Život a dílo baronky Mautnicové

Povídka od: Kateřina Tučková
Z knihy: Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů


Hedvika získá v restituci činžovní dům, který dal v roce 1907 na dnešním Masarykově nábřeží postavit baron Mautnic, o dvě generace starší manžel její tetičky Magdaleny.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (6)

Přidat komentář

Covenant
04.01.2024 4 z 5

Má to styl i atmosféru. Cítil jsem tu nespravedlnost a konec byl uspokojující. Zpočátku mi sice trvalo, než jsem se naladil a přišlo mi to zdlouhavé, ale pozvolna jsem se do toho dostal a tempo mi už tolik nevadilo.

Marika Vanova
01.02.2022 5 z 5

Čteno jako audiokniha v podání Hany Maciuchové ve sbírce Praha Noir. Povídka velmi zajímavá a napínavá, jako ostatně všechno, co jsem od této autorky četla.


Lenka.Vílka
25.08.2020 4 z 5

Ten námět byl skvělej!
Od téhle uznávané autorky jsem ještě nic nečetla, ale pochopila jsem, že i tahle povidka je přesně v jejím stylu. Jenom škoda, že to nebylo trochu víc napínací. Jinak bych tu pátou hvězdičku dala!

cori
12.02.2020 4 z 5

Podivuhodný dům skrývá neméně podivuhodný životní příběh jeho obyvatelek šikanovaných komunistickým režimem.

Skallarix
07.01.2020 3 z 5

Zajímavý příběh jednoho starého domu, který má svá tajemství, stejně tak, jako i postavy této povídky.

Vesmich
13.01.2017 5 z 5

Celý soubor povídek Praha NOIR je mimořádný a audiokniha je načtená skvěle. Kateřinu Tučkovou poznáte, i když byste nevěděli, že je to její povídka. Z počáteční mizérie, ve které se hlavní postava octne, se dokáže vyhrabat a uctít památku mrtvé tetičky tak elegantně, že když mi povídku na ledovaté cestě mezi Čimelicemi a Orlíkem Hana Maciuchová dočetla, pustila jsem volant a zvolala "joooooo"!