Povídání o pejskovi a kočičce zajímavosti

Povídání o pejskovi a kočičce https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12009/bmid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-Lbp-12009.jpg 5 2837 325

O pejskovi a kočičce série

< 1. díl >

Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech. Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech, která potěšila již několik generací čtenářů. Povídání o tom, jak pejsek a kočička myli podlahu, jak pekli dort nebo o tom, jak si pejsek roztrhl kalhoty a kočička mu je zašila dešťovkou, si čítávali už prarodiče dnešních dětí. Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří tuto milou knížku nesmrtelnou.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Povídání o pejskovi a kočičce , 1929


více info...

Zajímavosti (5)

Ve vydání v nakladatelství Cesty z roku 1998 není povídání- Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen (ilona8570)


Kniha patří v pokladnici české literatury k jeho největším klenotům.
Josef Čapek se zde staví na úroveň svého bratra Karla a zároveň si své dílo i sám opatřil ilustracemi. (Luccy78)


Kniha patří ke klasickým dílům literatury pro děti. Poprvé vyšla roku 1929 a od té doby potěšila mnoho dětí a jejich rodičů. (Luccy78)


Přitažlivost této knížky spočívá zejména ve způsobu vyprávění, které se zakládá převážně na dialogických pasážích. Pejsek a kočička spolu rozmlouvají jako lidé, jejich přímočarý, hovorový jazyk v kombinaci s vypravěčskou zkratkou způsobuje, že kniha je velmi vhodná k předčítání. (Luccy78)


Kniha je edičně připravena podle vydání poslední ruky z roku 1937 a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. (Luccy78)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.