nefernefer nefernefer oblíbené citáty

☰ menu

„... nepřízeň osudu má mnoho podob, a pokud se člověk nevypořádá s okolnostmi, okolnosti se vypořádají s ním.“ (Gentleman v Moskvě)
Amor Towles

„Zdvořilost je spolehlivější než sentimentální vlastnosti jako soucit, dobročinnost a upřímnost; stejně jako fair play je důležitější než abstraktní spravedlnost. ‚Velké‘ ctnosti mají tendence se pod tlakem příhodně překrouceného výkladu hroutit. Ale slušné chování je slušné chování, a to je vůči bouři okolností zcela imunní.“ (Šibumi)
Rodney William Whitaker

Neříkej že nemůžeš, když nechceš, Protože přijdou velmi brzy dny, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci.
Jan Werich

Zemi nezničí megazbraně, asteroidy, zemětřesení nebo mimozemšťané, ale nadměrná populace. Prorocké "příště vás sežehnu ohněm" se vztahuje k žáru v tříslech, který nakonec způsobí, pokud ho řádně neusměrníme, kataklyzmatické globální oteplení. (Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé)
Tom Robbins

Jahve je skoro jedinej ze starověkejch bohů, kterej nikdy nebyl ženatej. Dokonce nikdy nešel ani na rande. Pak není divu, že je z něj takovej neurotickej a autoritativní kokot.
Tom Robbins

Pokud necháte čistý záblesk osobnosti projít tlustým zvětšovacím sklem ega, koledujete si o propálenou díru do duše. (Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé)
Tom Robbins

Každá deprese má kořeny v sebelítosti a každá sebelítost má kořeny v tom, že se člověk bere příliš vážně. (Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé)
Tom Robbins

Dokud se nebojíš, tak ti nikdo jinej nemůže řídit život. To si zapamatuj. Peklo znamená bát se všeho možnýho. Nebe znamená odmítnout strach.
Tom Robbins

Intimita je hlavním zdrojem cukrů, jimiž si sladíme život. (Zátiší s Datlem)
Tom Robbins

Smrti nikdy neklepej na dveře - zazvoň a uteč. (R. Fulghum - Poprask v sýrové uličce)
Robert Fulghum

Pokud se dokážeme smířit s malými zázraky, jsme schopní představit si velké. (Parfém bláznivého tance)
Tom Robbins

V srdci je víc kamrlíků než v bordelu. (Láska za časů cholery)
Gabriel García Márquez

Největší službou lásky je to, že činí milovanou bytost jedinečnou a nenahraditelnou. (Parfém bláznivého tance)
Tom Robbins

Když se člověk jednou spálí o kaši, fouká potom i na jogurt. (Jidáš líbal skvěle)
Maira Papathanasopoulou

Nemůžeme si poručit milovat. Stejně tak není v naší moci někoho přimět, aby nás miloval. Neexistuje na to žádný recept, jen láska sama. Jsme jí vydáni napospas. Nemůžeme vůbec nic dělat. (Levandulový pokoj)
Nina George

Ani ty nejmenší maličkosti se ti nestanou náhodou.
Haruki Murakami

Poučení je následující: chceš-li být svobodný, stačí jen vzdát se toho, na čem lpíš. (Já, Poutník)
Terry Hayes