VercaV VercaV komentáře u knih

☰ menu

Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Skvělá knížka. Narazila jsem na ni náhodou a nelituju. Rozhodně mi to otevřelo oči, víc jsem se zamyslela a hodně si toho vzala. Sice některé části jsou až zbytečně rozebírané a zdoulahavé a nudné, ale jako celek je to super. Myslím, že by si ji měl přečíst každý, kdo je ve vztahu nebo mu ty předešlé nevyšly, určitě si z toho každý něco vezme. Líbí se mi, jak jednotlivé jazyky lásky jsou popsány a vysvětleny na příkladu, že je každý může vnímat jinak. Zjistila sem tak, co je můj jazyk lásky (a že to sedí naprosto přesně) tak i přítelův.

16.12.2022 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tolik opěvovaná kniha, těšila sem se na ni, ale asi jsem měla velké očekávání. Byla sem docela zklamaná. Nebavilo mě to moc, sice se to rychle četlo ale táhlo se to. Některé části byly vyloženě nudné, např. to kde na celou stránku popisovala co vše už vyzkoušela za profese. Hlavní hrdinka mě taky zrovna moc nenadchnula.
Námět byl super, ale provedení zas uplně ne. Nemyslím si, že bych si ji ještě někdy přečetla.

15.12.2022 2 z 5


Vánoční vražda a jiné povídky Vánoční vražda a jiné povídky P. D. James (p)

Žádná sláva teda. První dvě povídky bylo dobré, ale zbylé dvě ne. Ta třetí se nepovedla vůbec, tam jsem se absolutně ztrácela a nevěděla o čem je vlastně řeč. A ta poslední byla taky o ničem, rychlá, bez nějakého příběhu. Docela zklamání.

15.12.2022 2 z 5


Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn Lindsey Kelk

To byla nuda. Stejně jako předchozí díl, snad ještě větší. Nejenže je to opět původně 5. díl, takže zase chybí návaznost na předchozí (4. díl) a je tu spousta nezodpovězených otázek. Co předchozí práce, nový časopis, co článek pro Belle (nebo jak se ten časopis ze pařížského dílu jmenoval) a zmíňky o Las Vegas, nechtěli jí prodloužit vízum atd..
Jediný důvod proč jsem tento díl četla je, abych si přečetla vánoční díl tak doufám, že bude aspon o trochu lepší.
Jinak co se týká knihy jako celku, byla to nuda, zdlouhavé a nudné. Nevím proč se to vůbec jmenuje zbožňuju Londýn, když tam o něm není skoro nic. A Jenny i s Louisou byla za mě úplně mimo.

02.12.2022 1 z 5


Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

Tohle byla strašná bída. První díl je oproti tomuto špičkový. Ale vážně, tohle bylo fakt špatný. Nudné, zdlouhavé, stupidní. Chování Angely bylo jak desetiletého dítěte, ta neschopnost mluvit spolu mě vytáčí. Její chování a uvažování na úrovni dítěte mě taktéž vytáčí. Části jsem musela přeskakovat, ty její myšlenkové pochody se buď opakovaly a nebo nedávaly smysl. Z Paříže jsme se dozvěděli jen, že francouzi nemají rádi Eifelovku, super.
V prvním díle ten název Zbožňuju měl význam, Angela popisovala NY kousek po kousku, často jsem si vyledávala fotky z popisovaných míst, ale tady? Nic. V Paříží jsem byla několikrát, tak sem se těšila jak si o tom přečtu a nic z toho. Nehledě na to, že tohle je 3. díl a druhý tak nějak neexistuje, což mě taky vadilo, že se neustále naráži na LA a že je Jenny v LA. A ten konec? Jak to dopadlo s její prací atd? Další díl je až 5. díl, takže zas díl mimo.

22.11.2022 1 z 5


Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Dokonalost. Na to není co jiného říct. Pro někoho, kdo její série miluje je to jasná volba. Krásná tečka za celou sérií. Moc sem se bavila u všech částí. Jak je už zvykem, celé se to krásně propojovalo v průběhu. Bavila jsem se od začátku do konce, nejvíce snad když si Dean zkoušel jak požádat Allie o ruku.
Páry krásně dospěly, mají nový život ale stále jsou všichni spolu. A závěr Hanny a Garetta to jen krásně završil. Moc sem se na tuto knihu těšila a přečeetla jsem ji během jednoho dne. Opravdu dokonalost. Mrzí mě, že je konec této části, tak si ji brzy musím zase zopakovat.

14.11.2022 5 z 5


Bouřlivá noc Bouřlivá noc Elle Kennedy

Miluju Elle a její styl psaní. Nastavila vysokou laťku u série Off Campus a Briar-U. První dva díly byly dobré, ale neměly ten šmrnc jako jiné knížky. Ale třetím dílem to značně napravila a už tady byla cítit ta "pravá" Elle.
Celé mě to bavilo, nejvíc ze všech dílů. Postava AJ byla skvělá, strašně sympatický a hodný mladík. Líbí se mi, jak se to pořád propojuje, jsou tu i postavy z předchozích dílů. Líbilo se mi, jak AJ našel sám sebe a vyřešil si, co ho trápilo, díky čemuž se mohl posunout dál.
Byla to taková jednohubka, ale sladká tečka na závěr. Nechyběly erotické scény, ani problém ve vztahu. Za mě určitě nejlepší díl série, moc sem si ho užlila. A ten závěr je jen pěkná tečka.

04.11.2022 4 z 5


Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Ani druhý díl mě neoslovil. Tento styl není pro mě. Pro mě je to nudné a zbytečné. Nic jsem si z toho nevzala.

07.10.2022 odpad!


Má sestra je sériový vrah Má sestra je sériový vrah Oyinkan Braithwaite

Tohle byla rozhodně zajímavá kniha. Byla zvláštně napsaná a i ten děj. Kniha je krátká, přečetla jsem ji běhěm jednoho odpoledne. Děj samotný mě docela bavil, jen ta její sestra mě často vytáčela, to že sebou Korode tak manipulovat. Děj z nemocničního prostředí mě taky bavil, jen jsem nechápala, že se Korode, zdravotní sestra, zpovídala pacientu v kómatu.
Co se týká konce, tak ten mě trochu zklamal. Čekala jsem něco víc, nějak víc to ukončené. Ale celkově to byl zajímavý pohled do africké nemocnice a prostředí.

26.09.2022 3 z 5


Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

No, ani nevím kde začít. Kniha se mi líbila, ale místy byla až moc zdlouhavá a nudná. Její lovestory s dvěma kluky mě bavila, ovšem sem nechápala, že každému řekla o tom svém blogu, trochu nedomyšlené, že si to oba přečtou a zjistí že randí i s někým jiným. Taky by se mi líbilo mět bezedný účet jako měla Angela :) Občas jsem ty částky za nákup propočítala a nestačila sem se divit. Stejně tak jsem si často vyhledávala její popis NY a to mě moc bavilo.
Jinak celá kniha se mi líbila, až na pár nesrovnalostí a moc snových věcí. Byla jsem zvědavá koho si nakonec vybere a jestli zůstane nebo ne. Další díly si určitě přečtu. Pořád se rozhoduju me 3* a 4*, za mě je to něco tak mezi.

23.09.2022 3 z 5


Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Další jednohubka ze série. Knížky od Elle miluju, ale tato série je trochu mimo. Reeda jsem si v prvním díle oblíbila, ted mě přišel takový namyšlenéý a nijaký, stejně tak Darcey. Děj byl rychlý, klasické fráze jak je už u Elle zvykem, problémek na konci ve vztahu a rychlé vyřešení. Normálka. Mohli klidně více rozvinout ten problém s prodejem drog, to bylo taky rychle ukončené.
Takový průměr, doufám že poslední díl bude o něco lepší.

13.09.2022 3 z 5


Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Taková jednohubka, nenadchne, neurazí. Ale špatné to nebylo. Bylo to hodně krátné, děj byl jednoduchý, předvídatelný a stručný, nic co by se nedalo předpovídat. Všechny postavy, ať ty hlavní nebo vedlejší, jsem si docela oblíbila. Moc mě bavila ta jejich trojka z kluku, Gage, Reed a AJ.
Klasická kniha od Elle, pořád stejné erotické popisy a výrazy. Je dobře, že jsem toto četla až po ostatních sériích, kterou s tímto nejdou porovnat. Ale i tak jsem si to užila, rychlé, pohodové čtení.

09.09.2022 3 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen to prostě umí. Všechny její knížky, co jsou doposud četla, tak jsou plné emocí a tato nebyla vyjímkou. Líbilo se mi, jak to bylo psané z obou pohledů. Bylo to plné zvratů, které jsem neočekávala. To odkrytí parvdy na konci bylo strhující, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Krásný konec na závěr nesměl chybět.
Moc se mi líbilo, jak zde byly postavy z jiné knížky - Miles a Tate. I když si teď uplně nevybavuju, jak byli propojeni, kromě toho že Miles je kamarád Iana, jestli je Ian nějak objevil knize Odvrácená tvář lásky.
Jediné, co mě tam trochu chyblo, tak bylo nějaký popis toho, jaký měli život v průběhu roku než se opět potkali. Jinak moc povedená knížka.

08.09.2022 3 z 5


Žhavé léto: Hříšné povídky Žhavé léto: Hříšné povídky * antologie

Kniha mě nebavila. Některé povídky byly zbytečně dlouhé, jiné zas krátké. Hlavně mi přišlo, že mají useknutý konec.
První povídka byla za mě nějhorší, hlavní postava byla otřesná a ještě ke všemu to bylo strašně zbytečně dlouhé. Líbila se mi povídka Neúplní, Rozmary osudu (tady velké plus, že byl děj jiný, než u ostatních), Oceán vzpomínek a Inspirace. Ta poslední byla asi ze všech nejlepší. Všechny ty povídky byly stejné, možná kdybych ji četla postupně s odstupem času, hodnotila bych jinak.

30.08.2022 2 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Moc zajímavá kniha. Zajímavý námět, napsat začátek knihy a pak rozdělit rozhodnutí hlavní hrdinky, co se může stát když se rozhodne tak či onak. Bavilo mě to, moc. Bylo to pohodové a odpočinkové čtení, nic náročného. Postavy pořád stejné, takže se v tom člověk vyznal.
Dva rozdílné osudy na základě rozhodnutí. Oba měly něco do sebe, ale ten s tou nehodou se mi líbil asi víc. Byl záživnější, víc se v něm dělo, kdyžto v tom druhém to bylo takové o ničem, jednotvárné. Líbilo se mi, že oba světy měly podobný konec a celý ten život byl vlastně podobný. Moc se mi líbila Gabby, vůbec bych se nezlobila, kdyby nějaká knížka byla o ní a Hannah se tam objevila jako její kamarádka.
Nevím, jestli mi nevadí, že si vlastně Hannah na konci knihy nevybrala jestli teda na párty zůstane nebo odjede domů, ale to je jen můj "problém" s otevřeným koncem, i když tady je to něco jiného. Občas mě jen nebavilo číst stejné myšlenky podruhé. Celá kniha měla pěknou myšlenku, toho co se může stát na základě rozhodnutí, ten závěr s vesmírem byl skvělý, je to podtrhlo celou myšlenku a směr knihy. Stejně tak to, že všechno to tak prostě má být.

24.08.2022 4 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Myslím, že jsem nikdy nečetla knihu napsanou tímto způsobem. Autorky styl psaní byl jiné než jsem zvyklá, ale vůbec mi to nevadilo, spíš naopak. Za mě to bylo skvělé, moc jsem si to užila. Byl to krásný a zajímavý příběh, obohacen o myšlenky o lásce a životě.
Oceňuji i to, že zde nebyl žadny záporák. Líbilo se mi, jak se zlepšil vztah sester, jak Emma dospěla. I když některé části, třeba jak to co bylo v Maine, byly za mě trochu mimo mísu. Konec mi přišel trochu uspěchaný a rychlý, ale na prožití knihy mi to neubralo.
Kniha krásně ukázala to, jak se člověk mění, jak postupem času, tak tím co mu život přichystá. Bylo to pohodové čtení za dva dny. Krásně se to četlo. Líbil by se mi druhý díl věnovaný Marii nebo Jessemu.

05.08.2022 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Tak tady vůbec nevím, proč je/byla ta kniha tak vychvalovanána. Chápu, že každému se líbí něco jiného, ale toto je podle mě jen plýtvání stránek. Absolutně o ničem. Vůbec nevím, co to mělo být. Básně o ničem, pokud se tomu vůbec dá říct básně. Líbila se mi ze všech jen jedna, která měla nějaký význam/smysl.
Mám doma "bohužel" i druhý díl, jedinou výhodou, že je to "četba" na hodinu, je to rychlé, protože toho textu je tam pramálo.

01.08.2022 odpad!


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Jednoduché a rychlé čtení. Poznámky Brumbála mě tolik nebavili, ale samotné příběhy/bajky byly skvělé. Ty mě bavili, vrátila jsem se do dětských let, kdy jsme si četli před spaním pohádky. Milé čtení :)

29.06.2022 4 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

To že Bryndza umí psát, vím už od prvního dílu, ale nečekala sem, že až všechny díly budou tak skvělé. Podlední díl s Erikou nezklamal. I když tento díl byl trochu jiný než předchozí, ale i tak byl naprosto bezchybný. Na každý případ s Erikou se vždy těším, baví mě to, líbí se mi jak je to psané, je to čtivé a uplně to vrthne do děje.
V tomto díle "chybělo" napadení Eriky a taky její věčné vzpouření se vedení, což mě vůbec nevadilo. Líbilo se mi, jak bylo ukázáno, že i Erika, knižní postava, stárne, dostala více prostoru pro osobní život. Taky jsem moc ráda, že se Eriky tým skládá více méně pořád ze stejných detektivů. Celý případ byl trochu jiný, byla zde jen jedna vražda, bylo to celé takové pomalejší ale o nic míň výživné. Užila jsem si také, že tu bylo více Isaaca, tu postavu jsem si moc oblíbila.
Doufala jsem, že Erika dostane lepší konec, chybí mi tu nějaký lepší epilog, kde budou víc vykresleny její vztahy nebo něco. Brynzovi knihy s Erikou jsou bezkonkureční, myslím, že sem je nečetla naposledy, doufám že i jeho další detektivky budou tak skvělé jak tyto, i když se mi těžko opouští Eriku a její tým.

28.06.2022 5 z 5


Když jsme se proslavili Když jsme se proslavili Sarina Bowen

Už u předchozího dílu jsem psala, že to byl za mě nejlepší díl, ale to sem ještě nečekala co přijde. Toto je za mě nejlepší díl série. Byl v něčem jiný. Nevím, jestli je to tím, že jsem ho četla po odmlce od předchozích, které jsem přečetla všechny po sobě nebo fakt je.
Lianne jsem si oblíbila už v předchozím díle a teď byla prostě skvělá. Nebyla tak naivní a hloupoučká jak jiné hrdinky, byla svá. DJ byl perfektní, jeho tíživé tajemství, jejich vztah jak se krásně rozvíjel. Líbilo se mi, že jejich vztah neprošel žádným rozchodem, že DJ ji pověděl o svem problému a nerozešel se s ní hned. Že opravdh při sobě stáli. Celé jsem si to moc užila a hltala jsem stránku za stránkou. Bylo zde i dost hokoje a i erotiky. Prostě od všeho kousek tak akorát.
Rozhodně doporučuju, moc sem si to celé užila. Celá série je docela povedená, i když sem četla už lepší tak byla skvělá. Mimo to jsem si dosti rozšířila svůj playlist, předvším po tomto díle :D A také zmíňka Lake Placid mi vykouzilal úsměv na rtu (série HIM).

24.06.2022 5 z 5