pecka02 pecka02 oblíbené citáty

☰ menu

Musíš tolik bojovat a přitom jsi pořád šťastný. Jak to děláš? Chce se mi. Můžu se trápit minulostí a strávit život tím, že budu lidi nenávidět za to, co se stalo nebo jim můžu odpustit a zapomenout. Ale to není tak jednoduché. Je to mnohem jednodušší. Odpustit potřebuješ jenom jednou. Nesnášet musíš celý den a každý den. Musíš si všechno to zlé pamatovat. Vždycky máme na výběr. A to všichni.
M. L. Stedman

Láska? To je něco jako...znáte tu ranní mlhu, když se probudíte než vyjde slunce? Trvá jen chvilku a pak se vypaří. Láska je prostě mlha, která se vypaří s prvním zábleskem reality.
Charles Bukowski

Někdy jste tak sami, až to dává smysl.
Charles Bukowski

Buďme struční. Svět je přelidněn slovy.
Stanislav Jerzy Lec

Láska je druh předsudku. Máš ráda to, co potřebuješ, z čeho máš dobrej pocit, co je vhodný. Jak můžeš říct, že miluješ jednoho člověka, když jsou na světě tisíce lidí, který bys milovala víc, kdybys je někdy potkala? Jenomže je nikdy nepotkáš.Jasně. Proto děláme to, co je v našich silách...
Charles Bukowski

Když vám toho z duše moc nezbývá a víte to, pořád ještě nějakou duši máte.
Charles Bukowski

Člověk je obětí společnosti, která odmítá pochopit jeho duši.
Charles Bukowski

Jsme to, co si myslíme. Vše z toho, co jsme, vzniká s našimi myšlenkami. Myšlenkami tvoříme svět.
Siddhártha Gautama

Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír.
Siddhártha Gautama

"Špatné věci nejsou to nejhorší, co se nám může stát. Ta nejhorší věc, která se nám může stát, je NIC."
Richard David Bach

Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just in what they are.
Markus Zusak

Říká se, že v životě každého člověka jsou da velké dny: den, kdy přijdete na svět, a den, kdy přijdete na to, proč se to stalo.
John C. Maxwell

Teprve až pokácíte poslední strom, až otrávíte poslední řeku, až ulovíte poslední rybu, přijdete na to, že se peníze nedají jíst. (proroctví indiánského kmene Cree)
Marlo Morgan

Život má stále svůj běh, ať už ho plníme neřestmi, prací nebo nudou. Jednoho dne se ohlédneme zpátky, a za sebou spatříme Nic. Tehdy propadneme panice, zachváceni touhou všechno změnit. Budeme chtít zaplnit tu prázdnotu za sebou, ale bude už pozdě. Nakonec mávneme rukou a umírat budeme bezejmenní.
Igor Indruch

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Svět patří těm, co se neposerou.
Charles Bukowski

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

Nikdy toho nechtěj moc vědět. Čím méně toho člověk ví, tím snadněji se mu žije. Vědění činí člověka svobodným - ale nešťastným.
Erich Paul Remark

Někdy se vzbudíš. Někdy tě pád zabije. A někdy, když padáš, vzlétneš.
Neil Gaiman

Všichni ustavičně ztrácíme něco důležitého … Důležité šance a možnosti, city, které se nedají ničím nahradit. To už je jeden ze smyslů lidské existence. Ale někde ve svých hlavách, aspoň já myslím, že v hlavách, máme každý takový malý pokojík, kam ukládáme vzpomínky na všecky ty ztracené věci. Takovou nějakou místnost s regály, jako máme tady v knihovně. A v jednom kuse vyplňujeme katalogizační lístky, abychom se ve své vlastní mysli ještě vůbec vyznali. Musíme v té místnosti zametat, větrat, vyměňovat květinám vodu. Jinými slovy: žiješ pak na věky ve své osobní knihovně.
Haruki Murakami

Život je někdy velmi skoupý, uplynou dny, týdny, měsíce a roky, aniž člověk zažije něco nového. Ale pak se otevřou dveře a dovnitř se vřítí lavina. V jednu chvíli nemáte nic, a najednou máte víc, než dokážete přijmout.
Paulo Coelho

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.
J. R. R. Tolkien

Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí a lidé moudří tak plni pochybností.
Bertrand Russell

´´Láska znamená, že je pro vás něčí štěstí důležitější než vaše, i kdyby to pro vás bylo sebevíc bolestné.´´
Nicholas Sparks

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

Vždycky se nám zdá lepší to, co nemůžeme dostat, než to, co už máme. V tom spočívá romantika a idiotství lidského života.
Erich Paul Remark

Monstra jsou skutečná a duchové také. Žijí uvnitř nás a někdy vyhrávají.
Stephen King

Všichni vědí naprosto přesně, jak mají žít druzí. Zato nikdy nevědí, jak mají žít oni sami.(Alchymista)
Paulo Coelho

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Antoine de Saint-Exupéry

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek