Klarisska1 Klarisska1 oblíbené citáty

☰ menu

Moje milovaná holčičko, jsou čtyři hodiny ráno a já nemůžu spát, když vím, že dneska se k Tobě vrátí on. Vím, že se jen přivádím k šílenství, ale ležím tu a představuji si ho vedle Tebe, uvědomuji si, že to on má právo Tě objímat, dotýkat se Tě, a já bych dal cokoli za to, abych tuhle svobodu měl já. (...) Kvůli Tobě se chci stát lepší verzí sebe sama. Celé hodiny jsem tu seděl a zítral na láhev whisky a pak, ani ne před pěti minutami, jsem konečně vstal a všechno to zatracené pití vylil do dřezu. Pro Tebe budu lepším člověkem, lásko. Chci žít dobře, abys na mě mohla být pyšná. Jestli nám spolu mají být dopřány jen hodiny, jen minuty, chci si umět každou z nich vrýt do paměti s tak dokonalou přesností, abych si je mohl vybavovat právě v takových chvilích, kdy mám pocit, že mi zčernala celá duše. Dej mu své tělo, jestli musíš, má lásko, ale nedávej mu své srdce. Prosím, nemiluj ho. (Poslední dopis od Tvé lásky)
Jojo Moyes

Historie nás rozděluje, ale skrz čtení se můžeme sejít v příběhu, studiu a vzpomínání. Knihy nás spojují v celosvětovou komunitu čtenářů, a co je ještě důležitější, v celosvětové společenství lidí toužících poučit se z minulosti. (Sůl moře - poznámka autorky)
Ruta Sepetys

Co máš proti velkým písmenům a normální interpunkci? - Madeline
Nicola Yoon

A proč spíš nalevo, když spíš sám? – Možná je to výraz očekávání. – Očekávání čeho? – Společnosti. – Ty jseš vlastně takovej beznadějnej romantik, víš to? – Jasně. Jasně že vím. (Všechno, úplně všechno)
Nicola Yoon

"slib, -u m Lež, kterou chcete dodržet. (Slovník spisovného jazyka M. Whittierové, 2015)"
Nicola Yoon

Drobná informace. Zemřete. - Smrt (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Jen jedna věc je horší než kluk, který vás nesnáší. Kluk který vás miluje.
Markus Zusak

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Nemilovat knihy znamená nemilovat moudrost. Nemilovat moudrost však znamená stávat se hlupákem.
Jan Amos Komenský

Máš kliku, že jsi nepotřeboval novou hlavu. Popravdě, škoda že ti novou nedali, protože se mi zdá, že ta, kterou máš teď, je plná pilin.
Ransom Riggs

Kdysi jsem snil o tom, že uniknu svému obyčejnému životu, ale můj život nebyl nikdy obyčejný. Prostě jsem si jenom nevšiml, jak mimořádný byl.
Ransom Riggs

... 'ale jak nezajímavý by to byl život, kdyby se nám všechno vždycky podařilo hned na první pokus.'
Ransom Riggs

"Přesvědčil ji, že tady musíme být. Nejspíš je otravoval tak dlouho, dokud nepolevila." "Tome se říká přesvědčování, a ne otravování." (Lissa,Adrian-Stínem políbená)
Richelle Mead

,,Opravdoví blázni se většinou neptají, jestli jsou blázni." -Adrian, Stínem políbená
Richelle Mead

Pokud bych si dovolil Tě milovat, neskočil bych před ní, skočil bych před tebe.
Richelle Mead

Chtěl jsi mě? Ano, Rozo, chtěl. Pořád chci. Přeji si, aby jsme mohli být spolu.
Richelle Mead

Většina holek dostává kytky. Já dostala jámu, ve které se vyvolávali démoni. Bezva. (Démon z Hex Hall)
Rachel Hawkins

Ošklivej pejsek- Čarodějnice z Hex Hall
Rachel Hawkins

Archer není hezkej," opravila mě. "Štěňátka jsou hezký. Miminka jsou hezký. Já jsem hezká. Archer Cross je k sežrání. A to nejsem na kluky." (Jenna, Čarodějnice z Hex Hall)
Rachel Hawkins

„Pořád o tom mluvíš. Zaprvé jsem nevytáhl nůž na tebe, ale vyndal jsem ho, abych mohl otevřít zámek na okně. Zadruhé jsem byl zavřený ve sklepě s naštvaným démonem. Kdo z nás dvou byl vyděšenější, co myslíš?“
Rachel Hawkins

„Neuvěřitelně silné?“ Postavil se, v ruce držel zlatý řetěz. „Připomenu ti dvě slova. Ošklivej pejsek.“ Démon z Hex Hall
Rachel Hawkins

,,Víš," prohodil někdo nalevo ode mě, ,,blokovací kouzlo mi připadá efektivnější než křičet ošklivej pejsek, ale možná se pletu." (Archer - Čarodějnice z Hex Hall)
Rachel Hawkins

Všichni jsme takhle začali - já, Aires, Noah, Lila, Isaiah, a dokonce i Beth - malé uzlíčky radosti. V jednu chvíli nás někdo držel v náruči a miloval, ale někde po cestě se to celé podělalo.
Katie McGarry

Hněv není špatnej. Je lidskej. - Poslouchej! - Owen
Sarah Dessen

Nikomu nevěř. Ani svému pocitu ne. - Modrá jako safír
Kerstin Gier

Koupíš mi kočku?
Kerstin Gier

Stejně to budu dál zkoušet. Nemám ve zvyku se vzdávat.
Kiera Cass

Občas potřebuje zazářit každá žena.
Kiera Cass

Vždycky se mi představa, že existuje naše duchovní dvojče-že někde žije někdo, kdo k nám prostě a jednoduše patří, moc líbila a přišla mi nádherně romantická, ale nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že něco takového zažiju na vlastní kůži.
Zoe Sugg

Iniciační zápletko. (Girl online, Noah)
Zoe Sugg

Víš, jaké to je, když se ti někdo líbí tak moc, že to nemůžeš ustát a vědět, že oni nikdy nebudou cítit to samé? - Všem klukům, které jsem milovala
Jenny Han

Nedal mi květiny nebo čokoládu. Dal mi měsíc a hvězdy. Nekonečno. - Vždycky budeme mít léto
Jenny Han