sarkap123 sarkap123 komentáře u knih

☰ menu

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Rosamund Lupton

Super, takový trochu jiný, mrazivý thriller. Měla jsem od knihy menší očekávání, takže jsem nakonec příjemně překvapena, jak mě kniha bavila.

24.04.2017 5 z 5


Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Super, super, super. Rozjezd sice pomalý, ale zato pak to stojí za to.

18.04.2017 5 z 5


Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Knížka super, výjimečně jsem od začátku tušila správně závěr i jeho příčinu. Jen jsem asi měla větší očekávání, jelikož kniha byla opět přirovnávána ke Zmizelé.

18.02.2017 4 z 5


Smrt má oči mojí dcery Smrt má oči mojí dcery Jessica Treadway

Kniha mě bavila. Sice bylo od začátku celkem jasné, jak to dopadne, ale příběh byl psán příjemným čtivým způsobem. Hvězdu dolů jen za ten předvídatelný závěr.

10.02.2017 4 z 5


Pod kůží Pod kůží Sabine Durrant

Ze začátku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Mělo to pomalý, nic moc, rozjezd (prvních 100 stran jsem četla týden), ale pak vše krásně graduje. A ten závěr. Ufff. Už jen za něj 5 hvězd.

01.02.2017 5 z 5


Bludný kruh Bludný kruh Linda S. Howington

Byla jsem příjemně překvapena. Čekala jsem klasickou detektivku a nakonec se z toho vyklubala perfektní oddechovka. I když je základní zápletka detektivního charakteru, nebyla nouze o velmi vtipné pasáže.

24.01.2017 4 z 5


Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Kniha skvělá, jen mi trošku chyběl propracovanější závěr - co se dělo poté, když ji našli, ale jinak bez jediné výtky. Kniha je psána velmi čtivě, stránky ubíhaly jedna za druhou. A souhlasím, že příběh Scotta je zde pro mírné odlehčení, aby alespoň něco skončilo s dobrým koncem.

05.01.2017 4 z 5


Ta druhá Ta druhá Joy Fielding

Zpočátku kniha působila jako klasický román o milostném trojúhelníku. Kniha ale řeší psychologii a myšlení podváděné ženy. Zajímavá byla i zápletka ohledně Beth, která ukazuje, kam až může týraní žen zajít. Od Joy Fieldingové jsem pár knih četla, tuto zatím řadím mezi ty slabší, i přesto, že se mi kniha líbila.

07.12.2016 4 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Úžasná kniha. Pohltila mě už od začátku, obsahuje spoustu zajímavých myšlenek. Bavilo mě, jak krásně je psychologie zasazená do běžného příběhu. Málokterá kniha mě osloví až tak, abych nad ní neustále přemýšlela a abych přemýšlela nad tím, jak se naučit vlastně žít.

26.11.2016 5 z 5


Život vzhůru nohama Život vzhůru nohama Jo Platt

Oddychová knížka, jen chybí nějaká větší zápletka. Knížka se četla dobře, ideální pokud chcete proložit náročnější četbu něčím lehce humorným a oddychovým. Dvě hvězdy dávám dolů za chybějící zápletku.

19.11.2016 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Ze začátku mě kniha bavila. První dvě tři kapitoly super. Potom se to začíná hodně zamotávat. Nikdy jsem s tím neměla problém, ale tady se mi postavy opravdu začínaly plést. Možná je to tím, že jsem knihu četla týden, takže jsem se musela v knížce vracet zpátky, abych se utvrdila, že ta postava je opravdu ta, která si myslím. Myslím si, že nápad a styl knihy byl dobrý, ale nedotažený do konce. Mrzí mě, že u některých příběhů nevím, jak vůbec dopadly.

09.11.2016 3 z 5