Sisssi profil

☰ menu
Sisssi

žena · statistiky

Aktivní: 17.04.2024 17:36 (poprvé 06.08.2016)
Body:1 455
Palce za komentáře: 568 · 80 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Nemesis
Nemesis
Agatha Christie
Mé cesty do hlubin mozku
Mé cesty do hlubin mozku
Martin Moravec
Jan Simota
Jan Simota
Vlastimil Vinter
Třísky z dílny řezbáře
Třísky z dílny řezbáře
Heřman Kotrba

Kdo jsem

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 358): Nechtěla jsem strávit zbytek života v kleci jako tlustá děvka, zajatá Matka země, na kterou někdo prodává lístky.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 364): jenže ty ses bála tančit, protože tě sváral nepřirozený strach, že když budeš tančit, nohy ti useknou, abys tančit nemohla. Nakonec jsi svůj strach pře,mohla a zatančila sis, a oni ti ty nohy usekli.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 380 - doslov Ladislava Nagye): Polský šlechtic má alespoň jistou hrdost, revolver a osobní zkušenost; mladý severoamerický levičák má jen spoustu keců... velice pronikavým způsobem ilustruje způsob fungování takových spolků, zejména jejich odtrženost od reality a neustávající žvanění.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 293): Bouřlivě jsme se v jeho kožichu pomilovali.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 311): Láska je jen nástroj, úsměvy jsou další nástroj, obojí jsou jen nástroje k dosažení jisných cílů. Žádná magie, pouze chemikálie.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 343): Nic se nevyrovná zuřivosti podvedeného přívržence posmrtného kultu, ani hněv zapuzené ženy. Jako kdyby se objevil Jame Dean, o třicet let starší a s pivním břichem.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 271): Ukázalo se, že Marlene řekla Donovi o Samovi a Don jí ubalil pěstí do obličeje... Donovi zastánci tvrdili, že dělníci také často natáhnou svým manželkám jednu do obličeje a že jde o otevřenou a přímou metodu vyjádření vlastních pocitů. Donovi odpůrci tvrdili, že to ženy ponižuje.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 278): Nakonec nás cestovní průvodce dovedl k Dianě Efezské...Od krku až po kotníky byla ověšena prsy, jako kdyby byla postižená frambézií: malá Ňadra nahoře a dole, velká uprostřed. Bradavky byly opatřeny houbičkami, ovšem několik ňader bylo mimo provoz.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 252): Proč bych se tedy já měla stydět a proč by jí to mělo projít? Ona se těší svobodě silných; moje vina je vinou poražených, všech, které lze vydat napospas, všech, kteří neobstojí.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 262): Jaký má smysl být princeznou na jeden den, když si člověk připadá pořád jako ropucha? A taky se chová jako ropucha.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 269): Vždycky jsem chtěl vědět, jaký to je, šukat s kultovní postavou.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str.193): Předpokládal, že jsem schopná a solventní; vždycky mě měl za rozumnou holku, která není nijak vadná. Matka by měla lepší odhad.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 197): Marně jsem si říkala, že něco takového by neudělal. Každý by za správných okolností udělal cokoli.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 200): Ona byla totiž naším pojítkem, jako celonárodní krize, jako útoky Luftwaffe na Londýn.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 156):
"Máš tělo bohyně,"... "Mám taky hlavu bohyně?"...Ale jakou bohyni myslel? Věděla jsem, že je jich víc. Tak třeba ta na balíčku tužek "Venuše", co neměla ani jednu ruku a byla celá popraskaná. Některé bohyně neměly vůbec žádná těla; jedna v muzeu měla tři hlavy na vršku sloupu jako nějaký požární hydrant. Hodně jich mělo tělo ve tvaru vázy, mnoho jako kamení. Ta lichotka mi připadala dvojznačná.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 157): naneštěstí jsem si slovo shalott vyhledala ve slovníku: šalotka, malá cibule... řekla lady z Malé cibule... Stihlo mě prokletí, zvolala Lady ze Shalottu.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 162): Šokovalo mě, když jsem našla Stonehenge obehnaný plotem s brankou, za niž jste mohli jen se vstupenkou.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 40): Z vlastní zkušenosti mohu říct, že upřímnost a vyjadřování vlastních pocitů může vést jen k jedinému, ke katastrofě.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str.43): V jedné fázisvého života jsem byla dobrá posluchačka, rozvíjela jsem tuto dovednost, přišlo mi, že bych měla být v naslouchání dobrá, protože nejsem dobrá v ničem jiném.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 71): ...místo tří odrazů má doopravdy tři hlavy...moje matka byla netvor.

Margaret Atwoodová - Pýthie (str. 73): Dvě kategorie mé matky: hodní muži dělají věci pro vás, zlí muži dělají věci vám.