna 2009 pracovala jako koordinátorka vzdělávacích projektů Mladé fronty Dnes a iDNES.cz.
16.října 2009 ji vyšla první kniha fejetonů o mateřství s názvem Matka z cukru a oceli s předmluvou známé spisovatelky Ivy Pekárkové a kresbami karikaturisty a kreslíře komiksů Štěpána Mareše. Kniha se dočkala dvou dotisků.
V roce 2010 se Tereze Boehmové narodila druhá dcera Emma a zároveň dokončila druhou knihu. Tentokrát pohádky pro děti s názvem Zajíček Zlobílek, hluchý drak, natahovací Mařenka a jiné pohádkové příběhy. Kniha s ilustracemi Radka Mikuláše vyšla na konci října 2010 u nakladatelství Computer Press. Knihu pokřtili: moderátor Václav Moravec, spisovatel Jan Jandourek, novinářka Barbora Osvaldová, ilustrátor Radek Mikuláš a hudebník Patrik Banga.
Tereza Boehmová na sebe znovu upozornila článkem "Špindl, Špindl velkej švindl… Nejezděme tam, kde nás drze obírají!", který vyšel v lednu 2014 a vyvolal velmi potřebnou diskusi na téma hoteliérství, pohostinství a kvalita lyžařských center v Česku. Text, který převzala i tištěná MF DNES, má nyní přes 159 000 přečtení.
Další výrazný, tentokrát antirasistický text "O rasismu a antisemitismu v Česku aneb když se zrůdy baví...." rozvířil poměrně klidné vody facebooku a blogu iDNES.cz a má téměř 250 000 přečtení. Na základě vlny odporu se na základě textu podařilo "rasistickou" stránku zrušit.
V současné době se Tereza Boehmová kromě psaní, práce na další knize a administrování blogu iDNES.cz věnuje také oblasti Public Relations. (zdroj životopisu: wikipedie)

Ocenění