minde profil

☰ menu
minde

Alena

1976 · žena · Moravskoslezský kraj · statistiky

Aktivní: 29.01.2024 10:38 (poprvé 10.06.2013)
Body:375
Palce za komentáře: 1 368 · 2 416 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Tajemství čokoládovny
Tajemství čokoládovny
Paula Brackston
Dokonalá pohádka
Dokonalá pohádka
Elísabet Benavent
Zloděj hvězdného prachu
Zloděj hvězdného prachu
Chelsea Abdullah
Zahrada slibů a lží
Zahrada slibů a lží
Paula Brackston

Kdo jsem

Jsem knihomol... jsem tvor plachý, tichý a citlivý, který ke svému přežití potřebuje:

1. Knihy, knihy a zase knihy
Základní potřebou pro můj chov je opatřit mi dostatek čtiva. Knihy nové, staré, klasiku i nejnovější hity napříč všemi žánry, aby moje nejzákladnější potřeba – čtení, byla uspokojena.

2. Kafe, kakao nebo čaj
Moje výživa je velmi specifická. Ačkoliv vypiju i vodu se šťávou nebo limonádu, pokud chcete vidět na mé tváři šťastný úsměv, je třeba obstarat mi kafe, kakao nebo čaj, konkrétní nápoj už záleží na mé momentální náladě a chuti.

3. Dezert
Důležité je, aby byl dezert sladký, preferuji čokoládu. Pozor, mám ale drobnou odchylku! Někdy sladké odmítám a vyžaduji naopak slané např. pistácie, v takovém případě je třeba mi jako nápoj obstarat dobré víno.

4. Místo na čtení
Na místo jsem celkem nenáročná. Je mi jedno, kde to je a dokonce mi stačí i malý koutek. Podmínkou je, aby to byl koutek dobře osvětlený a pokud možno tichý. Pokud jsem u čtení vyrušována, tak bývám agresivní.
Nejraději mám pohodlný gauč, postel, a v létě venku v přírodě.

5. Venčení
Jsem tvor převážně domácí, ale i mě je třeba čas od času vyvenčit. Nemám ráda hlučná a chaotická místa a ideálním místem je pro mě tedy, buď procházka přírodou, nebo návštěva knihovny.

6. Pohodlnou postel
Pokud mám dost času a čtiva, jsem ochotna v posteli strávit celé dny. Je tedy třeba, aby byla nejen dostatečně velká, ale aby v jejím okolí bylo dostatečné množství poliček na odkládání knih.

7. Pochopení
Chovat mě doma vyžaduje velkou toleranci a pochopení, když se mi zrovna nechce na nákupy nebo na zábavu, protože teď je to v knize zrovna strašně napínavé. Také často nereaguji, když se mě na něco ptáte. Není to tím, že mě to nezajímá, co říkáte. Ale asi zrovna přebývám v nějakém jiném světě.

8. Pozornosti
Taky miluju dárečky. Netoužím po nákladných darech, stačí mi samozřejmě kniha, nebo pěkná záložka.

9. Zájem
Nejsem tvor materiální, daleko důležitější je pro mě duševno. Někdy si o dané knize, příběhu ráda popovídám, příběh rozebírám, přemýšlím nad ním...

10. Knížky, všude samé knížky
Na rozdíl od ostatních chovaných tvorů za sebou nekontrolovatelně netrousím bobky, ale knihy. Je tedy třeba se dopředu smířit s tím, že všude budete po mě nacházet rozečtené knihy. Pod polštářem, na záchodě, na stole...

***So Many Books, So Little Time***

(čerpáno z http://kniznitydenik.cz/domains/kniznitydenik.cz/10-podminek-pro-chov-knihomola/)