Culinaria Čína zajímavosti
Claudia Piras
Culinaria Čína je další inspirativní a výpravnou publikací z nakladatelství Slovart z edice Kulinárních průvodců. Čína a její kulinářské speciality se staly synonymem pro lehkou, ale rafinovanou kuchyni. Trochu tajemná, plná nezvyklých chutí i vůní, používá tato kuchyně exotické ingredience a koření. Společným jmenovatelem cest po zemi Velkého draka je jídlo. Země, která v minulosti často trpěla hladomorem, dokáže zužitkovat jako potravinu téměř vše a dosáhla mistrovství v přípravě lahodných pokrmů z mála jednoduchých surovin. Tým autorek a fotografů projel celou Čínu od jižních provincií, které daly základ charakteru čínské kuchyně po prosté a chudé severské kraje. Čtenáři poznají vyhlášené lahůdky pekingských paláců i lahůdky z plodů moře.... celý text
Literatura naučná , Kuchařky
Vydáno: 2011 , Slovart (ČR)
Originální název:
Culinaria China , 2009
více info...
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost, ocenění knihy, související novinky, ani citáty.
Štítky knihy
Čína místopisy národní jídla čínská kuchyně
Kniha Culinaria Čína je v
Přečtených | 7x |
Doporučených | 2x |
Knihotéce | 10x |
Chystám se číst | 6x |
Chci si koupit | 2x |