Černočerná tma zajímavosti

Černočerná tma https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95644/mid_cernocerna-tma-pDo-95644.jpg 4 1611 295

Povídky a novely série

< 11. díl >

Ve čtyřech temných příbězích nám mistr napětí Stephen King připomíná, jak iluzorní je bezpečí známého prostředí a každodenního života. Nejenže si nemůžeme být jisti, jestli opravdu známe své nejbližší, ale ani nevíme, čeho jsme v jistých situacích sami schopni. "V každém z nás se skrývá cizinec…," tvrdí autor. Znásilněná žena v povídce Velký řidič nepochybně neměla tušení, že dokáže převést svou teoretickou znalost vraždění do praxe (je spisovatelkou detektivních románů) a farmář z úvodního příběhu jenom toužil dál nerušeně hospodařit na svém pozemku. Ostatně ani v Prodlužování času, kde zdeptaný muž uzavře velmi podivnou smlouvu s velmi zvláštním obchodníkem, nakonec překvapivě není hlavním nositelem zla ďábel...... celý text

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Full Dark, No Stars , 2010


více info...

Zajímavosti (3)

Filmové 1922 (Netflix): https://m.youtube.com/watch?v=4FlFYZ4B5cM (Lenka.Vílka)


Povídku „1922" inspirovala dokumentární kniha Wisconsinská cesta smrti (1973), kterou napsal Michael Lesy a v níž jsou publikované fotografie z městečka Black River Falls ve Wisconsinu. Na Stephena Kigna zapůsobilo jak je tamnější venkov odtržený od okolí, a tvrdost a strádání vepsané do tváří mnoha portrétovaných. (Vlčice7)


Novela s názvem 1922 se odehrává ve vesnici Hemingford - kde žila Matka Abagail z Kingova romána Svědectví (1978), místě, kam se v dospělosti přestěhoval Ben Hanscom z románu To (1986) nebo kde se odehrával příběh povídky Poslední příčka žebříku (1978). (paulhunter)


Ocenění knihy (1)

2010 - Bram Stoker Award (Best Fiction Collection)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.