Hraboshka Hraboshka oblíbené citáty

☰ menu

Jsme vděčni velkému muži, ukáže-li nám své slabosti, které ho činí lidským.
Stefan Zweig

Dobrého je v řádu světa víc; ale to zlé člověk cítí silněji.
Tomáš Garrigue Masaryk

Draci musí být obrovští, zelení, musí mít ostré pařáty, chrlit plameny a vůbec působit neobyčejně romantickým dojmem.
Terry Pratchett

Mágové Neviditelné univerzity si zakládali na bohatých, výživných jídlech. (...) Jedinou výjimkou byl kvestor. Nejedl mnoho, protože si užíral nervy. Byl si jistý, že trpí anorexií, protože kdykoliv se podíval do zrcadla, spatřil tam tlustého muže. Byl to většinou arcikancléř, který stál za ním a křičel na něj.
Terry Pratchett

Myslím si, že by lidé měli dělat věci proto, že jsou správné, ne proto, že to bohové říkají. Příště by třeba mohli říkat něco jiného.
Terry Pratchett

Světlo si myslí, že dokáže cestovat rychleji než cokoliv jiného, ale to se mýlí. I kdyby dokázalo cestovat seberychleji, kamkoliv dorazí, všude najde tmu, která tam byla dřív a už na něj čeká.
Terry Pratchett

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

Velká A‘Tuin je jediný tvor v celém vesmíru, který ví, kam jde.
Terry Pratchett

Klasická literatura je ta literatura, od které už nečekáme, že nám bude povídat něco nového. Proto si ji tak vysoce vážíme, a proto ji také nečteme.
Karel Čapek

Vždy v okamžiku, kdy začínáme mít dojem, že nám všechno vychází, objeví se nám za zády osud s kusem olověné trubky v ruce...
Pelham Grenville Wodehouse

Lidé dávají novorozencům všemožná jména. V Anglii mám kamaráda, kterého pokřtili Cuthbert de la Haye Horace. Naštěstí mu všichni říkají Smraďoch.
Pelham Grenville Wodehouse

Jak pravil starý král Desmodeus, když po vykonanej potřebě nahlédl do nočníka: ,Rozum to není schopen pochopit’.
Andrzej Sapkowski

I pravila věštkyně zaklínači: "Takovouto dám ti radu: obuj si boty železné a do rukou vezmi hůl železnou. Jdi v botách železných až na světa konec a cestu před sebou holí poklepávej a slzami smáčej. Jdi přes oheň a vodu, nezastavuj se ani neohlížej. A až ochodíš podrážky železné, až obrousíš hůl železnou, až od větru a žáru oči ti vyschnou tak, že ani slzu neuroníš, dojdeš na konec světa a najdeš to, co hledáš a co miluješ. Možná." I vyrazil zaklínač přes oheň a vody, vůbec se neohlížel. Ale nevzal si ani železné boty, ani hůl. Vzal si toliko svůj zaklínačský meč. Neposlouchal slova věštkyně. A dobře udělal, protože to byla mizerná věštkyně."
Andrzej Sapkowski

Jediné co můžeme udělat je, že to vezneme filosoficky čili sral to pes. (Meč osudu)
Andrzej Sapkowski

A tolik zábavy: pranýř, šibenice s hlubokým propadlištěm, divadlo, zvěřinec, tržnice, třicet pět hospod a dvanáct bordelů. (Věčný oheň)
Andrzej Sapkowski

Všechno bylo, jak mělo být. Vše bylo připraveno. Věděl, kde má ručník.
Douglas Adams

Život si můžeš hnusit nebo ho můžeš ignorovat. Ale líbit se nemůže nikomu. (Marvin)
Douglas Adams

DON'T PANIC --- NEPROPADEJTE PANICE
Douglas Adams

"Vogonská poezie je ovšem až třetí nejhorší ve vesmíru. Druhá nejhorší je poezie Azgothů z planety Kria. Když král jejich básníků Chrochtos Prďoch recitoval svou Ódu na malou hrudku zeleného hnusu, již jsem objevil v podpaží jednoho letního jitra, čtyři posluchači zemřeli na vnitřní krvácení a předseda Středogalaktické komise pro mrzačení umění přežil jen díky tomu, že si uhryzal jednu nohu."
Douglas Adams

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců. (Společenstvo Prstenu)
J. R. R. Tolkien