misantroop misantroop oblíbené citáty

☰ menu

Radši harašit jednou kulkou v lebce než s dvěma scvrklýma v kalhotách
Jussi Adler-Olsen

Nikdy nikomu o nikom nevypravujte, poněvadž by vám pak začal scházet.
Jerome David Salinger

"Uvaž ale, kolik jedů jsou lidé ochotni každý den vpustit do úrodné zahrady své vlastní mysli: starosti a úzkost, užírají se kvůli minulosti, hloubají o budoucnosti. A těch strachů které si sami vytvoří a které pak způsobí dokonalý zmatek v jejich vnitřním světě" Mnich, který prodal své ferrari
Robin S. Sharma

Existují lidé, kteří lžou proto aby něco získali, jiní zase lžou proto, aby se vyhnuli bolesti, někdo zase lže prostě proto, že je mu naprosto cizí pomyšlení, že se má mluvit pravda... a pak ještě existují lidé, kteří lžou proto, že na svůj čas, kdy budou mluvit pravdu, zatím ještě čekají.
Stephen King

Věřím dnes, že většina našich padlých kamarádů se bránila nejenom nepříteli, ale i proti svému podvědomí, které bezohledně radilo k sebezáchově. Ale co by to bylo za vojáka, který by zapřel rozum a kázeň? Byla by ubíjena touha vítězit, hrbily by se hřbety před přesilou a vymřela by hrdost. Největší vítězství muže spočívá asi ve vítězství vlastního svědomí, a je to těžko vybojované vítězství... František Fajtl: Sestřelen
František Fajtl

Pohádky jsou více než pravdivé – ne proto, že nám říkají, že existují draci, ale protože nám říkají, že je můžeme porazit.
Neil Gaiman

Byl by rád věděl, jestli domov je něco, co se po nějakém čase přihodí místu, kde žijete, nebo jestli je to něco, co člověk nakonec, když chodí a čeká a přeje si to dostatečně dlouho, najde.
Neil Gaiman

"Dělnická třída ve Skotsku a respekt k policii jdou k sobě asi jako Matka Tereza a Dívka měsíce v Playboyi." (Špína)
Irvine Welsh

Desatero Duncana Ewarta z Kilmarnocku: 1). Nikdy neuhoď ženu 2). Pokaždé pomáhej kamarádům 3). Nikdy nebuď stávkokaz 4). Nikdy nekřižuj řady demonstrantů 5). Nikdy nepráskni ani přítele, ani nepřítele 6). Nic jim nikdy neříkej (oni rovná se policie, pracák, sociálka, novináři, radnice, sčítání lidu atd...) 7). Nikdy nepromarni jediný týden, aniž bys investoval do nové desky 8). Dávej, když můžeš, ber, jedině když musíš 9). Ať se cítíš dobře nebo mizerně, pamatuj si, že nic dobrého ani špatného netrvá věčně a dnešek je začátek zbytku tvého života 10). Lásku rozdávej plnými hrstmi, ale s důvěrou zacházej opatrně "Lepidlo"
Irvine Welsh

Možná se do pekla nechodí za to, co uděláme, ale za to, co neuděláme.
Chuck Palahniuk

Klacek a kámen kosti ti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně. (Ukolébavka)
Chuck Palahniuk