princesse princesse komentáře u knih

☰ menu

Hejnické pastorále Hejnické pastorále Vlastimil Vondruška

Hezké zakončení sklářské ságy, příjemné počtení, vůbec nevadilo, že knihy jsou tak objemné, naopak. Spokojenost. Nějaké maličkosti mi na celkové maximální spokojenosti vadí, ale celkově doporučuji pro příznivce autora. Zcela jistě opět povedené dílo.

15.04.2024 4 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Předposlední příběh a asi jsem ráda ... Zakončím i posledním, ale nějak už mi Harry a jeho různé formy závislostí, hlavně tedy alkohol, nějak vadí. Dokola si něco pamatuje, nepamatuje, záblesky, rozhodování jestli si dá panáka nebo nedá atd. Je toho moc a až snad na jeden, možná dva díly se od toho autor dokázal trochu oprostit, ale je toho zkrátka na 12 dílů moc. Čtivé ano, příběh a rozklíčování povedený.

11.04.2024 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Opět čtivé, opět plné napětí a opět ... Harry a jeho neduhy a někdy nepochopitelné reakce a problémy. Znovu mi připadá, že Harry je ze všech superhrdinů od Marvela a nejen od něj, ten NEJudatnější. :-D A James Bond mu nesahá ani po kotníky. Určitě se pustím i do zbývajících dílů, ať to dotáhnu a vím jak to celé dopadne.

02.04.2024 4 z 5


Jarmarečník Jarmarečník Vlastimil Vondruška

Ani tento díl nezklamal. Čtivé, zajímavé, jak děj týkající se rodiny Heřmanů, tak okolnosti s nimi spojené. Mám před sebou poslední díl a věřím, že i ten bude stát za to a opět čtivě a zajímavě uzavře tuto ságu.

28.03.2024 4 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Opět čtivý díl, ale opět je tam spousta věcí, které by se asi ve skutečném světě prostě nestaly. A pokud se to někde stává, tak je to už trochu sci-fi. Sérii určitě dočtu, ale s prvky sci-fi žánru se setkávám téměř v každém z doposud přečtených dílů. A to mezi to nepočítám Jamese Bonda. :-D Měl to ještě někdo nebo těch překlepů a hrubek jsem si všimla jen já? Bylo jich opravdu požehnaně!

22.03.2024 4 z 5


Úžasné ženy, které dokázaly zázraky Úžasné ženy, které dokázaly zázraky Kate Pankhurst

Přečteno spíše pro zajímavost z dceřiny knihovny. Musím říct, že ani jednu z žen jsem neznala a opravdu mě některé příběhy zaujaly. Zajímavé, trochu komiksové a vcelku povedené zpracování, které zaujme.

18.03.2024 4 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Opět hodně čtivé, téma nelehké, něco na mě už přes, takže za to ta hvězda dolů. Opravdu by to někdy chtělo trochu více uvěřitelnosti, místy je to trochu James Bond co vše vždy přežije, i když ve skutečném světě by to zcela jistě nebylo možné. Stejně tak mi připadá, že těch padouchů v řadách policie mají na severu více než je zdrávo, i když samozřejmě nevím jestli to opravdu je tak nemožné ... Pokud ano, tak máme všichni velký problém. Proč by to byl problém jen severských zemí? Nicméně určitě budu v sérii pokračovat dál až do konce. Ještě mi pár dílů zbývá.

14.03.2024 4 z 5


Vídeňský sen Vídeňský sen Vlastimil Vondruška

Dobře se to četlo, stejně jako první díl a mám připraveny i zbývající dva. Určitě tuto ságu dočtu. Velmi zajímavé čtení a spousta věcí k doplnění znalostí. Poutavé a určitě stojí za přečtení.

13.03.2024 4 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Opravdu akční a velmi čtivé drama. Nejsem si jistá jestli by vše šlo ve skutečnosti provést a povedlo by se, ale tady to tak bylo. Určitě se při četbě nudit nebudete, děj letí a potřebujete vědět co a jak. Překvapivé propojení jakoby náhodného osazenstva odpočívadla. Film si asi nechám ujít, podle traileru na mě nějak moc hororové a mystery a trochu mě ruší moje představa postav, dle popisu autora a herci, kteří byli do rolí obsazeni. Nechám si je podle svých představ ...

05.03.2024 3 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Opět zajímavá zápletka, opět zajímavý děj, opět ... Harry a jeho neřesti, kterým je někdy věnováno až moc místa a slov. Chvílemi mě to nebaví a trochu otravuje, ale pak se to nějak zlepší a zastíní to "něco" čím se to zachrání. Takže celkově opět čtivé a opět zkusím další díl.

04.03.2024 4 z 5


Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Po dlouhé době něco od pana Vondrušky a musím říci, že moc příjemné čtení. Velmi čtivé, spousta historických faktů a zajímavých událostí o kterých nemáme běžně ani potuchy. Rozhodně si přečtu i další díl a věřím, že bude stejně čtivý jako ten první. Rozhodně přečtením neprohloupíte.

27.02.2024 4 z 5


Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Tak asi půjdu proti proudu, ale tohle byla blbost! Věděla jsem do čeho jdu, počítala jsem s tím, že to nebude žádná "vysoká" literatura, snesu hodně, ale tohle bylo i na mě moc. Omlouvám se všem, kterým se tento příběh líbil, ale mě to přišlo opravdu dost přihlouplé. Begonie? Jako vážně? Hycianta? Jako vážně? Begonie mě tedy spíše rozčilovala než aby mi přišla vtipná a chování Hayese bylo opravdu zvláštní. Myslím, že ve skutečnosti by se tento příběh nikdy nestal a určitě by se v něm hlavní hrdinové nechovali takto. Nevím no ...

26.02.2024 3 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

King prostě není pro mě. Stále mu dávám šanci a stále se nějak nemůžu chytit. Určitě ale Nadaný žák mnohem lepší než Tělo a určitě vím, že na místech, o kterých autor píše, bych žít nechtěla ani za nic.

20.02.2024 3 z 5


Prométheova játra Prométheova játra Jiří Kolář

Svého čtenáře si toto dílo jistě najde, ale já k nim nepatřím. Pro mě to bylo čiré utrpení. Poezie není můj oblíbený žánr a nikdy nebude. Zkusila jsem po delší době a to v rámci Čtenářské výzvy, ale opět ve mě četba nezanechala nic. Nebo i zanechala, ale jen to opětovné poznání, že to není pro mě.

13.02.2024 2 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Čtivé, místy ujeté, takže ten správný Harry. A jestli se nepletu, tak zvracel jen jednou, tak to je úspěch a doufám, že už to bude jen lepší a lepší. Konečně je po problémech s Tomem a doufám, že už se tam záhadně znovu neobjeví coby nesmrtelný a neohrožený hrdina co přežije vše! Mrknu na další díl a tento určitě doporučuji.

12.02.2024 4 z 5


Dalmatský ostrov Ráb Dalmatský ostrov Ráb Adolf Černý

To je skvost. Ostrov znám velmi dobře a četla jsem již i něco o jeho historii a zvycích. Tento krátký cestopis, z doby dávno minulé, byl krásně napsaný a naprosto podrobné trasy cest, jak se na tento ostrov dopravit, jsou krásné. Stejně tak popis fauny, flóry a celkového obrazu života na ostrově ...

07.02.2024 5 z 5


Kdyby Ogden uměl česky Kdyby Ogden uměl česky Ogden Nash

Připojuji se k těm, kteří po této knížce sáhli pouze kvůli letošní čtenářské výzvě. Jinak by mě nenapadlo si ji přečíst a já osobně bych o nic nepřišla. Nejsem četbou těchto veršů nijak poznamenána. Nic pro mě. Obálka pěkná, pár vtipných veršů, jinak nic. Ani o autorovi jsem nikdy neslyšela.

06.02.2024 2 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Klasika od Hartla. Mělo to své slabší momenty, něco hodně přitažené za vlasy, ale vcelku realita podobná té, jak ji známe. Samozřejmě ne všichni jsou úspěšní, bohatí, nebydlí v prominentních pražských čtvrtích v domech se zahradou, ale řeší obyčejné, všední problémy nás všech. Neuvěřitelně čtivé, přečteno za jeden den, takže to o něčem svědčí. Bavilo mě to a doporučuji jako oddechové čtení všem.

06.02.2024 5 z 5


Vaříme podle Herbáře 5 Vaříme podle Herbáře 5 Kateřina Winterová

Docela hezké, ale žádná pecka. Spoustu receptů určitě nevyzkoušíte. Pro přehled co se dříve podávalo k jídlu asi ok. Základní přehled bylin taky ok, ale jinak celkově pro mě ne úplně přínosná kniha.

05.02.2024 3 z 5


Dřív než ji najde Dřív než ji najde Michael Kardos

Dobře jsem si početla, nepátrala jsem ani po autorovi ani jsem si nečetla dopředu recenze a za mě povedené. Pár věcí bych malinko upravila, ale celkově povedené dílo. Uvidíme jestli se ještě dočkáme další knihy od autora.

05.02.2024 4 z 5