Malachime profil

☰ menu
Malachime

1986 · žena · Praha · statistiky

Aktivní: 24.04.2024 18:55 (poprvé 06.01.2017)
Body:142
Palce za komentáře: 230 · 13 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Staré odrůdy
Staré odrůdy
Ewald Arenz
Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly
Jak mluvit, aby nás děti po...
Adele Faber
Matky, které neumí milovat
Matky, které neumí milovat
Susan Forward
Fosilie
Fosilie
Michal Kašpárek

Kdo jsem

Vaše děti nejsou vašimi dětmi. Jsou syny a dcerami Života, toužícího po sobě samém. Přicházejí skrze vás, ale ne od vás.
A třebaže jsou s vámi, přece vám nepatří.
Můžete jim dát svou lásku, ne však své myšlenky, neboť ony mají své vlastní myšlenky.
Můžete dát domov jejich tělům, ne však jejich duším, neboť jejich duše přebývají v domově zítřka, který vy nemůžete navštívit dokonce ani ve svých snech.
Můžete se snažit být jako ony, nepokoušejte se však učinit je podobné sobě samým. Neboť život nekráčí zpět a nezastavuje se u včerejška.
Jste luky, z nichž jsou vaše děti vystřelovány jako živé šípy.
Lučištník vidí na stezce nekonečna terč a napíná vás svou silou, aby jeho šípy letěly rychle a daleko.
Ať napínání rukou Lučištníka je pro vás radostí. Neboť jak miluje šíp, který letí, tak miluje také luk, který je pevný.

~ Chalil Džibrán O DĚTECH

„Když jednáme s lidmi, uvědomme si, že nejednáme s logickými bytostmi. Jednáme s bytostmi plnými emocí, předsudků a motivovanými pýchou a ješitností.“

~ Dale Carnegie

"Sebeúcta se vztahuje k tomu, kdo jsme, jakou máme hodnotu jako lidé. Znamená také vážit si sám sebe, mít se rád, pocit „zasloužím si být šťastný“. Člověk s vysokou sebeúctou si je vědom svých předností, ale i svých rezerv. Neobává se přiznat své chyby a snaží se o nápravu. Uznává a dovede ocenit sebe i druhé."

"Vyšším cílem než naučit dítě číst, psát nebo se lépe chovat je přivést je k tomu, aby zakusilo samo sebe jako hodnotného a kompetentního člověka."

"To, jak se chováme sami k sobě, k druhým lidem, ale i k přírodě a k věcem, má klíčový význam pro to, jak si vážíme sami sebe."

~ Respektovat a být respektován

Smích
Myslím, že lidé, kteří se dokážou smát, i když je jim zle, jsou úžasní.
Smích totiž stojí úsilí.
Je báječné, když člověk umí vypadat šťastný.
Krásný je člověk od přírody, elegance stojí peníze.
Ale smát se může každý.
A to, co dokáže každý, bereme jako samozřejmost.
Není to přitom to nejtěžší?

~ Naoki Higašida - Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát

Tohle místo je tajné, Danieli. Je to svatyně. Každá kniha, každý svazek, co tu vidíš, má duši. Všechny v sobě mají duši toho, kdo je napsal, a taky duši těch, kteří je četli, prožívali a snili s nimi. Pokaždé, když kniha přejde do jiných rukou, pokaždé, když někdo přejede po jejích stranách pohledem, duch knihy roste a sílí.
~~~
Zahalen do měděného světla lampičky jsem se nořil do doposud nepoznaného světa obrazů a pocitů. Postavy, jež mi připadaly stejně skutečné jako vzduch, který jsem dýchal, mne lákaly do tunelu tajemného dobrodružství, ze kterého jsem nechtěl uniknout. Stránku za stránkou jsem se nechal vtahovat do spletitého příběhu popisovaného světa, dokud dech stmívání nepolaskal moje okno a mé znavené oči nesklouzly po poslední stránce. Natáhl jsem se v namodralém přítmí úsvitu s knihou na hrudi a naslouchal šumění spícího města, které dopadalo po kapkách na purpurově zbarvené střechy. Spánek a únava klepaly na dveře, ale já jsem se nevzdával. Nechtěl jsem se připravit o kouzlo příběhu. Ještě jsem se nechtěl rozloučit s jeho postavami.

~ C. R. Zafón

"Naděje není to přesvedčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
~ Václav Havel

"Když se naučím rozumět řeči beze slov, porozumím světu."
~ Paulo Coelho

"Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek z očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl."
~ Milan Kundera

“Poměřovat se podle nejmenších skutků je stejné, jako bychom posuzovali sílu oceánu podle křehké pěny na vlnách. Posuzovat se na základě neúspěchů je jako obviňovat roční doby za proměnlivost.”
~ Chalíl Džibrán